Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015

Σιγουριά..
Είμαι σίγουρος πως δεν θα γίνει τίποτα ουσιαστικόν, γι'αυτό μάλλον περιμένω πολλά. 
Να διαλυθούν όλα τα πολιτικά μορφώματα όλων των κατευθύνσεων και προσανατολισμών, να ρευστοποιηθούν όλες οι ιδεολογικές φατρίες, να κονιορτοποιηθούν οι βεβαιότητες που έχουν αυτή την υπνωτική δράση στις μάζες και τους έρμους τους "διανοούμενους".
Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται χωρίς καταστροφές και όλοι θέλουν να ελέγξουν κάθε καταστροφή προς την μία ή την άλλη πλευρά, πράγμα που ακυρώνει την καταστροφική διεργασία. 
Το πιθανότερο είναι να ελεγχθούν τα πράγματα μιας και αυτό το θέλουν οι πολλοί και οι λίγοι, που είναι όλοι τους τόσο πολύ λίγοι και τόσο λίγο πολλοί!
Ας αποκοιμηθούν όλοι λοιπόν περιμένοντας. 
Ο ύπνος της αναμονής είναι η δυνατότερη αναμονή και η αναμονή ο δυνατότερος ύπνος, ειδικά αν συνοδεύονται από πράξεις.
Στο βάθος και το ύψος του σκηνικού ζυμώνονται οι αντιστροφές και οι εναλλαγές των πόλων, ο μελλοντικός πυρετός, η ζαλάδα που φέρνουν οι μετατοπίσεις και οι υπερβάσεις των ορίων, αλλά εδώ, στο σκηνικό του ύπνου και τον ύπνο που λέγεται σκηνικό, υπάρχει ένα αδιάλειπτο παρόν και πολλές μικρότητες που βαυκαλίζονται με το φανταστικό τους στρατηγικόν βάθος.
Είμαι λοιπόν σίγουρος πως δεν θα γίνει τίποτα.Ι.Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

  • φράσεις [8] - Υπάρχει πρόοδος; υπάρχει, από το μη ον στο ον, ώσπου να εξεγερθεί το γίγνεσθαι και να τα απορροφήσει όλα στο εν. Παίζω ζάρια με τα λεγόμενά μου και θ...
    Πριν από 21 ώρες
  • Why Women Had Better Sex Under Socialism - The New York Times - Why Women Had Better Sex Under Socialism - The New York Times Photo A woman working at a collective farm near Moscow in 1955. Credit Mark Redkin/FotoSo...
    Πριν από 21 ώρες

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..