Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Μορφές της αντινομίας (4)..Ενημερωτικός πρόλογος για το Ελληνικό και Κυπριακό κοινό..
Μιά βαθιά σιωπή έχει πέσει μέσα στην ελληνική αριστερά και την ελληνική κοινωνία για το Κουρδικό ζήτημα στην ουσία του, και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μόνον των ενοχών που κουβαλάει όλη η ελληνική κοινωνία για το ξεπούλημα του Α.Οτσαλάν στην Τουρκία μέσα από τα γνωστά γεγονότα της περιπέτειάς του στην ελληνική επικράτεια και τέλος την έμμεση παράδοσή του στην ΜΙΤ σε αφρικανικό έδαφος. Θεωρώ πως αυτό που ενοχλεί την ελληνική κοινωνία, ακόμη και αυτούς που είναι αλληλέγγυοι προς τον Κουρδικό αγώνα, είναι πως διαταράσσονται οι ψυχικές και ιδεολογικές ισορροπίες της όσον αφορά στην ιδεολογική σχέση της με τον δυτικό κόσμο και την σχέση του ίδιου του ελευθεριακού Κουρδικού κινήματος με την Δύση και ειδικά τις Η.Π.Α. 
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Οι Κούρδοι, δεξιοί εθνικιστές (Πεσμεργκά) αλλά και αριστεροί (ΡΚΚ) έχουν οικοδομήσει μια ανοιχτή συμμαχία με την Δύση και ειδικά τις Η.Π.Α .
Για όσους ξέρουν αυτή η συμμαχία υπάρχει ήδη από πολύ παλιά, ειδικά στο Βόρειο Ιράκ (ή Νότιο Κουρδιστάν) με τους Πεσμεργκά, και επεκτείνεται (ήδη από παλιά και αυτή) σε συμμαχία με το Ισραήλ. Ο Εβραϊκός λαός είχε σχέσεις αλληλεγγύης με τους Κούρδους από παλιά, και φυσικά υπήρχαν οι Κουρδοεβραίοι.
 Οι σχέσεις φιλίας και συμπάθειας μεταξύ των Εβραίων και των Κούρδων είναι τόσο βαθιές που κυκλοφόρησαν μάλιστα στο Ισραήλ και κάποιοι φυλετικοί μύθοι για συγγένεια μεταξύ των δύο λαών. 
Η ίδια η ηγεσία του Ισραήλ, ανταποκρινόμενη στην διάσταση του κοινού αισθήματος στο Ισραήλ, και την γεωπολιτική αναγκαιότητα-διαστάση (και στις δύο, και όχι μόνον στην μία διάσταση) δήλωσε πρόσφατα την συμφωνία της στην δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν (Νετανιάχου: «Ναι» σε ανεξάρτητο Κουρδιστάν – το Ισραήλ ...)    
Υπάρχει και μια ανάλυση του χολερικού αντισημίτη και συμβούλου του Άσσαντ Τιερί Μεϊσαν (Το «Κουρδιστάν», σε ισραηλινή έκδοση, τον Τιερί Μεϊσάν) που το επιβεβαιώνει αυτό με τον πιό ξεκάθαρο, αν και σοφιστικό τρόπο, αλλά αναφέρει και τις σχέσεις μεταξύ των Κουρδικών δυνάμεων με τις μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α και του Ισραήλ. Βέβαια ο Γάλλος αναλυτής φροντίζει να "αθωώνει" το ΡΚΚ, αλλά τα γεγονότα τον διαψεύδουν. 
Το ΡΚΚ, και μάλιστα η πιό ριζοσπαστική ομάδα του που καθοδηγεί τον ένοπλο αγώνα μέσα στην Τουρκική επικράτεια, έχει έρθει σε επαφή με την CIA, παρά μάλιστα τις έμμεσες συμβουλές του Α.Οτσαλάν που έχει προσανατολιστεί στον συμβιβασμό με την Τουρκία.

MESOP SENSATIONAL : PKK COLLABORATES WITH US IMPERIALISM FOR KURDISH SOLUTION !


•   Leaders from the Kurdistan Workers’ Party (PKK) are looking for a mediator, potentially the United States, to help get peace negotiations with Turkey back on track.Θα μπορούσε βέβαια κανείς να αναρωτηθεί, γιατί να διαταράσσονται οι ψυχικές και ιδεολογικές ισορροπίες μιας κοινωνίας (όπως η ελληνική) που είναι ολόψυχα συνδεδεμένη με τον δυτικό κόσμο, και φυσικά τις Η.Π.Α, στην συντριπτική της πλειονότητα; (πλην του μικρού μέρους του λαού που στηρίζει κ.κ.ε και ενός μέρους της αριστεράς και άκρας αριστεράς).
Η ελληνική κοινωνία δεν κάνει κάτι άλλο από αυτό που κάνει και η κουρδική κοινωνία, και μάλιστα χωρίς να υπάρχει τόσο άμεση και επείγουσα ανάγκη βοήθειας απέναντι στην Τουρκική και Αραβική επιθετικότητα όπως υπάρχει στους Κούρδους.
Νομίζω πως ένα μέρος του ερωτήματος και της απάντησης είναι αντικείμενο της ψυχο-κοινωνιολογίας και ψυχο-ιστορίας. 
Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν εδώ και καιρό μια ιδιαίτερη σχέση με την φαντασία και μάλιστα την ολοκληρωμένη εκδήλωσή της στην φαντασίωση. 
Φαντάζονται και θέλουν να φαντάζονται ότι είναι αντιδυτικοί, ανεξάρτητοι, παλικάρια (της φακής είναι), και πως το γεγονός πως οι Τούρκοι, οι δυτικοί, και οι Αμερικάνοι τους έχουν "από κάτω" είναι κάτι που θα περάσει γρήγορα όταν τους επισκεφθεί με γεωπολιτικά δώρα το "Ξανθόν Γένος" (οι Ρώσσοι), όταν οι ίδιοι οι δυτικοί θα σκύψουν το κεφάλι στον υπερμεγέθη πολιτισμό τους, ίσως και όταν ζωντανέψουν τα φανταστικά κόκκαλα του Μ.Αλεξάνδρου. Με τον ίδιο τρόπο φαντάζονται πολλοί από αυτούς ότι αν βγάλουν τον Τσίπρα πρωθυπουργό και αυτός πεί "όχι", οι διεθνείς "επιτηρητές" θα καμφθούν και θα επιστρέψει η "καλή εποχή". 
Η φαντασίωση όμως συνεχίζεται και στο επίπεδο της αρνητικής και φοβικής ερμηνείας του κόσμου. Κατά κάποιο τρόπο φαντάζονταν κάποτε πως οι Άραβες είναι από τα γενοφάσκια τους θαυμαστές της "ελληνικής ψυχής" και πως για όλα στην Μέση Ανατολή φταίνε οι Εβραίοι και οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, ενώ τώρα ίσως νομίζουν πως φτιάχνεται ο μεγάλος άξονας Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου. Όμως γενικά εκφράζουν ρητά ή υπόρρητα την υποκριτική και φοβική σχέση τους και με τους Εβραίους και το κράτος τους με την πεποίθηση πως αυτή η "συμμαχία" που φαντάζονται με αυτούς είναι μια "ρεαλιστική" συμμαχία με το "κακό". 
Έτσι παρουσιάζεται το αλλόκοτο σκηνικό ο Έλλην ακροδεξιούλης αριστερός, φιλορώσσος, πρωην φιλοάραβας και νυν φιλο-ισραηλινός να είναι ταυτόχρονα ισλαμοφοβικός αραβοφοβικός (δεν ταυτίζονται αυτά πάντα) ισλαμό-φιλος αραβόφιλος (κατά περίσταση) και ισραηλινόφιλος (πάλι κατά περίσταση και κατά φαντασίαν). 
Πριν ακόμα ασχοληθούμε με τις αντινομίες του Κουρδικού αγώνα θα έπρεπε να ενημερώσουμε το σε σύγχυση Ελληνικό κοινό για τις πραγματικές του ομοιότητες με το σε απόλυτη διαύγεια, αλλά που ζει και σε πιό σκληρές συνθήκες, Ισραηλινό (Εβραϊκό) και Κουρδικό "κοινό" (που δεν έχει όμως τέτοιες ανάγκες ενημέρωσης για τον εαυτό του, άρα δεν είναι "κοινό"!).
Ι.Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..