Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Μορφές της αντινομίας (6)..
Η δυνατότητα των Κούρδων να αρνηθούν την σύμπραξή τους με τους δυτικούς (ιμπεριαλιστές, και όχι μόνον) είναι μηδενική, εφόσον οι γείτονες αδερφοί λαοί, Άραβες και Τούρκοι, έχουν δείξει μέσω της σύμπραξής τους με τις ηγεσίες τους και μέσω της αδιαφορίας τους για τα εθνο-πολιτισμικά και δημοκρατικά δικαιώματα των Κούρδων ότι είναι αναξιόπιστοι (τουλάχιστον). 
Η υπαγωγή σου στους σχεδιασμούς των "μεγάλων δυνάμεων" για να καταπολεμήσεις τις εχθρικές προθέσεις και πράξεις των γειτονικών αδερφών λαών (που σε μεγάλο βαθμό ζούνε μαζί σου, και όχι σε μια απλή γειτονία), είναι κάτι που κρίνεται εύκολα από καλαμαράδες "κομμουνιστές" και αριστεριστές από την απόσταση ασφαλείας δεκάδων χιλιάδων χιλιομέτρων ή λόγω της ασύλληπτης απόστασης που τους χαρίζει η ιδεοληψία τους. 
Οι πιό δόλιοι, οι πιό γραφειοκράτες, μετασχηματίζουν την αθλιότητά τους σε συλλογισμό, με έναν τρόπο που κάνει δυστυχώς τον Νίτσε τόσο επίκαιρο που μου προκαλεί πραγματικά λύπη. 
Τόσοι συλλογισμοί, τόσες νοητικές περικοκλάδες, τόση ενοχοποίηση, τόση απώθηση, τόσα ψέμματα, τόση ιστορική μνησικακία, μόνον ένας Νίτσε θα μπορούσε να αναλύσει και ανατάμει. 
Εγώ δεν είμαι τόσο σπουδαίος ούτε έχω τόσο χρόνο, θα παραμείνω λοιπόν στην θέση που μου χάρισε το πάθος. Θα υπερασπίζομαι, έστω με τα λόγια αφού δεν είμαι δα και κανένας ήρωας ή κάποιο λαμπρό πολιτικό στρατιωτικό στέλεχος, το δίκαιο ενός λαού, και το το δικαίωμά του να χρησιμοποιεί κάθε συμμαχία για να πάρει αυτό που δεν του δίνουν οι υποτιθέμενοι αδερφοί του, που ίσως, λέω ίσως, είναι και οι πραγματικοί αδερφοί του. Και το κυριότερο δεν θα χρησιμοποιήσω τις προβλέψεις μου, τις λίγες γνώσεις μου, την απόστασή μου από την φωτιά, που μου χαρίζουν την θέση του κριτή και του μαντατοφόρου κακών μελλοντικών γεγονότων, για να αρνηθώ την αλήθεια του παρόντος και την επιτακτικότητα που περιέχει αυτήν την αλήθεια και περιέχεται μέσα σε αυτήν. 
Είναι σίγουρο πως το Κουρδικό Έθνος (και όχι "εθνότητα" που εμπλέκεται σε "εθνοτικές" διαμάχες, όπως λένε οι διανοούμενοι τομάρια με την γλοιώδη γλώσσα τους που όλα τα διαστρεβλώνει με βάρβαρη λεπτότητα) θα πληρώσει ακριβά την συμμαχία του με την Δύση, όπως την έχει ήδη πληρώσει. Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την στιγμή που οι αντι-δυτικές δυνάμεις (ό,τι και να σημαίνει αυτό, δεν θα εμπλακώ σε ανόητες συζητήσεις πιά, για τι πραγματικά σημαίνει αυτό, και αν κάποιες είναι ή ήταν ποτέ αντι-δυτικές δυνάμεις)...από την στιγμή που οι αντι-δυτικές δυνάμεις λοιπόν, έχουν αυτά τα χάλια που έχουν. 
Ή μήπως δεν έχουν τα χάλια τους και πρέπει να μιλήσουμε σκληρά, όπως μιλάνε με έπαρση οι υπερασπιστές του κάθε δυτικισμού στην πολιτική, την φιλοσοφία; κ.λ.π. 
Εδώ ολόκληρη Σοβιετική Ένωση δεν μπόρεσε να εδραιώσει μια στοιχειώδη δημοκρατική σχέση μεταξύ των ίδιων των κομμουνιστικών τάσεων μέσα της, όταν αυτές εμφανίζονταν σαν κάτι διαφορετικό από μιά σκηνοθετημένη "διαφοροποίηση", και θα καθήσουμε τώρα να μιλάμε για την Ρωσσία του Πούτιν, τους Κινέζους μεγαλοπλούσιους και σφυροδρέπανους κομματικούς; τους Μουλάδες στο Ιράν; και θα μιλάμε σοβαρά;
Βέβαια και τα καθεστώτα αυτά δημιουργήθηκαν και δημιουργούνται σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που δημιουργεί η ίδια η δύση, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να μην δούμε απλά και ξεκάθαρα πως αν υπάρχει ένας βαθμός σύμπτωσης του γίγνεσθαι της δημοκρατικοποίησης στην "ανατολή" με το γίγνεσθαι της δημοκρατικοποίησης στην "δύση" αυτό περνάει μερικές φορές και μέσα από τις πολιτικές του "δυτικού ιμπεριαλισμού" (όσο αυτός είναι ο κυρίαρχος), όταν αυτός έχει το συμφέρον να προωθήσει την δημοκρατικοποίηση των "ανατολικών" κοινωνιών. 
Για κάποιες "ανατολικές" κοινωνίες όπως π.χ η Σαουδική Αραβία, όχι μόνον ο δυτικός ιμπεριαλισμός έχει δικαίωμα να πράξει καταστροφικά, αλλά όλοι. Όλοι έχουν το δικαιώμα να καταστρέψουν αυτόν τον Οίκο του Σκότους και της απανθρωπιάς, και μάλλον οι ίδιοι οι Άραβες θα το πράξουν αυτό κάποια στιγμή. Αν προστρέξουν οι Δυτικοί σε βοήθεια, θα είμαι μαζί τους. Θα είμαι μαζί τους γιατί είμαι άνθρωπος και όχι ζόμπι της ιδεολογίας.
Αν δηλαδή η δύση αποφασίσει (που θα αποφασίσει κάποτε) να διαλύσει την άθλια Μοναρχία των Σαούντ στην Αραβική χερσόνησο, για τα δικά της συμφέροντα και για να ικανοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και ταυτόχρονα (και καιροσκοπικά βέβαια) τις αρχές του φιλελευθερισμού, τότε οι "αριστεροί", κομμουνιστές κλπ θα δούνε άλλη μια συνωμοσία του ιμπεριαλισμού και καθαρίσανε. 
Απλά δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει Δυναστεία των Σαούντ, μα καμμία ιδέα. 
Δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει Τακφιρισμός, μα καμμία ιδέα. 
Είναι όλοι αυτοί οι ανίδεοι, οι ανάξιοι στοχαστές, τόσο ανίδεοι, τόσο ανάξιοι; 
Όχι.
Είναι καθίκια.. 
Θα εξετάσουμε τις αντινομίες της δημοκρατικοποίησης, όπως τις σκιαγραφήσαμε εδώ, ξεκινώντας από αυτά τα λίγα, απλά, και καθόλου "διανοούμενα", που σας είπαμε από αυτό εδώ το στέκι..
Ι.Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..