Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Τα 3 μεγάλα καθήκοντα..
Η κατάσταση του πολέμου μας καθορίζεται από την ικανότητά μας να τον εμφανίσουμε στο φως των φαινομένων και να αναδείξουμε πρακτικά κάθε εμφανιζόμενο πόλεμο ως τον δικό μας πόλεμο. 
Τότε ο πόλεμος θα γίνει ο πόλεμός μας και κάθε πόλεμος που υποτάσσει τον λαό στην θέση του μόνιμου θύματος και του παθητικού συντελεστή θα μετατραπεί σε πόλεμο που θα τον αναδείξει σε υποκείμενο τόσο του πολέμου όσο και της ιστορίας.
Η μορφή του λαϊκού πολέμου δεν είναι πιά μη οικειοποιήσιμη από τις εχθρικές προς τον λαό δυνάμεις αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να υπάρξει άλλο είδος πολέμου που μπορεί να ασκηθεί από τον λαό. 
Χρειάζεται επιπλέον εξειδίκευση και ιδιαιτεροποίηση αυτής της ούτως ή άλλως ειδικής και ιδιαίτερης μορφής του πολέμου, σε συνάφεια με τα νέα κοσμο-ιστορικά καθήκοντα του εκάστοτε εθνικού και του παγκόσμιου λαού που είναι συναρτημένα με την ιστορική ανάγκη μιας ακόμα μεγαλύτερης συνειδητότητας και υποκειμενικοποίησης της κοινωνικής, άρα και ιστορικής πραγματικότητας. 
Αυτά τα ιστορικά καθήκοντα δεν είναι αφηρημένα. 
Προσδιορίζονται σαφώς ήδη στα συγκεκριμένα πλαίσια του ύστερου ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος και είναι, σε γενικές γραμμές, τα εξής:
 
1.
Κατάργηση της εθνοκρατικής μορφής και αντικατάστασή της με ένα παγκόσμιο συνομοσπονδιακό σύστημα αυτόνομων και αυτοκυρίαρχων εθνών. 
Κατάργηση όλων των υφισταμένων διεθνών θεσμών κυριαρχίας, από τους ιμπεριαλιστικούς υπερεθνικούς οργανισμούς τύπου Νατο και Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι και τους "ουδέτερους" διεθνείς θεσμούς όπως λ.χ ο ΟΗΕ, και αντικατάστασή τους με άλλους που να αντιστοιχούν στο νέο εθνικό και κοινωνικό περιεχόμενο των απελευθερωμένων λαών και εθνών.
Το κοινωνικό περιεχόμενο της νέας μορφής των εθνικών και διεθνικών σχέσεων αντιστοιχεί σε έναν σοσιαλισμό της αυτοδιοίκησης ανεξάρτητων οικονομικών κοινοτήτων χωρίς ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, χωρίς χρήμα και μισθωτές σχέσεις, όπου ο κεντρικός σχεδιασμός (κρατισμός) και η "ελεύθερη αγορά" (φιλελευθερισμός) (και τα καπιταλιστικά ή μετα-καπιταλιστικά μίγματά τους) θα έχουν αρθεί και θα έχουν αντικατασταθεί από την δημοκρατική συλλλογική και οικολογική οικονομία. 

2.
Έμπρακτη κατάργηση του διαχωρισμού των δύο φύλων και κάθε κοινωνικού αποκλεισμού των σεξουαλικών μειονοτήτων, με πρωτοπόρο ρόλο των γυναικών που εντάσσονται ισότιμα και αυτόνομα στους ένοπλους σχηματισμούς του αυτο-οργανωμένου λαού. 
Διάλυση κάθε εθνοφασιστικού, θεοκρατικού και φονταμενταλιστικού μορφώματος.

3.
Κατάργηση της πολιτικής, γεω-πολιτικής, οικονομικο-τεχνικής και στρατιωτικής κυριαρχίας και πρακτικής υπεροχής του δυτικού κόσμου και δια της μαζικής μεταβίβασης "πόρων".
 
 Ι.Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..