Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

4 σημεία..1.
Η μεταμορφωτική δύναμη της ιδεολογίας και των κεντρικών αναπαραστάσεων προς μια καταστροφική και αρρωστημένη κατεύθυνση φαίνεται εναργέστερα στους κάθε λογής μεταστραφέντες. Να φυλαγόμαστε από τέτοιους ανθρώπους. 
Ως μεταστροφή μπορεί να νοηθεί η αλλαγή "προτύπου" σκέψης, φιλοσοφίας, κοσμοθεωρίας, θρησκείας που γίνεται μέσα σε ένα διαρκώς πυροδοτούμενο (μέσα στην ψυχή του μεταστραφέντος) ενοχικό πλαίσιο ή ως εκείνη η επιστροφή σε θεμελιακές παραδοχές που έχουν μεταγγιστεί στο άτομο από το στενό του περιβάλλον και την κοινωνία αλλά σε μια συμβιβασμένη ήπια μορφή και τις οποίες το άτομο τις λαμβάνει στην κυριολεκτική τους μορφή πέραν των "συμβατικοποιήσεών" τους.
 
 
2.
Αυτή η αναζήτηση και η εύρεση της "αυθεντικότητας'' δεν είναι το μοναδικό αίτιο της αναβίωσης των πιό απίστευτων φανατικών αντιλήψεων και πρακτικών, εφόσον υπάρχει απλά ένα ευρύτερο ζωντανό αντικειμενικό πλαίσιο (αστικός κόσμος, αλλοτρίωση, αντιδραστικοποίηση που προκύπτει από την ιμπεριαλιστική πολιτική) που θα τις παρήγαγε έτσι κι αλλιώς, αλλά είναι ωστόσο μια απόλυτη προϋπόθεσή τους. Ας βάλουμε στο "παιχνίδι" και τις συγκεκριμένες γεωστρατηγικές και πολιτικές βλέψεις και ενέργειες των μεγάλων, και των μικρών όμως!, κέντρων ισχύος και εκμετάλλευσης της εργασίας και της φύσης έχουμε μπροστά μας μια πολύ καλά σχηματισμένη κόλαση.
 
 
3. 
Οι ευθύνες του δυτικού ιμπεριαλισμού και γενικότερα του δυτικού κόσμου είναι τεράστιες όχι μόνον γιατί θρέφει εντός του, σε κάθε εκδήλωση της ζωής αλλά και σε κεντρικό ιδεολογικό επίπεδο, όλα τα αντιδραστικά και φασιστικά φυτώρια, όχι μόνον γιατί ο δυτικός κόσμος είναι το θερμοκήπιο όλων των αντιδραστικών εκσυγχρονισμών και όλων των αντιδραστικών μεταμορφώσεων της υποκειμενικότητας, αλλά γιατί έμπρακτα, και θαρρείς "αυθόρμητα" πέρα και από τα στενά συμφέροντά του, επιβοηθά και ενισχύει πάντα τις σκοτεινότερες δυνάμεις στον κόσμο που είναι "έξω" του και θέλει να τον κυριαρχήσει:
Στην Ουκρανία τους νεο-ναζί και τους φιλελευθερο-ναζί.  Στις ευρωπαϊκές χώρες την άκρα δεξιά που κυβερνά σήμερα στην ουσία (ιδεολογικά, άρα και στρατηγικά) παντού στην Δύση.
Στον μουσουλμανικό κόσμο τα ζόμπι της Σαουδικής Αραβίας και την Αλ-Κάϊντα, αφού πρώτα έχει βοηθήσει τους ακροδεξιούς Ισραηλινούς, τούς φονταμενταλιστές στρατιωτικούς στο Πακιστάν, τους φονταμενταλιστές στρατιωτικούς στην Ινδονησία (στο παρελθόν για να εξοντώσουν τους κομμουνιστές) κ.α πολλές περιπτώσεις.
Φτάνεις στο σημείο να θεωρήσεις πως η Δύση κρύβεται πίσω από όλα τα άρρωστα "αντι-δυτικά" κινήματα μόνο και μόνο για να μην σηκώσουν κεφάλι λογικότερα και ανοιχτότερα σε αντιλήψεις ανταγωνιστικά προς αυτήν αντιδυτικά κινήματα.
 
 
4.
Το μέλλον του κόσμου δεν βρίσκεται μέσα σε αυτό τον κακοήθη "προοδευτικό" κόσμο της Δύσης που την ίδια στιγμή συρρικνώνει την πολιτισμική και ιδεολογική του ταυτότητα σε ένα υπόρρητο (κεντροδεξιά, κεντροαριστερά) ή ανοιχτό (ακροδεξιά) ρατσισμό απέναντι στην Ασία, το Ισλάμ, τον "τρίτο κόσμο" κ.ο.κ αλλά φροντίζει όπως είπαμε να βυθίζει αυτό που "μισεί" ακόμα περισσότερο μέσα στον βούρκο. Είναι ύποπτος και ύπουλος ο ρόλος των αμερικάνων και των ευρωπαίων απέναντι σε όλα αυτά. Πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε από τον ευρω-λήθαργό μας και να καταπολεμήσουμε την γενική ιδεολογική και πολιτισμική μας νωθρότητα αναζητώντας σαν έθνος πραγματικούς συμμάχους και μακροπρόθεσμες στρατηγικές συμφωνίες πέρα από την λυκο-συμμαχία των ευρω-αμερικάνων. Θα έρθει η στιγμή που θα τρίβουμε πάλι τα μάτια μας έκπληκτοι από την υπουλία τους.
 
 
 
 
 
Ι.Τζανάκος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου