Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Ο Μιχάλης Μαυρόπουλος και ο Ι.Τζανάκος συζητάνε..

(Σχόλια από την ανάρτηση:

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014


Η θεμελιακή αρχή του Συντάγματος..)


 1. mikis ma21 Σεπτεμβρίου 2014 - 4:06 μ.μ.              (http://aenaikinisi.wordpress.com/)
  καλησπέρα ιωάννη
  δεν νομίζω πως θα διαφωνήσω σε τίποτα από αυτά τα θέματα που θέτεις.
  σχολίασες νωρίτερα μιλώντας για το Κουρδιστάν και την βοήθεια που πιθανότατα να λάβει από τους βόρειο αμερικανούς για τον αγώνα που δίνει για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.
  κι εγώ θα την έπαιρνα, ξέροντας πως τις θέσεις μου δεν τις διαφοροποιώ.
  το θέμα βέβαια είναι κατά πόσον οι αμερικανοί θα βοηθήσουν αυτούς με τους οποίους συντάσσομαι, το PKK δηλαδή, μιας και ακόμη οι αμερικανοί το εντάσσουν στις τρομοκρατικές εχθρικές προς αυτούς δυνάμεις.
  θα δώσουν βοήθεια στους εχθρούς τους ; θα δούμε.
  διότι ,καλά θα κάνουν να βοηθήσουν τους υπόλοιπους, οι οποίοι όμως, μόλις τελειώσουν και εάν, με το ισλαμικό χαλιφάτο, αυτά τα ίδια όπλα θα τα στρέψουν ενάντια στο πανέμορφο πείραμα της Rojava.
  γάμησέ τα λοιπόν φίλε μου,
  όλοι έχουν δικαίωμα στην αυτοδιάθεσή τους, μόνο που κάποιοι αυτό το δικαίωμα δεν το επιτρέπουν και οπλίζουν χέρια σαν αυτά των δικών μας κυβερνούντων και όλων τέλος πάντων που ακούν για αταξική κοινωνία και τους σηκώνεται η τρίχα!
  σε φιλώ
 2. Eriugena21 Σεπτεμβρίου 2014 - 6:48 μ.μ.http:                (//aftokathorismos.blogspot.gr)
  Αγαπητέ Μιχάλη η παρέμβασή σου μου δίνει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω κάτι:
  Δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως οι αμερικάνοι θα βοηθήσουν "κανονικά" όλο τον κουρδικό λαό στον στρατηγικό σκοπό του, σίγουρα δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως δεν θα τη φέρουν ειδικά στο ΡΚΚ. Βέβαια το ΡΚΚ έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την σκληρή γραμμή του, και καλά κάνει υπό τις συνθήκες αυτές που έχει να αντιμετωπίσει, σε πιο εθνοδημοκρατικές γραμμές, αλλά παραμένει ένα ριζοσπαστικό εθνικοαπελευθερωτικό και αριστερό κίνημα, οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα είδος βοήθειας, όσο μάλιστα η Τουρκία συνεχίζει την άθλια φιλο-ΙSS πρακτική της. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητάμε από τους Κούρδους να είναι "καθαροί" και "άμωμοι" μη δεχόμενοι καμμία συμμαχία με την δύση. Τα πράγματα πολλές φορές είναι πραγματικά παράξενα αλλά οι επαναστάτες πρέπει να τα δέχονται όπως είναι. Φυσικά και οι ισλαμο-ναζί δημιουργήθηκαν (και) από την δύση, αλλά τώρα είναι στο στόχαστρό της. Μπορούν οι Κούρδοι να χάσουν την ευκαιρία για εθνική και κοινωνική ελευθερία; Όχι, ακόμα κι αν ειναι να κάνουν θεμελιώδεις υποχωρήσεις. Σίγουρο είναι πως ο ιμπεριαλισμός είναι αναξιόπιστος ακόμα και ως συγκυριακός σύμμαχος, αλλά δεν γίνεται αλλιώς μερικές φορές, ειδικά όταν μιλάμε για αντίπαλο φασίστα.
  Όσον αφορά τα άλλα, δεν διαφωνούμε, παρά ίσως την σαφή τοποθέτησή μου για την αναγκαιότητα ύπαρξης έθνους-κράτους ειδικά για τα αδύναμα έθνη..
  Σε φιλώ και γω!
 3. καλή σου μέρα φίλε
  είναι σίγουρο πως όλες οι σκέψεις σου είναι πολύ σωστές και θα συμφωνήσω εκ των πραγμάτων μαζί σου.
  γιατί άλλο πράγμα είναι αυτό που ονειρευόμαστε και άλλο πράγμα ο αγώνας που δίνουμε καθημερινά για να το πλησιάζουμε όλο και περισσότερο.
  σίγουρα λοιπόν, στη διάρκεια της επαναστατικής διαδικασίας, κάποια στιγμή πιθανόν να συμμαχήσουμε και με τον διάβολο, εάν χρειαστεί, μπροστά στην πιθανότητα αυτό να σημαίνει βήματα προς την κατεύθυνση του σκοπού μας.
  όσον αφορά την ανάγκη ύπαρξης κράτους, σίγουρα και αυτό θα χρειαστεί στην πορεία προς την αταξική κοινωνία της πραγματικής ισότητας και ελευθερίας.
  για τους πραγματικούς επαναστάτες, και όχι αυτούς των καφενείων και των σαλονιών, των λόγων και των 'αρχών' από τις οποίες δεν θα παρεκλίνουμε ποτέ, ο αγώνας είναι τόσο πολύπλοκος και η πολύ δυνατή οργάνωσή του απαραίτητη.
  χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι αποφάσεις θα παίρνονται με τον τρόπο που γνωρίζουμε σήμερα.
  δεν θα ήταν επαναστάτες πραγματικοί διαφορετικά.
  το παλαιό στην ψυχή μας έχει πεθάνει, μέσα από τα χαλάσματά του θα δημιουργήσουμε το καινούργιο, με την συμμετοχή αυτών που θέλουν και όχι με το ζόρι.
  οι οκνηροί στο μυαλό και στην καρδιά θα κάθονται έτσι κι αλλιώς στο καφενείο να 'κρίνουν' την ιστορία και τους δημιουργούς της που θα περνούν τρέχοντας από δίπλα τους.
  καλή συνέχεια και καλό κουράγιο.
  εγώ θα είμαι πάντα αισιόδοξος, αλλά και πραγματιστής ονειροπόλος!
  φιλία, φιλιά

  Όπως καταλάβατε ο φίλος Μιχάλης έπεσε περισσότερο "μέσα" από μένα, στις εκτιμήσεις του για την κατάσταση στην Κομπάνι και την Βόρεια Συρία, όντας πιό σοφός και καχύποπτος απο εμένα λόγω εμπειρίας σε πραγματικές ταξικές και δημοκρατικές μάχες. 
  Πάντως και οι δυό μας κρατήσαμε το πάθος και την λογική μας, πέρα από ιδεολογικές εμπλοκές, αντιθέσεις και αγκυλώσεις, και θέλω να το παινευτούμε πως μόνοι μέσα στην ιδεολογική έρημο της εντόπιας ανοησίας και του άσφαιρου μικροαστισμού λάβαμε στις δύο πρόσφατες διενέξεις στην Μ.Ανατολή την σωστή και τίμια θέση, όπου σωστό και τίμιο είναι να πετάξεις αν χρειαστεί τις "γραφές" και να πάρεις το όπλο ακόμα κι αν αυτό είναι μια πένα.
  Απομονωμένοι λοιπόν, και μοναχικοί περιηγητές στον κόσμο των εμμονικών ανοήτων της ελλαδικής "αριστεράς", παραδιδόμαστε στην κρίση της ιστορίας, ως μικροί και ασήμαντοι σχολιαστές, αλλά όχι ανόητοι ή άτιμοι και πληρωμένοι με οφίτσια ή λεφτά κονδυλοφόροι.
  Ι.Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..