Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Διαχωριστικές γραμμές...
Από τη στιγμή που ξέσπασε η τακφίρι φασιστική βία στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ) και το δυτικό Κουρδιστάν (Βόρεια Συρία) και διενεργήθηκε, για μια άλλη μια φορά στην ιστορία, μια Γενοκτονία (με την τυπική και ουσιαστική έννοια) εναντίον των Γεζίντι Κούρδων, έχουν αλλάξει όλα μέσα μου και έχουν μετατραπεί για μια ακόμα φορά (μάλλον την οριστική) οι θεμελιακές παραδοχές της σκέψης μου, και θα ήθελα να συμβεί αυτό και σε άλλους συναγωνιστές που νιώθω ότι έχουν πορωθεί από τις ιδεολογικές καταβολές τους. Δεν θα ήταν αναγκαίο να μετατραπούν αυτές οι (ιδεολογικές) καταβολές με έναν τρόπο που θα τις καθιστούσε ανενεργές, αλλά από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να σπάσει το απόστημα της ιδεολογίας και να χυθεί το πύον της ιστορικής σήψης. 
Ποιά είναι τα "δεδομένα" της πληγής που άνοιξε και δεν λέει να κλείσει μέσα στην "αριστερά" της Ελληνικής επικράτειας. Δεν έλειψε η εκδήλωση αλληλεγγύης στους Κούρδους, ούτε απουσίασε κανείς από το προσκλητήριο, της σκέψης τουλάχιστον. Αλλά υπάρχει μια αδικαιολόγητη αμηχανία και ψυχρότητα από τότε που έγινε εμφανής η συμμαχία της Κουρδικής αριστεράς και των παραδοσιακών Κούρδων εθνικιστών (Πεσμεργκά) (που προϋπήρχε) με την Δύση και τις Η.Π.Α. Δεν φαίνεται να κολλάει η ιδεολογία του έλληνα αριστερού, κομμουνιστή, και αναρχο-αυτόνομου, με τέτοια δεδομένα. Κατά κάποιο τρόπο αυτή η ψυχρότητα αντιστοιχεί και στην "μέση" συνείδηση του Έλληνα πολίτη. Πού είναι η οργή για την πολιτική του Ισραήλ και οι μεγαλοστομίες για "γενοκτονία" του Παλαιστινιακού λαού από τους Σιωνιστές; (έχουν γίνει φοβερά εγκλήματα πολέμου από το Σιωνιστικό Ισραήλ και εθνοκάθαρση, αλλά όχι γενοκτονία, εναντίον του Αραβικού-Παλαιστινιακού λαού). 
Πού είναι οι διαδηλώσεις, οι καμμένες σημαίες, τα γεμάτα πάθος ρητορεύματα εναντίον του πολέμου από έναν πανίσχυρο στρατό ενάντια σε έναν ανυπεράσπιστο λαό; Τα έφαγε η σιωπή, και η ζωή συνεχίζεται. 
Είναι αλήθεια πως μόνον ο Σύριζα, με συστολή και κόμπλεξ απέναντι στον αυστηρό "κομμουνιστή" ή "αριστεριστή" κριτή, και διάφοροι από τον "αριστερο-πατριωτικό" χώρο, όπως και από τον "εθνικιστικό" χώρο, επέδειξαν μια στοιχειώδη αλληλεγγύη και πραγματική κατανόηση απέναντι στο Κουρδικό κίνημα, παραβλέποντας όμως να πούνε το προφανές και σκληρό πως αυτό (το κίνημα) συμμάχησε, και από τα αριστερά και από τα δεξιά, ανοιχτά με την Δύση. 
Οι Έλληνες κομμουνιστές, αριστεριστές, αντιφά αντι-ιμπεριαλιστές, δεν κάνουν πίσω ούτε πόντο από την ιδεολογική τους σκληρότητα και απανθρωπιά, και μάλιστα προσθέσαν σε αυτήν και την απόκρυψη του ρόλου του Τουρκικού Κράτους, μην τυχόν και "υποκύψουν" σε κάποια μορφή "εθνικισμού". 
"Εθνικισμός" και "φιλο-ιμπεριαλισμός", ο εφιάλτης του ιδεοληπτικού που θα προτιμούσε να καταστραφεί ο κόσμος αρκεί να μην υποπέσει σε τέτοια αμαρτήματα.  Παρά τις ριζικές διαφορές τους, και το μεταξύ τους μίσος, όλος σχεδόν ο Τροτσκισμός, ο Σταλινισμός, ο "σκληρός" αυτονομισμός (Μητροπολιτάνοι) συμπέσανε στην ιδεολογική "αντι-ιμπεριαλιστική" γραμμή στο Μεσανατολικό όσον αφορά τους Κούρδους. Εγώ θα τους έλεγα:
Κάποιοι από εσάς (οι Σταλινικοί) στηρίξανε τον Άσσαντ (έναν μαζικό δολοφόνο) κάποιοι από εσάς (οι "αντίθετοι'') την αντιπολίτευση προς τον Άσσαντ (δηλαδή τους Τακφίρι φασίστες) (Όπως στο Ουκρανικό οι σταλινικοί στηρίξανε με συστολή τους Νοβορώσσους και οι περισσότεροι Τροτσκιστές, και ένα τμήμα του Συριζα, το "κίνημα" Μεϊντάν - σε αυτή την περίπτωση εκτέθηκαν οι Τρότσκες και οι Ευρω-αριστεροί, αλλά και οι φιλο-Ρώσσοι κάπου το παρατραβήξανε με τις φαντασιώσεις τους). 
Όλοι σας έχετε στηρίξει αιματοβαμμένους δολοφόνους, όπως ήταν άλλωστε και οι ιδεολογικοί σας προπάτορες (Λένιν-Στάλιν-Τρότσκι). Η διαφορά είναι πως τότε που ζούσε η παράδοση του μπολσεβικισμού υπήρχε ένα αχνό νόημα στα εγκλήματα και την αθλιότητα των προπατόρων σας (προσπάθεια οικοδόμησης ενός πρωταρχικού "κρατο-σοσιαλισμού" και αντιμετώπισης της αντίδρασης - με τυπικότερη την περίπτωση του Ναζισμού) ενώ τώρα πρώτοι εσείς έχετε στηρίξει κάτι ιστορικά ερείπια και απομεινάρια όπως εκφράζονται από ηγεμονικές κυρίαρχες (καπιταλιστικές!) δυνάμεις. Να καταλάβω την υποχώρηση, πρώτος εγώ μιλάω για την ανάγκη ρεαλιστικών υπαγωγών στο σκηνικό του αστικού κόσμου σήμερα, αλλά αυτά που είναι εξοργιστικά στην άθλια περίπτωσή σας είναι τα εξής:
α) Κρίνετε τους άλλους και την κατάσταση όπως δεν κρίνετε τους εαυτούς σας (τυπική περίπτωση φανατικών).
β) Κάνετε τουμπεκί ψιλοκομμένο για την Τουρκία. Μόκο Μόκο και γενικές αναλύσεις για τις "ενδο-αστικές ενδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις", όπως οι προπάτορές σας στο Ανατολικό Ζήτημα. Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή. Καλείται "εθνικιστικό" γεγονός, "τυχοδιωκτική εκστρατεία", από όλους σας γιατί ο Πατέρας σας ο Λένιν τα βρήκε τότε με τον Φασίστα Γενοκτόνο Κεμάλ Αττατούρκ. Να όμως που τα πράγματα είναι πάλι σχεδόν τα ίδια. Και στη θέση των "φιλο-ιμπεριαλιστών" Ελλήνων είναι τώρα οι Κούρδοι. Δεν θα αναλύσω τα πράγματα. Αυτό μόνο θα πω: Πάνω από 10% όλοι μαζί, όπως και η Χρυσή Αυγή, δεν θα δείτε ποτέ σε αυτή τη  Χώρα. Είστε εσείς και η Χρυσή Αυγή το 10-15% των κρεττίνων που αντιστοιχούν σε μια αστική κοινωνία. Και να καταρρεύσει ο καπιταλισμός και να πρέπει να οικοδομήσουμε μια άλλη κοινωνία εσείς θα είστε έξω από αυτό.
Ας ασχοληθούμε με τους υπόλοιπους...

Ι.Τζανάκος 

2 σχόλια:

 1. φίλε μου καλησπέρα,
  τα έχουμε ξαναπεί, απλά ήθελα να σε χαιρετήσω...
  οπότε....
  θα πως αυτό ,αν μου επιτρέπεις πως...είναι σαν να έχουμε την απαίτηση ...πως να το πω, να αφήσουμε να βιαστεί η γυναίκα και το παιδί μας απλά για να μην χτυπήσουμε τον βιαστή, ελευθερώνοντάς τους,
  καλύτερο παράδειγμα δεν βρήκα.
  έξω από τον χορό όλα είναι εύκολα.
  η αλήθεια είναι πως εδώ στην ελλάδα, όλοι οι 'αντιστασιακοί' είναι πλέον αυτοί της γραφίδας.
  είναι πολύ εύκολο, στα λόγια μπορώ να σου σχεδιάσω πενήντα επαναστάσεις.
  όταν όμως πολεμώ για το σπίτι μου και τα ιδανικά μου, πρόσεξε, δεν τα διαχωρίζω αυτά τα δυο πράγματα, και ο μόνος που προσφέρετε να μου δώσει όπλα για να συνεχίσω να πολεμώ είναι ο ....όποιος και να είναι, όταν όλα τελειώσουν, κάτι θα ζητήσει, όποιος και να είναι! δυστυχώς βέβαια, όμως έτσι έχουν προς το παρόν τα πράγματα.
  άσε που δεν άκουσα κανέναν άλλον, πέρα από λόγια, να έχει έμπρακτα προσφερθεί να βοηθήσει τους κούρδους στην κομπανί, εκτός από αυτούς που αναφέρεις, και όλοι γνωρίζουμε.
  θα συμμαχήσω και με τον διάολο, για την ελευθερία μου, εκείνη την πραγματική.
  κι όταν την κατακτήσω, τότε θα έχω όλον τον χρόνο να στραφώ και προς τον διάολο.
  όλα τα άλλα, φίλε μου, τα ακούω κι εγώ βερεσέ.
  καλό απόγευμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συγγνώμη φίλε μου που άργησα να σου απαντήσω, αλλά ταξίδευα..
  Δεν έχω να προσθέσω και γω πολλά πράγματα, μόνο σημειώνω πως η δική σου γλώσσα και ο δικός σου τρόπος είναι ευστοχότερος και κατανοητότερος από τον δικό μου. Μακάρι να μπορούσαν να καταλάβουν εσένα, και μένα ας με κατατάξουν όπου θέλουν. Νομίζω πάντως πως η διαφορά εμπειρίας με τα εδώ, σου έκανε τελικά καλό...
  Χαιρετώ φίλε μου από καρδιάς!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή