Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Εδραίωση της αμερικανο-κουρδικής συμμαχίας ή..ο θρίαμβος του γεωπολιτικού οπορτουνισμού! (κάψτε τα πτυχία σας, εγώ τα έχω κάψει προ πολλού)

 

Θέλω να κάνω και λίγο πλάκα, αλλά το εννοώ κι'όλας..
Το ΡΚΚ είναι σαν το ΑΚΕΛ, ένοπλο όμως...
Είμαι σίγουρος πως θα έκανε τα ίδια..
Τίγκα στον "οπορτουνισμό", αλλά έχει τα δίκια του..
Το κατανοώ πλέον πλήρως!
Γειά σου Κύπρος!

 

http://www.mesop.de/ 

MESOP LATEST : NO BAD NEWS ANYMORE – FRIENDSHIP ONLY = PYD/PKK & UNITED STATES

20 Oct 2014 – YPG commander in Kobani says US airstrikes did not mistakenly target YPG or Kurdish civilians http://en.firatajans.com/news/news/ypg-kobane-commander-we-are-close-to-victory.htm#.VETYTyZ_dT4.twitter
YPG Kobanê commander: We are close to victory | ANF – Mehmud Berxwedan, the YPG Kobanê General in Command, has said: “After a one-month resistance we have launched a step-by-step advance towards vi.. -  en.firatajans.com 
MESOP : STATE OF THE UNION (CNN) – US REPUBLICANS FOR PKK !

USS GEORGE BUSH DROPS WEAPONS FOR PYD / REPUBLICAN TED CRUZ WANTS ARMAMENT FOR PKK-KURDS (WATCH VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=g76i31H9xIk
step-by-step advance towards vi.. -  en.firatajans.com
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας 
 http://www.verge.gr/archives/10533
Κομπάνι: Προσφέρουν πολεμικό εξοπλισμό στους Κούρδους οι ΗΠΑ
Ενισχύουν τους Κούρδους που πολεμούν το ΙΚ οι ΗΠΑ.
Ενισχύουν τους Κούρδους που πολεμούν το ΙΚ οι ΗΠΑ.

Κομπάνι: Προσφέρουν πολεμικό εξοπλισμό στους Κούρδους οι ΗΠΑΣε ενίσχυση των κουρδικών δυνάμεων που πολεμούν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), προέβησαν οι ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος έριξε όπλα, πυρομαχικά και ιατρικές προμήθειες στους Κούρδους μαχητές στην περιοχή Κομπάνι της Συρίας.
Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου είπε πως το αεροσκάφος είχε «πολλαπλασιάσει» τις πτώσεις προμηθειών, τις οποίες είχαν προμηθεύσει οι Κουρδικές αρχές του Ιράκ.
Αυτή η κίνηση των ΗΠΑ μπορεί να εξαγριώσει την Τουρκία, η οποία είναι σύμμαχός τους. Η Τουρκία είναι αντίθετη στην ενίσχυση των κουρδικών δυνάμεων με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει την Κυριακή πως δεν θα αφήσει τους Κούρδους μαχητές να ενισχυθούν με αμερικανικά όπλα.
Η πτώση των προμηθειών «στοχεύουν στην ενεργοποίηση συνεχής αντίστασης κατά των προσπαθειών του ΙΚ να καταλάβει το Κομπάνι,» ανέφερε σε ανακοίνωση το αμερικανικό Κέντρο Έλεγχου ενώ πρόσθεσε επίσης ότι όλα τα αεροσκάφη που μετείχαν σε αυτή την κίνηση βοήθειας προς τους Κούρδους μαχητές επέστρεψαν στις βάσεις τους με ασφάλεια.
Το Κέντρο Ελέγχου σημειώνει ακόμα ότι αμερικανικές δυνάμεις έχουν πραγματώσει περισσότερες από 135 αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ στο Κομπάνι. Οι επιδρομές ξεκίνησαν στις αρχές του Οκτώβρη.
“Σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη χερσαία αντίσταση στο ΙΚ, υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτές οι επιδρομές έχουν επιβραδύνει την προώθηση των τζιχαντιστών στην πόλη, ότι έχουν σκοτώσει εκατοντάδες από τους μαχητές τους και ότι έχουν καταστρέψει δεκάδες κομμάτια από τον εξοπλισμός μάχης του ΙΚ και θέσεις μάχης”, ανέφερε η ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι μαχητές του ΙΚ συνεχίζουν να αποτελούν απειλή για τις κουρδικές δυνάμεις, η οποία δεν θα είναι εύκολο να αντισταθούν για πολύ ακόμα στην επικείμενη πτώση της πόλης.
Κωνσταντίνος Ακρίβος

 http://www.verge.gr/archives/10549
 
Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορα στους Κούρδους για να πολεμήσουν στο Κομπάνι
turkish-army-tanks-kobane

Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορα στους Κούρδους για να πολεμήσουν στο Κομπάνι


Η Τουρκία θα αφήσει τους Ιρακινούς Κούρδους μαχητές να περάσουν τα σύνορα ώστε να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
“Βοηθούμε τις δυνάμεις των ‘Κούρδων πεσμεργκά’ να διασχίσουν τα σύνορα για να πάνε στο Κομπάνι. Οι συζητήσεις μας για το θέμα αυτό συνεχίζονται”, δήλωσε ο Τσαβούσογλου στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τυνήσιο ομόλογό του Μόνγκι Χάμντι, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Νωρίτερα ο αμερικανικός στρατός είχε ανακοινώσει πως προχώρησε σε ρίψεις όπλων από αέρος για τους Κούρδους του Κομπάνι.
“Ουδέποτε θέλαμε να πέσει το Κομπάνι. Η Τουρκία ανέλαβε διάφορες πρωτοβουλίες για να εμποδίσει κάτι τέτοιο”, υπογράμμισε ο υπουργός.
Η Τουρκία είχε αρνηθεί αρχικά τη βοήθεια προς τους Κούρδους μαχητές, εξαιτίας της πολιτικής διαμάχης με το ΡΚΚ, το Εργατικό Κόμμα των Κούρδων στην Τουρκία, το οποίο θεωρείται από την Άγκυρα τρομοκρατική οργάνωση.
Μετά όμως από τις πιέσεις που δέχτηκε η Τουρκία από τους Κούρδους διαδηλωτές, αλλά και τις συμμαχικές δυνάμεις που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος, αποφάσισε να αλλάξει τακτική.
Αυτή η αλλαγή στάσης αποτελεί έκπληξη, καθώς μέχρι και πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε πως η Τουρκία δεν προτίθεται να προσφέρει καμία απολύτως βοήθεια στους Κούρδους ή τις συμμαχικές δυνάμεις για τη μάχη στο Κομπάνι.
Κωνσταντίνος Δημητρίου

 https://pbs.twimg.com/media/B0Y_DE1IcAExVRH.jpgΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..