Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Διευκρινίσεις των εμπλεκομένων δυνάμεων και άλλα..

Η πραγματικότητα της πολιτικοστρατιωτικής συμμαχίας των Κούρδων με τις Η.Π.Α, παρά τις ελπίδες των τζιχαντιστών και των άμεσων και έμμεσων υποστηρικτών τους:
(διάψευση κωμικών φημών, προερχομένων από αραβικά μέσα φιλοτζιχαντιστικής παραπληροφόρησης)


Defense Chief Ismet Hasan strongly denies any fighters killed in coalition airstrikes 

Το Αλ-τζαζίρα άλλη μια φορά επιβεβαίωσε τον ρόλο του, και την αθλιότητά του..

Όμως και οι Παλαιστίνιοι αρνούνται να δούνε κατάματα την ωμή πολιτικοστρατιωτική πραγματικότητα, και να πούνε μια ουσιαστική κουβέντα για τις ευθύνες συνολικά του αραβικού κόσμου ως προς την ανάπτυξη της μαύρης ταξιαρχίας των γενοκτόνων. Κρίμα..Η τύφλωση έχει ένα όριο δικαιολογίας. Από εκεί και πέρα αρχίζει ο σκοταδισμός. Και αν πολλά από αυτά που λέγονται από τους Παλαιστίνιους αντι-ιμπεριαλιστές είναι ορθά, ας μην τα χρησιμοποιούν για να καλύψουν τις ευθύνες τους για την ανοχή που δείχνουν απέναντι στην ισλαμοφασιστική Χαμάς.

Δείτε:

Έκκληση του PFLP για ενιαίο επαναστατικό μέτωπο αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της Κομπάνι απέναντι στην ISIS


Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης εκφράζει την αλληλεγγύη του στην κουρδική αντίσταση στην Kομπάνι που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της ζωής τους και της κοινότητάς τους απέναντι στην αντιδραστική ένοπλη ομάδα ISIS, η παρουσία της οποίας στην περιοχή μας έχει διευκολυνθεί και υποστηριχθεί από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους υπηρέτες τους.

Ο σύντροφος Khaled Barakat δήλωσε ότι «όλες οι παλαιστινιακές και αραβικές επαναστατικές δυνάμεις οφείλουν να ενώσουν τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση του αγώνα της κουρδικής αντίστασης στην Koμπάνι κατά της ISIS και των ιμπεριαλιστών που τη στηρίζουν.»
Οι λαοί στη Συρία, στο Ιράκ και παντού στην περιοχή έχουν δεχτεί την επίθεση του ιμπεριαλισμού – μια επίθεση που δεν εκδηλώνεται μόνο μέσα από αεροπορικές επιδρομές και κατοχή αλλά και μέσα από την ενίσχυση αντιδραστικών περιφερειακών δυνάμεων και την προώθηση του σεχταρισμού αλλά και μέσα από αντιδραστικές ένοπλες ομάδες που εκτελούν ένα σχέδιο σεχταριστικού χάους. Έχουν επιδιώξει να αντικαταστήσουν την κεντρική σύγκρουση στην περιοχή, αυτήν του λαού με τον σιωνισμό και τον ιμπεριαλισμό, με τον σεχταρισμό και την επιβολή μαζικής, αντιδραστικής βίας κατά των μειονοτήτων, που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της περιοχής, ενώ οι ίδιες οι αντιδραστικές ένοπλες ομάδες έχουν αφήσει το σιωνιστικό κράτος και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ανέγγιχτες. Αυτές οι επιθέσεις λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα με την τελευταία σιωνιστική γενοκτονική επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα [Η σύνδεση είναι αυθαίρετη αν δεν αποδειχτεί. Οι άραβες αντι-ιμπεριαλιστές φαντάζονται πολλά γιατί έχουν υποφέρει πολλά, και ίσως κάποτε να φανούν συνδέσεις, αλλά δεν μπορείς να λες πάντα ό,τι θέλεις χωρίς στοιχεία και χωρίς να ελέγχεις τις φημολογίες και τις συνωμοσιολογικές αερολογίες. Υπάρχουν συνωμοσίες, μηχανοραφίες, από όλες τις πολιτικοστρατιωτικές δυνάμεις που εμπλέκονται σε ιστορικές διαμάχες, αλλά αυτό δεν είναι η εξήγηση των πάντων, φτάνει πιά..]. «Στηρίζουμε τον λαό της Συρίας που υπερασπίζεται την ενότητά του απέναντι σε κάθε απόπειρα διχοτόμησης της χώρας και λεηλάτησης του πλούτου της προς όφελος του ιμπεριαλισμού. Αυτός είναι ο στόχος της ΙSIS και των συμμάχων της», πρόσθεσε ο Barakat.

«Σήμερα, οι Κούρδοι μαχητές, γυναίκες και άνδρες, παλεύουν για την ελευθερία και τη ζωή τους ενάντια σε αυτές τις αντιδραστικές ομάδες η παρουσία των οποίων στην περιοχή έχει διευκολυνθεί, εξοπλιστεί και υποστηριχθεί από τον ιμπεριαλισμό και τους συμμάχους και πράκτορές του στην περιοχή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο και ούτε μόνο συμβολικό το γεγονός ότι η ISIS επιτίθεται στην Koμπάνι με όπλα των ΗΠΑ» [Σημείωση: σωστό, αλλά όχι και το μοναδικό γεγονός που έχει σημασία. Κάποτε τα πράγματα σοβαρεύουν και τότε μπορείς να πεις και άλλα πράγματα, όπως λ.χ ότι ο αραβικός κόσμος σιωπά ένοχα για τις δικές του ευθύνες μιλώντας πάλι μόνον για τις ευθύνες των άλλων, και σε αυτόν τον κόσμο δεν ανήκουν μόνον τα αντιδραστικά καθεστώτα], είπε ο Barakat. «Ειδικότερα, ο ρόλος των γυναικών μαχητριών στην κουρδική αντίσταση σε όλα τα επίπεδα του αγώνα και της ηγεσίας αποτελεί ένα ηρωικό παράδειγμα θυσίας.»
«Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο ρόλος του τουρκικού κράτους και της κυβέρνησης, ενός από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους του Ισραήλ και βασικός στρατιωτικός σύμμαχος των ΗΠΑ, ήταν να ενθαρρύνει την παρουσία αυτών των αντιδραστικών ένοπλων ομάδων (ISIS και άλλες) που τώρα επιτίθενται εναντίον της Koμπάνι στη Συρία. Παράλληλα, τις τελευταίες μέρες δεκάδες Κούρδοι διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από τις ένοπλες δυνάμεις του τουρκικού κράτους. Η λεγόμενη «ζώνη ασφαλείας», που προωθείται από τη Γαλλία και την Τουρκία, και οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πρόσχημα για την εδραίωση του ιμπεριαλισμού στην περιοχή [Σημείωση: χωρίς όμως αυτούς τους βομβαρδισμούς η Κομπάνι θα είχε ήδη πέσει και οι τζιχαντιστές θα είχαν ήδη υλοποιήσει τα σχέδιά τους. Η Κομπάνι μπορεί τελικά να πέσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι βομβαρδισμοί δεν βοήθησαν στην μάχη. Η τύφλωση και η ανοησία του αραβικού αντι-ιμπεριαλισμού έχει ένα όριο και αυτό το όριο έχει υπερβαθεί ήδη]. Η μόνη πραγματική ασφάλεια μπορεί να εγκαθιδρυθεί μέσα από τον λαϊκό αγώνα και την αντίσταση και όχι μέσα από ιμπεριαλιστικούς στρατούς και αεροπορικές δυνάμεις», συμπλήρωσε ο Barakat.
Για πολλά χρόνια οι Παλαιστίνιοι μαχητές που επιζητούν την ελευθερία έχουν παλέψει στα ίδια χαρακώματα με τους Κούρδους αγωνιστές. «Υπάρχει μια μακρά ιστορία στήριξης των Κούρδων μαχητών της ελευθερίας από τους Παλαιστίνιους επαναστάτες. Έχουμε έναν κοινό εχθρό: τον ιμπεριαλισμό. Και έχουμε και έναν ακόμη κοινό εχθρό, τις αντιδραστικές σεχταριστικές ένοπλες ομάδες όπως η ISIS, που αποτελούν γνήσιο δημιούργημα και αποτέλεσμα του ιμπεριαλισμού και της κατοχής και ηγεμονίας του στην περιοχή [Σημείωση: μήπως να κοιτάζατε και λίγο τους δικούς σας συναγωνιστές; μπορεί και να έχετε το φίδι στον κόρφο σας]. Τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, ιδίως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ενθάρρυνση, τον εξοπλισμό και την εξάπλωση αυτής της απειλής για τους λαούς της περιοχής», είπε ο Barakat.
«Καμία λύση ή βοήθεια για την περιοχή μας δεν θα προέλθει από ιμπεριαλιστικούς στρατούς ή ιμπεριαλιστικές αεροπορικές επιδρομές. Αυτές οι δυνάμεις έχουν φέρει μόνο τρόμο, σεχταρισμό, αντίδραση και θάνατο όπου έχουν επέμβει. Μόνο ο αγώνας των ενωμένων λαών μας μπορεί να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό [Σημείωση: κάποτε κοιτάς και "μέσα" σου άνθρωπε, και τότε δεν μπορείς να κρύψεις τις δικές σου ευθύνες για την ανάπτυξη του ισλαμοφασισμού], τις πρωταρχικές πηγές τρόμου στην περιοχή, αλλά και τις φαύλες αντιδραστικές δυνάμεις που επιδιώκουν να επιβάλλουν την ηγεμονία τους και να λεηλατήσουν τον πλούτο του λαού μας», ολοκλήρωσε ο Barakat.

Μεταφρασμένο από τον ιστότοπο του PFLP


 Η πραγματικότητα στο πολεμικό μέτωπο, μετά και τους νεώτερους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της συμμαχίας:
 http://en.firatajans.com/news/news/gangs-inflicted-a-heavy-blow-in-serekaniye.htm

Gangs inflicted a heavy blow in Serêkaniyê

YPG (People's Protection Units) Press Centre has released a statement providing information about the YPG operation going on in Serêkaniyê since 11 October.
YPG said the operation has reached a new phase now as YPG forces are also launching attacks in Rawiya, Dehma and borderline region, having broken the ISIS gangs' line of defense and seized many positions of theirs.
"The last night's part of the operation, which intensified in Rawiya, Dehma and borderline region, has been completed successfully, and all targeted positions have been seized", the statement said, noting that at last 36 gang members were killed in last night's operations, and a military vehicle belonging to them was destroyed, with gang members inside it.
YPG forces also seized many weapons and large quantities of ammunition belonging to the gangs, and are holding the bodies of 20 dead militants of theirs, including three with Indonesian identities.


 Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

   Defense Chief Ismet Hasan strongly denies any fighters killed in coalition airst
 
 1.  

2 σχόλια:

 1. Ιωάννη,
  α) για ποιο λόγο,πιστεύεις,βομβαρδίζεται το Ι.S.I.S;
  β) θέλω τη γνώμη σου γι'αυτό το άρθρο: http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/22492.Πέρα-από-τον-εθνικισμό-και-την-ξενοδουλεία-1

  Β.Ψ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Διάβασα την ανάλυση στο Κόντρα και θα την αναδημοσιεύσω. Πέρα από τις όποιες ορθές αναφορές, που υπάρχουν αναμφισβήτητα, θεωρώ πως το άρθρο κάνει κάποια βασικά λάθη και χρησιμοποιεί κάποιες "ασθενείς συνδέσεις" για να ενοχοποιήσει την ηγεσία των Κούρδων, πέρα από το κανονικό και το πρέπον θα έλεγα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πάλι δεν υπάρχουν ορθά στοιχεία στην ανάλυση, τα οποία θα επισημάνω εν καιρώ (μαζί με αυτά που θεωρώ εντελώς λάθος). Σε ένα πρώτο σχόλιο θα επισημάνω την πλήρη διαφωνία μου για αυτά περί "μακελέματος" της σουννιτικής κοινότητας, όχι γιατί δεν παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση Μαλίκι (και τις ένοπλες σιιτικές ομάδες) καταπιεστική δράση αλλά γιατί κανένα μακέλεμα δεν υπήρξε, εκτός ίσως από το διαχρονικό των Κούρδων αλλά και ειδικά των Σιιτών, των τελευταίων όχι μόνον στο Ιράκ αλλά σε όλο τον σουννιτικό κόσμο. Θα μιλήσω αναλυτικότερα στην αναδημοσίευση. Όσον αφορά το Α ερώτημα, θα έλεγα ανενδοίαστα πως οι συμμαχία βομβαρδίζει το ISIS μόνο και μόνο για να το αντικαταστήσει με ένα σαουδαραβο-κινούμενο εμιράτο, για να το αντικαταστήσει με ένα (υποτίθεται) μετριοπαθέστερο αντι-ασσαντικό κίνημα και για να εδραιώσει την συμμαχία της δύσης με τον Κουρδικό λαό που θα είναι εφεξής ακλόνητη, μετά από όλα αυτά...και καλά να πάθουμε αν θές να το πω επι το λαϊκότερον. ¨Οντως το Κουρδιστάν είναι το ανερχόμενο και νέο Ισραήλ στην περιοχή, και το μόνο που λείπει είναι να μεταλλαχθεί σιγά σιγά και το Ιραν σε μια περισσότερο ιρανοκεντρικά σιιτική κατεύθυνση για να σπάσουν όλοι μαζί την ενότητα του αραβο-μουσουλμανικού κόσμου. Σε σχέση με αυτες τις εξελίξεις, που είναι ακόμα σπαργανώδεις λόγω των προηγούμενων "ιστορικών απωθημένων", σημαντικός είναι ο ρόλος του Ισραήλ. Αν το Ισραήλ "τσιμπίσει" την δυνατότητα αντι-αραβικού άξονα και τα βρεί προοπτικά με το Ιράν (γιατί με τους Κούρδους υπάρχει αδελφοσύνη από πολύ παλιά -θα αναφερθώ κάποτε) τότε ο αραβικός κόσμος θα έχει υποστεί την μεγαλύτερη ήττα που θα μπορούσε να υποστεί. Αυτό θέλει να σπάσει το ISIS, αλλά από την άλλη το προκαλεί. Δεν μπορώ να πω πως μετά από όλα αυτά που βιώσαμε με το ISIS, όσοι είμαστε φιλο-Κούρδοι εδώ και δεκαετίες και όχι πρόσφατα, ότι θα πάρουμε το μέρος των Αράβων, όποιοι κι αν είναι. Υπάρχει διαζύγιο, νομίζω για πάντα. Εμενα, ας πούμε, από πάντα με ενδιαφέρανε οι Σιιτες-Ιρανοί και οι Κούρδοι (που είναι Σουννιτες, άθεοι, κοσμικοί ή Γεζίντι), και τώρα με ενδιαφέρουν κυρίως για να μη πω μόνον αυτοί. Είναι και θέμα επιλογής, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα τους ακολουθήσω και στον επερχόμενο αντι-αραβισμό που θα οξυνθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..