Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Μορφές της αντινομίας (5)..Οι Καστοριάδης-Ζίζεκ και η Μέση Ανατολή (υπάρχει σχέση, δεν το βλέπετε;)
Φανταστείτε έναν λαό 40.000.000 χωρίς κράτος περιτριγυρισμένο από την Αραβική θάλασσα της ανοησίας και της φυλετικής αλαζονείας και χυδαιότητας των δεξιών και αριστερών Μπααθιστών και ταυτόχρονα των θεοκρατών "αντιπάλων" τους, περιτριγυρισμένο από τους Τούρκους εθνο-φασίστες κεμαλιστές, με ένα κομμάτι του φυλακισμένο στο Ιρανικό κράτος, πρώτα στο καθεστώς των Σάχηδων και μετά στην θεοκρατική φυλακή των Μουλάδων.
Φανταστείτε έναν λαό που έχει διωχθεί κατά την διάρκεια των τελευταίων αιώνων, και πριν λίγο καιρό έγινε αντικείμενο γενοκτονικής πρακτικής (με την τυπική και ουσιαστική έννοια του όρου, και όχι με την διευρυμένη και ύποπτη έννοια του όρου -Η Σία, η γενοκτονία, η υποκρισία…) και σκεφτείτε λίγο αυτά που σας είπα για την "αντινομία". Μην ξεχάσετε στους συλλογισμούς σας γι'αυτόν τον λαό που είναι ο Κουρδικός, να συμπεριλάβετε και τον Εβραϊκό λαό, γιατί όπως και να το κάνουμε υπάρχει ομοιότητα, συγγένεια, αλληλεγγύη, αδερφοσύνη του με τους Κούρδους. Μην σας κάνει εντύπωση ανόητοι που μιλάω έτσι για τον Εβραϊκό λαό. Αν νομίσατε πως επειδή έκρινα όπως έπρεπε την άθλια πολιτική εξόντωσης που εφάρμοσε το Ισραηλινό κράτος στην Γάζα έγινα όπως εσείς ίσως, δηλαδή αντι-σιωνιστής κρεττίνος, δικό σας το πρόβλημα. Όπως και τότε έτσι και τώρα δεν τηρώ ίσες αποστάσεις όπως εσείς σε όλα σχεδόν τα ζητήματα που περιέχουν αντινομίες αλλά βυθίζομαι μέσα τους (και στα ζητήματα και τις αντινομίες τους). Αλλά ας προχωρήσουμε.
Φανταστείτε λοιπόν να ανήκετε σε αυτό τον λαό, και να ακούτε για την σημασία του "αμερικάνικου και δυτικού ιμπεριαλισμού" και την αθλιότητά τους. Μην νομίσετε πως δεν θα ακουσθεί αυτός ο Λόγος από έναν λαό διωγμένο. Μήπως δεν ήταν οι αγωνιστές του ΡΚΚ που εκπαιδεύθηκαν απο τον μηχανισμό της PLO, μήπως δεν ήταν αυτοί που ακολούθησαν όλο τον κόσμο στον (μάταιο τελικά) αγώνα για τον σοβιετικό σοσιαλισμό; μήπως δεν ήταν αυτοί που έχτισαν ένα από το πιό δημοκρατικά, μαζικά, κομμουνιστικά αντάρτικα στα "ενδότερα" ενός δύσκολου κόσμου, κάτω από την μπότα του κεμαλοφασισμού, αλλά και κάτω από το θλιπτικό περιβάλλον των "μουσουλμανικών παραδόσεων".
Τώρα που ο "σοσιαλισμός" (αυτός με τα εισαγωγικά που τού αξίζουν για πάντα, παρά τα όποια επιτεύγματά του) έπεσε και πήγε εκεί που τον έβαλε για πάντα η ιστορία, τι έμεινε στους αριστερούς Κούρδους από τα "συγγενικά" τους πράγματα; όπως και στους Εβραίους μετά τον Β΄παγκόσμιο;
Ένα τεράστιο κοσμοθεωρητικό και πρακτικό τίποτα, και κάτι απομεινάρια από τα συνεργαζόμενα (και) με τους κάποτε μπολσεβίκους καθεστώτα (Μπααθιστές τομάρια στην Συρία και το Ιράκ). Ο πόνος έμεινε ο ίδιος, και το παρελθόν έμεινε το ίδιο, και το παρόν το ίδιο. Ένα υπόδουλο έθνος. Στο τέλος, μετά τις εξελίξεις με την "Αραβική Άνοιξη" αφού κλονίστηκαν όλα τα παλαιά καθεστώτα των Μπααθικών τομαριών και φασιστών ο Αραβικός κόσμος ανέδειξε μαζί με αυτούς (που δεν λένε να ψοφήσουν όπως ο Καντάφης) ως "εναλλακτική" λύση μια σειρά από βρυκόλακες θεοκράτες. Η ψυχανώμαλη μετάλλαξη του Σοβιετικού κόσμου, η Πουτινική Ρωσσία της σταλινο-τσαρικής Αυτοκρατορίας του εθνο-τσαρο-μπολσεβικισμού προσπαθώντας να οικοδομήσει ένα είδος "γεωπολιτικής συνέχειας" για να αμυνθεί των δυτικών επιβουλών, και να προστατέψει στοιχειωδώς τα εθνικά-δημοκρατικά δικαιώματα των Ρωσσικών λαών στην κάποτε σοβιετική επικράτεια, αλλά κυρίως του ρωσικού κεφαλαιοκράτους, απλά συνέχισε στην Μέση Ανατολή την σοβιετική πολιτική. Έτσι συνέχισε να στηρίζει Άσσαντ. Για τους Κούρδους, και για κάθε λαό χωρίς ισχύη, χέστηκε η Ρωσσία. Οι Ρώσσοι, καλοί, χρυσοί, αδέρφια ορθόδοξοι, πρωην "κομμουνιστές", τους αγαπάω (κι ας λέμε και την αλήθεια γι'αυτούς, έτσι είναι η αγάπη), μια γλώσσα καταλαβαίνουν και διενεργούν επίσης: Τη γλώσσα της δύναμης. Κάτι παραπάνω γιόκ. Τίποτα δεν έχουν καταλάβει από το διπλό παιχνίδι της Δύσης, ότι είναι όντως ένα διπλό παιχνίδι και όχι απλά μια συνωμοσία, γι΄αυτό και θα χάσουν πάλι, ξανά και ξανά.
Τι θα έκανες αν ήσουν Κούρδος; Ό,τι έκαναν οι Κούρδοι ανενδοίαστα: όποιος θέλει συμμαχία μαζί τους, επι τη βάσει των Κουρδικών δημοκρατικών αρχών που είναι αληθινές, πάντως αληθινότερες λ.χ από τις Ρωσσικές διαχρονικά, ας προσέλθει. Και ποιοί προσήλθαν, ακόμα δυναμικότερα; 'Ολοι οι δυτικοί μαζί: Δεξιοί, Ρεπουμπλικάνοι, αριστεροί, αυτόνομοι, αναρχικοί, αριστεριστές, σοσιαλδημοκράτες, φεμινίστριες. 
Έτσι γαμάει και θα γαμάει Ο Ζίζεκ και ο Καστοριάδης.  Φάτε το και χωνέψτε το καλά..
Δια της αντινομίας όλων των αντιδυτικών καθαρμάτων ή ηλιθίων και των αντι-ιμπεριαλιστών καθαρμάτων ή κρεττίνων, που είναι κατώτερη της αντινομίας των δυτικών ιμπεριαλιστών, σοσιαλ-ιμπεριαλιστών, σοσιαλδημοκρατών, αυτόνομων και γενικά όλου του συρφετού που κάνει όλους αυτούς τους "αντι-ιμπεριαλιστές" να φρίττουν.
Δεν είμαι μαζί τους, αλλά η αλήθεια να λέγεται. Οι άνθρωποι είναι μπροστά, ακόμα..Γιατί όμως;
Ποιές είναι αυτές οι "δημοκρατικές αρχές" που συντελούν σε αυτό, εντός του αντινομικού πλαισίου της Δυτικής επ-έκτασης;
Συνεχίζεται...

Ι.Τζανάκος

2 σχόλια:

 1. Ζάλογγο και μαλακίες26 Νοεμβρίου 2014 - 1:01 π.μ.

  Λες και έχουν άλλη επιλογή οι Κούρδοι. Βέβαια δεν είναι γενναίοι σαν του αιλλιναις που προτιμούν τον αφανισμό απ΄την ταπείνωση.
  Με την κρίση μάθαμε πως οι ντόπιοι αριστεροκομμουνιστοαναρχοαυτονομοκουλουπου ούτε ήξεραν ούτε έμαθαν ούτε θέλουν να μάθουν σε ποια χώρα ζούνε. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως το zoom out θα ανοίξει τα μάτια τους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ξέρω και γω τι με κάνει; μάλλον η αυταπάτη πως η εικόνα διδάσκει. Αλλά μάλλον άλλα πράγματα προκαλούν επιγνώσεις, δυστυχώς,...
  Συμφωνώ και με το ψευδώνυμον..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..