Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Ανατολική Μεσόγειος και Μέση Ανατολή. Ο ρόλος της Τουρκίας και του Αντισημιτισμού..

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Αυτό που δεν θέλουν να καταλάβουν όσοι ασχολούνται, μερικές φορές επαγγελματικά, με την διεκπεραίωση των μαρξιστικών θεωριών στην χώρα αυτή που λέγεται Ελλάδα, είναι τι σημαίνει να έχεις τον εχθρό Τούρκο δίπλα σου και τι σημαίνει Τουρκία.
Πριν ακόμα αναλωθούμε σε συζητήσεις για το ένα και το άλλο, ξεκαθαρίζω ένα απλό πράγμα, για να γίνει ένας τελικός διαχωρισμός:
Η Τουρκία είναι από την ίδρυσή της, και σήμερα ακόμα, εχθρός της δημοκρατίας, της ελληνικής, της κυπριακής και ισραηλινής δημοκρατίας, ορκισμένος εχθρός των Κούρδων και του δημοκρατικού εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα τους, ανεξάρτητα και αυτοτελώς από τον ρόλο του "ιμπεριαλισμού" ή των άλλων "ιμπεριαλισμών", και ανεξάρτητα από τα λάθη και τα όποια εγκλήματα αυτών των δημοκρατιών, την πρόσδεσή τους στο άρμα της δύσης, του ιμπεριαλισμού, ή της δικής τους αστικής τάξης.
Όποιος δεν καταλαβαίνει τον αυτοτελή ρόλο της Τουρκίας, όποιος δεν καταλαβαίνει πως είναι ένα "αναθεωρητικό" γενοκτόνο κράτος με σημαντικό αυτοτελή ρόλο για την ανάπτυξη του φασισμού στην ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, και πως ο τουρκικός λαός στην πλειονότητά του είναι ακόμα μια μάζα εν δυνάμει ή εν ενεργεία ισλαμοναζιστών και κεμαλοναζιστών, δεν καταλαβαίνει τίποτα και δεν θα καταλάβει τίποτα από εδώ και στο εξής. 
Δυστυχώς η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον λεγόμενο αραβικό κόσμο. 
Τα άκριτα φιλοπαλαιστινιακά παραμυθάκια τελειώνουν, όσο ο αγώνας για τα δικαιώματα των Αράβων Παλαιστινίων ηγεμονεύεται από την ισλαμοφασιστική Χαμάς.
Προϋπόθεση για την δημοκρατική αλλαγή και επανάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή είναι η συντριβή του τουρκικού και αραβικού φασισμού και φονταμενταλισμού, πράγμα που περνάει και μέσα από την ήττα και του συνόλου των αντιλήψεων και πρακτικών που διέπουν αυτές τις κοινωνίες. 
Για μένα αν συνεχιστεί εδώ πέρα η ιδεολογική γραμμή της "αριστεράς" και "ακροαριστεράς" (την οποία ακολούθησα και γω, χωρίς όμως να υποκύψω ποτέ στον "αντι-σιωνιστικό" αντισημιτισμό) στα πλαίσια του αριστερού αντιφά (αντι-ιμπεριαλιστικού ή μη) φιλοαραβικού και κατ'ουσίαν φιλοτουρκικού (άρα φιλο-φονταμενταλιστικού και συνήθως αντισημιτικού/"αντι-σιωνιστικού") διεθνισμού , θα μιλάμε για άλλες καταστάσεις πλέον, για τις οποίες θα είναι υπεύθυνες και οι ηγεσίες της αριστεράς αλλά και τα απλά μέλη.
Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει και τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου απλά για τους "ιδανικούς και ανάξιους εραστές" της ιστορίας.
Θάνατος στο ISIS
Ελεύθερο Κουρδιστάν
Κοινωνική και πολιτική Δημοκρατία στην Μέση Ανατολή..


Ι.Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..