Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

Στοιχειώδης ανάλυση (1)Σημείωση:
Ξεκινάμε να ξαναβρούμε την αλήθεια, με πραγματικές διαλεκτικές αναλύσεις, χωρίς να χαϊδέψουμε τα αυτιά κανενός. Θα αναφερθούμε σύντομα και στην έννοια του ολοκληρωτισμού, και τις περιορισμένες αλλά υπαρκτές δυνατότητες ορθής χρήσης της..

Η χρησιμοποίηση των κινημάτων που αναπτύσσονται "έξω" από τον κυρίαρχο πυρήνα των (δυτικών) ιμπεριαλιστικών χωρών από τις κυρίαρχες τάξεις και τις ελίτ των διανοουμένων (των κυρίαρχων χωρών) για να πιεστούν οι "ντόπιες" άρχουσες τάξεις αυτών των μη-δυτικών κοινωνιών και να εξυπηρετηθούν τα κυρίαρχα δυτικά συμφέροντα, αποτελεί το κύριο επιχείρημα των μη-δυτικών αρχουσών τάξεων για να καταστείλουν τα κινήματα αυτά.
Παρουσιάζεται μια εικόνα που παραπέμπει άμεσα ή έμμεσα στην "συνωμοσία". 
Αυτή η εικόνα είναι η προσφιλής εικόνα της πραγματικότητας από τους εθνικιστές και τους σταλινικούς κομμουνιστές. 
Στους σταλινικούς κομμουνιστές δεν αναφέρομαι γιατί είναι πολύ εύθικτοι και δεν έχω όρεξη να τους ξαναμιλήσω για πολύ καιρό. 
Η ανοησία τους είναι απαράδεκτη αν σκεφτεί κανείς το ιστορικό καθήκον που επωμίστηκαν (στις αδύναμες τελικά) διανοητικές πλάτες τους. Μπορώ να αναφερθώ μόνον στους "εθνικιστές" τύπου Καλλεντερίδη και Καραμπελιά. Διάβασα ένα κακομοίρικο άρθρο στην ιστοσελίδα του στρατάρχη των αόρατων ποντιακών στρατευμάτων (και καλοδουλεμένου στρατιωτικού όμως) Σάββα Καλλεντερίδη κάποιου Απόστολου Αποστολόπουλου (http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/12/blog-post_703.html#more "Τα δώδεκα βήματα της επανάστασης") που είναι εν μέρει διασκευή κάποιου άρθρου του γνωστού αναλυτή Τιερύ Μεϊσσάν που αναφέρεται σε μια "ανάλυση" των Κινέζων (καθεστωτικών κτηνών) για τα δημοκρατικά κινήματα. Θα αναφερθώ σε λίγο. Πρώτα ας αναφερθώ στα "εντόπια" ζητήματα. 
Μέχρι και ο περίφημος για την αδράνεια και προσωπική αδιαφορία του πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο νεώτερος) παρουσιάζεται ως θύμα μιας "παγκόσμιας ή αμερικάνικης συνωμοσίας" που σαν σκοπό της είχε (λέει) την ματαίωση των συμφωνιών με τους Ρώσσους για ενεργειακά θέματα (αγωγοί κ.λ.π), και μάλιστα διαδίδεται από όλους τους ανόητους ακροδεξιούς των εφημερίδων και του διαδικτύου (και από άλλους πιό ανόητους ακόμα) πως η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν μέρος της "συνωμοσίας". Χαρακτηριστικό παράδειγμα κραυγαλέα ανόητης σκέψης: http://emprosdrama.blogspot.co.uk/2014/12/blog-post_48.html. όπως αναδημοσιεύθηκε από το εθνικιστικό-φονταμενταλιστικό χριστιανικό μπλογκ amethystos  
Εγώ ξέρω πως ο Καραμανλάκος έκανε ό,τι πέρναγε από το χέρι του για να κουκουλώσει τις υποκλοπές από την CIA και την δολοφονία Τσαλικίδη. Τι παπάρας μπορεί να είναι ένας δεξιός, μπορεί κανείς να μου το εξηγήσει;
Δεν έχω χρόνο να αναφερθώ και σε άλλες ανόητες και κακοήθεις "αναλύσεις" σε όλο το "συνωμοσιολογικό" μπλόκ της διανοητικής αθλιότητας. 
Σίγουρα μέσα στα άρρωστα μυαλά όλων αυτών κάποιο ρόλο θα έπαιξε και ο Σόρος, οι Εβραίοι, κ.λ.π. Δεν θέλω να επεκταθώ επί των "ελληνικών" θεμάτων. Θα μιλήσω μόνον για πιό σοβαρά μεγέθη ψεύδους και κακοήθους σκέψης, που αναφέρεται σε δυνάμεις όπως η Ρωσσία ή η Κίνα, η βόρεια Κορέα και το Ιράν. 
Έρχομαι λοιπόν στο άρθρο του κύριου Αποστολόπουλου που σας ανέφερα και το οποίο μιλάει για την γνώμη των Κινέζων (καθεστωτικών κτηνών) για την συνωμοτική οργάνωση των "εξεγέρσεων" στις μη-δυτικές κοινωνίες.
Είναι προφανές πως οι δυτικές δυνάμεις ασκούν επιρροή σε όλα τα δημοκρατικά κινήματα αυτών των ολοκληρωτικών ή μισο-ολοκληρωτικών κοινωνιών, που επιπλέον οφείλουμε να τονίσουμε ότι είναι καπιταλιστικές. Επίσης είναι προφανές πως έχουν κάνει δουλειά και κάνουν δουλειά οι μυστικές υπηρεσίες, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, ημι- και παρακρατικά ιδρύματα που διαπλέκονται και με μυστικές υπηρεσίες. Πάνω σε τι κάνουν όμως δουλειά οι δυτικοί;
Κάνουν δουλειά πάνω σε κοινωνίες που έχουν ολοκληρωτικά πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά. 
Όλα όσα καταμαρτυρούνται για αυτές τις κοινωνίες είναι αληθή. Είναι σε καταστολή όλα τα πεδία της κοινωνίας, κάθε δημοκρατική φωνή πνίγεται, κάθε εργατική διεκδίκηση διώκεται, κάθε ελευθερία παραβιάζεται. 
Βασανισμοί, καταπίεση μειονοτήτων, ρατσισμός, όπως στην Δύση, αλλά και χειρότερα, πολύ χειρότερα μερικές φορές. 
Η νεολαία ασφυκτιά από τους περιορισμούς, την ηθικολογία, τον στείρο εθνικισμό, την οικογενειοκρατία και τα δεσποτικά πρότυπα καθημερινής ζωής. Και φυσικά υπάρχει καπιταλισμός "καπιταλιστικότατος". 
Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι; Θα καθήσουμε τώρα να υπερασπιστούμε την αθλιότητα αυτών των καθεστώτων;
Σαφώς και θα πρέπει να αυτονομηθούν τα δημοκρατικά κινήματα εκεί από την δυτική πατρωνεία, αλλά αυτό δεν θα γίνει έτσι απλά, και όπως το φαντάζεται ο αντιπολιτευόμενος την Δύση "εκ των έσω" και "εκ του ασφαλούς". Επίσης πρέπει να θυμόμαστε πως η ανάπτυξη πολυάριθμων και ποικίλων μορφών αντιδραστικών κινημάτων εθνικής και θρησκευτικής αυτοδιάθεσης σε αυτές τις χώρες είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της αποτυχίας όλων αυτών των νεωτερικών ολοκληρωτικών καθεστώτων (ακόμα και όταν ήταν μη καπιταλιστικά, μερικά από αυτά) να αναπτύξουν μια στοιχειωδώς δημοκρατική διαχείριση των εθνικών, εθνοτικών και θρησκευτικών θεμάτων τους. 
Η Δύση θα κυριαρχεί όσο οι μη-δυτικές κοινωνίες δεν θα μπορούν να αναπτύξουν την ελευθεριακή και δημοκρατική κουλτούρα και πρακτική, πράγμα για το οποίο είναι βέβαια (αρνητικά) υπεύθυνη και η ιμπεριαλιστική πολιτική της ίδιας της Δύσης..
Ι.Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..