Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

παλαιοί και εξημερωμένοι αγρότες του κόσμου. ένας χρόνος
Υπάρχει ένας αδικαιολόγητος πόνος στον κόσμο και διαδραματίζεται μέσα στο σύνθεμα τού χρόνου του, υπάρχει ένας Λόγος που ηχεί όπως αυτός ο πόνος και αυτός ο Λόγος είναι η αληθινή θρησκεία που δεν μπορεί να συκοφαντηθεί από καμμία έλλογη κριτική ή να αφομοιωθεί σε ένα διαφωτισμένο και ελεύθερο μέλλον. 
Το μέλλον δεν ήρθε ακόμα αυτού του πόνου, μαζί με τον Λόγο του που απαιτεί απολογία από όποιον είναι να απολογηθεί. 
Δεν έχει σημασία όμως αφού η εντολή υπάρχει και λέει "τίποτα σε αυτό τον κόσμο δεν είναι άξιο να υπάρχει", όσο θα έλεγα εγώ δεν τιμωρούνται αυτοί που είναι να τιμωρηθούν για να αφεθεί ο παγκόσμιος λαός ελεύθερος να ζήσει όπως ξέρει αυτός αν αφεθεί.
Δεν είναι οι θεσμοί, οι πρόνοιες, οι δομημένες εξασφαλίσεις που μπορούν να απελευθερώσουν ως ιδέες ή μερικές έστω πράξεις αυτή την δυναμική της οικοδομούσας εκδίκησης που καταστρέφει και χτίζει πάνω στην φωτιά της τιμωρίας των εχθρών του λαού. 
Είναι η εκδίκηση η ίδια όπως κατέρχεται από το απόλυτο που διατηρείται στη λαϊκή μεταφυσική ακεραιότερο από κάθε άλλη μορφή του σε λόγιες εκδοχές.
Και αυτό το απόλυτο μπορεί να διατηρηθεί με την μορφή του μύθου μάλλον, αρκεί αυτός να είναι ένας μύθος που εξαπλώνει τις ουσίες του στα ακρότατα όρια και πέρα απ'αυτά του υφιστάμενου χρόνου που παραμένει φυλακισμένος στο παρόν που επιβλήθηκε ως κυρίαρχη πτυχή του, όντας η δουλικότερη. 
Η κριτική στον μύθο, την ηρωϊκότητα και η εξημερωτική καταλλαγή του φυγά, είναι το δηλητήριο που μοιράσαν οι αστοί στις εξημερωμένες αγροτικές μάζες που προσήλθαν εκούσια ή ακούσια στα βιομηχανικά δεσμωτήρια και τις πολυ-κατοικίες τους..ι.τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου