Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Στοιχειώδεις διαστάσεις. Πέραν της τρέχουσας "αντιδυτικής" βλακείας..
Ετοιμάζεται η τελική επίθεση των βρυκολάκων του ISIS στο Κομπάνι προτού προλάβουν να έρθουν οι ενισχύσεις από τους Πεσμεργκά του βόρειου Ιράκ (νότιο Κουρδιστάν), όπως συμφωνήθηκε τελικά μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ Τούρκων-Κούρδων-Αμερικάνων. 
Πληροφορίες για άφιξη των δυνάμεων Πεσμεργκά που μεταφέραμε και μεις δεν επιβεβαιώθηκαν. Αντίθετα έρχονται δυσάρεστα νέα για την ανακατάληψη από μέρους των βρυκολάκων ενός στρατηγικού λόφου δυτικά της πόλης, παρά τους επίμονους και εύστοχους βομβαρδισμούς των θέσεών τους από τους Αμερικάνους και την συνεχιζόμενη αντίσταση των υπερασπιστών της πόλης.
Είναι προφανές πως οι βρυκόλακες βιάζονται να προλάβουν αυτή την επίγεια ενίσχυση των κουρδικών δυνάμεων μιας και κάτι τέτοιο θα ματαίωνε την επιχείρησή τους για κατάληψη της πόλης οριστικά και θα κατέστρεφε το πολεμικό τους "γόητρο" για πάντα. 
Οι καθυστερήσεις των Τούρκων μέχρι αυτή τη στιγμή αποκαλύπτουν ακόμα μια φορά τον αισχρό ρόλο τους και την σχέση τους με την εγκληματική γενοκτονική οργάνωση, πράγμα που φυσικά οι εδώ βλαμμένοι "διεθνιστές" του καφενέ δεν θέλουν ούτε να το καταλάβουν ούτε να το αναλύσουν επαρκώς, παρά τις προσπάθειές τους στις "εκδηλωσούλες" τους να μιλήσουν σιγανά και ταπεινά για τον ρόλο της άθλιας αυτής χώρας. 
Βλέπεις προέχει η εξυπηρέτηση "ιδεολογικών" προλήψεων και η "καταπολέμηση" του "ελληνικού εθνικισμού" που "τρέφεται" κατά τα λεγόμενά τους από τον "αντι-τουρκισμό" και την "ισλαμοφοβία".
Σιωπή επικρατεί και στην "αντιδυτική" συμμαχία Ιράν-Ρωσσίας-Κίνας, που προτιμά απλά να στηρίζει το "δικό" της καθεστώς Άσσαντ, χωρίς να έχει πάρει χαμπάρι τίποτα για τον συμβολικό-γεωπολιτικό-πολιτικό χαρακτήρα του αγώνα της πόλης. 
Αντίθετα κάποιοι βασικοί ένοχοι για την καταστροφή της Μέσης Ανατολής, όπως οι Αμερικάνοι (και οι Δυτικοί γενικά), επέδειξαν γεωπολιτική και πολιτική-πολιτισμική ευφυϊα στηρίζοντας έμπρακτα το ελευθεριακό κίνημα της πόλης-σύμβολο κερδίζοντας πόντους στο δημοκρατικό κίνημα της Μέσης Ανατολής. 
Έτσι, εγκληματικές δυνάμεις όπως οι Η.Π.Α ενώ συνεχίζουν να στηρίζουν φασιστικές συμμορίες όπως τα Ουκρανικά τάγματα θανάτου, ταυτόχρονα συνεχίζουν να ενισχύουν τις αντι-ασσαντικές δυνάμεις (τις "καθαρά" δικές τους πλέον), και ανοίγονται στο Κουρδικό έθνος, με αξιώσεις πολιτικο-ιδεολογικής ηγεμονίας. 
Μόνο η αθλιότητα και η ανοησία των λεγόμενων "αντιδυτικών" δυνάμεων μπορεί να δικαιολογήσει την πλήρη ανικανότητά τους να υπερβούν τον χυδαία ρεαλιστικό τρόπο προσέγγισης των όποιων διεθνών γεγονότων, κάνοντας  έστω αυτή την υπέρβαση που θα περιμέναμε από ευφυϊα ή κυνικό οπορτουνισμό. 
Το γεγονός πως η "Δύση" είναι αστική μεν αλλά δημοκρατία της δίνει την ικανότητα να παραλλάσσει τον εαυτό της σε όλες τις δυνατές μορφές (από την ίδια ως δημοκρατία ως την χρήση φασιστικών πρακτικών) ανάλογα των συνθηκών, την ίδια στιγμή που η "Ανατολή" είναι κυρίως ένα μετα-κομμουνιστικό τίποτα.  
Οι Ρώσσοι λ.χ φοβούνται να κάνουν το απλούστερο, το στοιχειωδέστερο, να τσακίσουν στρατιωτικά τα τάγματα θανάτου  των Ουκρανών Ναζί που εξοντώνουν ομοεθνείς τους, σε απόσταση αναπνοής, με το Κομπάνι θα ασχολούνται τώρα; Προς το παρόν τουλάχιστον ολίγοι, ολίγιστοι..
Να περιμένουμε αν οι Αμερικάνοι θα βάλουν ξανά κωλοδάχτυλο στους Τούρκους για να αφήσουν τους Πεσμεργκά επειγόντως να μπούνε στην Συρία, την ίδια στιγμή που Ρώσσοι, Ιρανοί και άλλοι σιωπούν στα διεθνή φόρα και στις συναντήσεις μιλώντας μόνον για το φιλαράκι τους τον Άσσαντ και το πόσο λιγότερο χασάπης αποδείχτηκε από τους ισλαμο-τουρκο-αμερικανοκίνητους χασάπηδες του ISIS, αυτό είναι η πουτινική και ιρανική "μαγκιά κλανιά". 
Για τον αραβικό κόσμο ένα έχω να πω: να ντρέπονται. 
Ο χρόνος τους έχει τελειώσει για να μιλάμε σοβαρά για "κινήματα" εκεί κάτω. Να κοιτάξουν λίγο την ισλαμική τους ξεφτίλα πριν αρχίσουν πάλι τις σιχαμερές τους κλάψες για τις "ιμπεριαλιστικές-σιωνιστικές" συνωμοσίες..
Να ξανασκεφτούμε κάποια πράγματα..
  Ι.ΤζανάκοςΕπικαιροποίηση / Μια σημαντική κίνηση από αντι-ασσαντικές αραβικές δυνάμεις, αν συμβεί:

FSA TO DEPLOY TROOPS INTO KOBANI TO FIGHT AGAINST ISIS

 ISTANBUL — The Free Syrian Army (FSA) has decided to send 1500 troops to Syrian Kurdish town of Kobani to fight against ISIS militants on Thursday, according to FSA sources.
The troops will be moving into Kobani within 36 hours, sources said.

"We expect the U.S.-led coalition to support our troops. The cooperation between the forces fighting against ISIS in Kobani is extremely important," an FSA official said.

Earlier this week Turkish Prime Minister Ahmet Davutoğlu criticized Washington's decision to assist the Democratic Union Party (PYD) instead of the Free Syrian Army combatting both the Bashar Assad regime and the Islamic State of Iraq and al-Sham (ISIS) and said the FSA also should be supported in the region.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..