Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Ανθρώπινη ενότητα και ξενοδουλεία..Η ένωση των ανθρώπων ακούγεται σήμερα σαν μια αναιμική ουτοπία που επιτελεί έναν ανόητο ρόλο και εκφέρεται ακόμα και από τους πιό αφελείς υποστηρικτές της ως να είναι ένα όνειρο στον ξύπνιο που όλο και απομακρύνεται, χωρίς ωστόσο αυτή η απομάκρυνση να προσδίδει στο όνειρο έστω μιάν αίγλη. 
Δεν σημαίνεται κανένας ιερός τόπος ούτε αναδύεται κάποια θεία οργή που να σχετίζεται με αυτό το όνειρο.
Κι όμως αυτό είναι το αγαθό. Η ένωση των ανθρώπων.
Και υποτίθεται πως όλες οι αγαθοποιητικές ιδέες, όλα τα συστήματα σκέψης και όλες οι νοηματοδοτικές πράξεις που θέλουν να αρθούν στο ύψος του αληθινού καθήκοντος του Λόγου, έχουν αυτό τον εσωτερικό σκοπό. Μυριάδες λόγια και Λόγοι έχουν κατακλύσει το ανθρώπινο για να επιτευχθεί λέει αυτός ο εσωτερικός σκοπός.
Όμως είναι μπροστά μας και τα κηρύγματα της διαίρεσης του ανθρώπινου όντος που έχουν άλλες πηγές και αντίθετες μερικές φορές κατευθύνσεις που συγκρούονται αλλά και αυτά για μιάν ενότητα "ενδιαφέρονται", κάποιων ανθρώπων μέσα στο αφηρημένο ανθρώπινο. 
Μας μένει το ερώτημα που αφορά το πνεύμα της διαίρεσης. Είναι δυνατή μια ένωση μέσω της διαίρεσης;
Και δω έχουμε πολλές διαιρέσεις. 
Το σώματα κυριαρχίας στηρίζονται σε κάποιες από αυτές τις διαιρέσεις ή τα νοήματά τους όπως παρουσιάζονται σε ένα θολό και φαντασιακό τόπο όπου πλάθονται οι μύθοι, οι αμφισημίες, οι πολυσημίες της υπαρκτικής αυτοθέασης.
Η εκάστοτε πρώτη διαίρεση φτιάχνεται με το χέρι της ατομικής φαντασίας και τα μεγάλα οράματα για ένα "διαφορετικό" σώμα κυριαρχίας κατασκευάζονται μέσα στην σπηλιά ενός και μοναδικού ιδρυτή που δεν συγκεφαλαιώνει απλά τις τάσεις και τις ανάγκες της ιστορικής κίνησης αλλά τις μορφοποιεί καθοριστικά προς την ροπή της διαίρεσης με τον όποιο υφιστάμενο κόσμο, τόσο καθοριστικά που η μοναδική απορία όλων μετά την δημιουργία του νέου κόσμου των νοημάτων είναι πως θα ήταν ο κόσμος χωρίς αυτή την δημιουργία.
Η προσωπικότητα καθορίζει την ιστορία. 
Το θέμα είναι τι καθορίζει πριν την προσωπικότητα και κατά πόσο αυτός ο προκαθορισμός είναι ικανός να εξηγήσει την ανάδυσή της ως είναι. 
Η προσωπικότητα στρεβλώνει δημιουργικά τον υφιστάμενο σημασιακό κόσμο συνοπτικοποιώντας κάθε σκέψη και επιθυμία όλων αυτών που θα μπορούσαν να τεθούν μέσα στο στράτευμα της μορφής που δίνεται στην επιθυμία τους.
Αλλά αυτό κάνει έχοντας δεχτεί την μοίρα του λαού εις τον οποίο γεννήθηκε, έχοντας δεχτεί το γεωπολιτικό γεωπολιτισμικό πεπρωμένο του λαού εις τον οποίο ζυμώθηκε η φαντασία της και οι επιθυμίες της. 
Αυτός ο κάθε λαός βρίσκεται και αυτός μέσα σε ένα ευρύτερο σχήμα πολιτισμικών συγγενειών και αλληλεπιδράσεων και οραματίζεται την θέση του στον κόσμο, άρα και την ενότητα των ανθρώπων από την ειδική του ξεχωριστή σκοπιά.
Κάθε λαός που σέβεται τον εαυτό του δέχεται επιρροές από τα μεγάλα πρόσωπα της παγκόσμιας νοηματικής μορφοποίησης που ανήκουν σε άλλους λαούς ή ευρύτερους πολιτισμικούς κύκλους αλλά δεν δέχεται αυτή την επιρροή χωρίς να θέτει στο σώμα κυριαρχίας του ένα δικό του ισχυρό σημείο ετεροποίησης και διαίρεσης του γενικού κόσμου.
Και αυτό γίνεται από ένα πρόσωπο που αναλαμβάνει μόνο του μέσα στην ομίχλη της εθνικής αλλοτρίωσης τον ρόλο της ετερότητας και του ιδιαίτερου Λόγου για το μη ιδιαίτερον της ανθρωπότητας.
Μόνον δια τέτοιων εν-τοπισμένων προσωπικοτήτων μπορεί να υπάρξει ένας Λόγος της ενότητας που να μην καταντά αυτό που λέγαμε στην αρχή, ένα ψέμμα δηλαδή για πρωτάκια και ανοϊκούς του Λόγου.
Εγώ ομιλώ, θα έλεγε, και εγώ είμαι εσείς, εγώ είμαι το έθνος μας, εγώ είμαι το σώμα σας μέσα στο σώμα της κυριαρχίας σας. 
Όλα τα άλλα είναι για δούλους, ψυχαναλυτές, και δυτικούς ανθρωπολόγους ανθρωποφάγους. 
Αν δεν το κάνει αυτό ένας αγαθός θα το κάνει το τέρας. 
ΕΣΕΙΣ  είστε υπεύθυνοι για την πιθανή άνοδο του αντιδραστικού εθνικισμού. 
ΕΣΕΙΣ που ελεεινολογείτε για το έθνος και τον εθνικισμό-τοπικισμό. 
ΕΣΕΙΣ που δεν είστε ικανοί να αναδύσετε ένα ισχυρό πρόσωπο ή πολλά ισχυρά πρόσωπα που θα οδηγήσουν τον εαυτό τους μέσα στον λαό και θα οδηγήσουν τον λαό στο ιστορικό του πεπρωμένο.
ΕΣΕΙΣ είστε υπεύθυνοι για την υποταγή αυτού του λαού στους "μεγάλους ξένους" και την πτώση του στην διαστροφή του ρατσισμού προς τους ανυπεράσπιστους "μικρούς ξένους".
ΕΣΕΙΣ είστε υπεύθυνοι για την εγκατάλειψη της εθνικής κουλτούρας ως της βασικής διόδου για την μέθεξη στην παγκόσμια κουλτούρα.
ΕΣΕΙΣ είστε υπεύθυνοι που κάθε πολιτική και ιδεολογική παράταξη στην Ελλάδα είχε και έχει έναν ξένο πάτρωνα, ακόμα κι όταν αυτός ψόφησε. 
Τόσο βαθιά είναι η ξενοδουλεία σας που λατρεύετε μερικοί ακόμα και νεκρούς πιά ηγεμόνες της ψυχής και του σώματός σας.
Αλλά το βάθος και το εύρος της ντροπιαστικής πνευματικής υποταγής περιέχει μιάν ελπίδα.
Να αναδυθούν εκείνα τα πρόσωπα που θα αρθούν στο ύψος τόσο του εθνικού όσο και του παγκόσμιου καθήκοντος.
Το χάσμα είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορεί παρά να καλυφθεί με εξίσου μεγάλα νοήματα.ι.τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..