Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

7 σημεία για τον επαναστατικό σοσιαλισμό στην Ελλάδα..
Τα χρόνια της υποταγής στην ιδέα πως αυτός ο δυτικός κόσμος είναι ο καλύτερος δυνατός για τον λαό μας έχουν περάσει για τα καλά. Αυτό που μετράμε είναι την αντοχή μας στην υποταγή μας και τον χρόνο για να πετάξουμε και τις τελευταίες αναστολές για τον αγώνα που θα έρθει αναπότρεπτα για την ελευθερία και την δημοκρατική εθνική ανεξαρτησία που μπορεί να σημαίνει μόνον την συναδέρφωση και την ένωσή μας με όλους τους λαούς και ειδικότερα με τους γειτονικούς και γεωγραφικά εγγύτερους λαούς. 
Είναι αδύνατη μια εννόηση αυτής της συναδέρφωσης και της ένωσης χωρίς υπέρβαση και καταστροφή του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και πολιτειακής οργάνωσης και για την επίτευξη αυτού του σκοπού δεν αρκεί η αποδέσμευση από τους δυτικο-καπιταλιστικούς θεσμούς αλλά χρειάζεται η υπερίσχυση της κοινωνικής οικονομίας και της γενικευμένης άμεσης και μαζικά ένοπλης Α-ΚΡΑΤΙΚΗΣ δημοκρατίας.
Η διενέργεια ενός σφοδρού εσωτερικού ταξικού πολέμου είναι αναπόφευκτη, ακόμη κι αν αυτός αργήσει χρονικά, και αυτός ως πόλεμος θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά που αποκτούν σημασία (και) σε ένα  διεθνοπολιτικό (άρα και διεθνο-στρατιωτικό) επίπεδο: 
1. 
Πλήρης εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των παραγωγικών μονάδων και άμεση διαχείρισή τους από τους άμεσους παραγωγούς. Δημιουργία μίας μόνον τράπεζας άμεσα διοικούμενης από τα κεντρικά πολιτικά όργανα της επανάστασης.


2. 
Μαζικός εξοπλισμός του εργαζόμενου λαού (άντρες, γυναίκες) που συμφωνεί με τους ταξικούς στόχους της κοινωνικής επανάστασης.


3. 
(Αυτονόητα) Ταυτόχρονη αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.


4. 
Καταστροφή του υφιστάμενου πολιτικο-θεσμικού, νομικού και διοικητικού μηχανισμού. 
Κατάργηση της κοινοβουλευτικής αστικής δημοκρατίας και των αντιδραστικών δεξιών κομμάτων.
Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας και κατάργηση της νομικής μορφής των θρησκευτικών πίστεων.


5. 
Ένοπλη υπεράσπιση της εθνικής και λαϊκής ανεξαρτησίας στα πλαίσια όμως της ανάγκης συναδέλφωσης των λαών, πέρα δηλαδή από εθνικιστικές και σωβινιστικές ιδεολογίες και βλέψεις. Υπεράσπιση της χώρας από τις σωβινιστικές βλέψεις του κεμαλικού και νεο-οθωμανικού φασιστικού κατεστημένου στην Τουρκία και έμπρακτη-στρατιωτική διεθνιστική επιβοήθηση των επαναστατικών δυνάμεων στην Τουρκία και το Κουρδιστάν αλλά και όλα τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.


6. 
Ριζική αποκέντρωση και ενίσχυση της υπαίθρου με δήμευση και κοινωνικοποίηση όλων των μεγάλων γαιοκτησιών και δημιουργία νέων αγροτικών και αγροτοβιομηχανικών συνεταιρισμών με προοδευτικό οικολογικό προσανατολισμό.


7. 
Απόδοση της ιδιότητας του πολίτη της σοσιαλιστικής δημοκρατίας σε όποιον άνθρωπο ανεξάρτητα εθνοτικής ταυτότητας (αν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας και ηλικίας που το αποτρέπουν) δεσμευθεί στρατιωτικά να υπερασπίσει την σοσιαλιστική πατρίδα, όσο δύναται και από κάποιο -εφικτό γι'αυτόν- πόστο. Αφαίρεση της ιδιότητας του πολίτη σε όποιον αρνηθεί το πολιτικο-στρατιωτικό καθήκον του και διατήρηση μόνον των γενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του.Για να επιτευχθούν αυτοί οι γενικοί και ειδικοί στόχοι πρέπει εκτός από τα δεξιά και δεξιο-σοσιαλδημοκρατικά κόμματα να διαλυθούν-καταστραφούν: ο συριζα (και όποια μελλοντική του μεταμόρφωση) η ανταρσύα και το κκε. "Προσωπικό" υστερόγραφο
Να θυμηθείτε, αν ζούμε, και να σημειώσετε, όσοι θα ζούνε όταν εμείς δεν θα ζούμε, πως έτσι θα γίνει και μόνον έτσι θα γίνει..
Πείτε και κάντε ό,τι θέλετε.

ΈΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ 'ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 
Ο ΝΕΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΘΑΨΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ Α-ΚΡΑΤΙΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..
Ι.Τζανάκος

3 σχόλια:

 1. Οι δεξιοί μοιράζουν εθνικο-στρατιωτικές ταυτότητες, οι δεξιοί και αριστεροί σοσιαλδημοκράτες αλλά και οι αριστεριστές αυτόνομοι και αναρχικοί μοιράζουν δημοκρατικές (και "αμεσοδημοκρατικές") ταξικές-κοινωνικές ταυτότητες , οι κκε-δες ιδεολ.ογικές-κομματικές ταυτότητες, και γω (ο ταπεινός) μοιράζω την στρατιωτική ταυτότητα της σοσιαλιστικής επανάστασης. Θα δούμε ποιός έχει δίκιο.
  Αλλά οτι θα πάτε φαντάροι, θα πάτε..
  Άχρηστοι φαφλατάδες..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ταξική πάλη στην ελλάδα αν είναι να μετασχηματισθεί σε επαναστατική, άρα και στρατιωτική πάλη, περνάει μέσα από την διάλυση και πολιτική καταστροφή τόσο των δεξιών, δεξιοσοσιαλδημοκρατικών, αριστερο-σοσιαλδημοκρατικών πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων, αλλά και μέσα από την καταστροφή όλων των μεγάλων ή μικρών "σταλινικών" τροτσκιστικών, αυτόνομων κλπ οργανώσεων (κκε αναρχια ανταρσυα και άλλοι) πράγμα που μπορεί καταρχήν να γίνει με την αυτοδιάλυσή τους μεσα στις εργατικές και λαϊκές συνελεύσεις, όπου μπορούν αρχικά να ζυμώνουν τις όποιες ιδεολογικές στρατηγικές και τακτικές απόψεις και δράσεις. Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα μαγαζατόρων και μικρών ή μεσαίων ιδιοκτητών. Έτσι κι αλλιώς έτσι θα γίνει, μόνον έτσι θα γίνει..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η α-κρατικὀτητα της επαναστατικής δημοκρατίας μπορεί να υπάρξει μόνον με επίταση της ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟΤΗΤΑΣ της. Αλλιώς ο "σταλινισμός" είναι αναπόφευκτος και επιθυμητός για όποιον δεν εἰναι ταξικός προδότης..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..