Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Προαναγγελία...
Προαναγγέλλω, για τελευταία φορά ελπίζω, μια ανάρτησή μου για το Μεσανατολικό και Μεσοποταμιακό "ζήτημα" σε συνάρτηση με την υπαρκτή και επιθυμητή "εθνική στρατηγική" της χώρας που έτυχε να ζούμε, από την δική μου, ταπεινότατη, εκδοχή.
Σε συνάρτηση με αυτή την θεματολογία θα ξεδιπλώσω, το πιθανότερον το βράδυ του Σαββάτου, και τις ευρύτερες απόψεις μου για μια σειρά θεμάτων που με απασχολούν τον τελευταίο καιρό από μια άλλη οπτική σε σχέση με αυτήν που ενστερνιζόμουν μέχρι πρόσφατα, αν και σε ουσιαστικά ζητήματα νομίζω πως παραμένω στα ίδια.
Θα έχω και την ευκαιρία για ένα πραγματικό ξεκαθάρισμα θεωρητικών λογαριασμών με όλες τις ευφάνταστες υπάρξεις που  νιώθω πως απαρτίζουν τον ρευστότερο, άρα ουσιαστικότερο, πυρήνα της "εντόπιας" κοινωνικής συνείδησης, όπως: οι αριστεροί ("διεθνιστές" ή "πατριώτες"), οι κομμουνιστές, οι αυτόνομοι, και οι ριζοσπάστες δημοκράτες εθνικιστές (δεν εννοώ τους φασίστες, αλλά τύπους όπως ο Καραμπελιάς, ή ο Καλλεντερίδης, ή ακόμα και αριστεροί όπως ο Αγτζίδης), μιας και θεωρώ πως αναγκαστικά όλοι αυτοί μαζί θα είναι το κέντρο της πολιτικής ζύμωσης στους πολεμικούς καιρούς που έρχονται. Για να σταματήσει ο "ανταρτοπόλεμος" με όλους αυτούς θα προσπαθήσω να τους εξηγήσω ποιό είναι το θεμελιακό λάθος τους, και γιατί προορίζονται από την ιστορία για πολιτική ανάλωση, πιθανόν αποτελώντας το θεμελιακό υλικό για μια νέα σύνθεση.
Όπως καταλαβαίνετε όλο αυτό το δύσκολο και μάλλον υπερφιλόδοξο πόνημα θα έχει μια μεγάλη έκταση, αλλά νομίζω πως θα ξεκαθαρίσει από μέρους μου πολλά πράγματα..
Καλή αντάμωση Σάββατο βράδυ, ίσως και νωρίτερα..Ι.Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου