Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Η επερχόμενη επέμβαση των Τούρκων "ισλαμο"φασιστών /Στοιχειώδεις σκέψεις..Μιλώντας για την επερχόμενη επέμβαση των Τούρκων "Ισλαμο"Φασιστών του Ερντογάν στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρεια Συρία το λένε και Βόρειο Ιράκ)(εκστομίσθηκαν συγκεκριμένες απειλές από τον Βρυκόλακα Ερντογάν εναντίον του Αρφίν) και την στάση μας ως έθνους, ως λαού, ως λαϊκο-απελευθερωτικού κινήματος (δεν το βλέπουμε, το υποθέτουμε αν ο λαός εξαφανίσει πολιτικά τα πτώματα της ακροδεξιάς και της "αριστεράς" -κομμουνιστικής και μη), θα ήθελα να ξεκαθαρίσω προκαταβολικά κάποια πράγματα, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις και για να πάψουν να μιλάνε επιτέλους ανενόχλητα τα πτώματα της ιδεολογίας.1. Κανείς δεν γνωρίζει τους ακριβείς στόχους των δυτικών από την συναίνεσή τους και μόνον σε αυτή την σχεδιαζόμενη εισβολή. Προφανώς οι δυτικοί θέλουν να τελειώνουν με τον Άσσαντ και την ρωσσική και ιρανική επιρροή στην Μέση Ανατολή. Από την άλλη γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν μπορούν να τα σπάσουν εντελώς με τους Ιρανούς από την μιά και τους Κούρδους από την άλλη. 
Ο "ισλαμο"φασίστας Ερντογάν και όλο του το αντιδραστικό παρεάκι (Νταβούντογλου, Φιντάν, προσχωρήσαντες κεμαλιστές κ.λ.π) έχει ξεκάθαρους στόχους που δεν περιορίζονται στην εξαφάνιση του Άσσαντ. Επιθυμείται και η εξαφάνιση του Άσσαντ, και η ήττα  της Ροζάβα (των Κούρδων της Συρίας), ο δραστικός περιορισμός, ίσως και η ήττα του ΡΚΚ, και τέλος η ενίσχυση ενός μασκαρεμένου επίσημου τζιχαντισμού υπό την σκέπη του υπερσουννιτικού τακφιριστικού συνασπισμού Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας με την εγκαθίδρυση ενός ψευδομετριοπαθούς ισλαμικού καθεστώτος στην Συρία.
Οι δυτικοί θέλουν βέβαια την εξαφάνιση του Άσσαντ και της ιρανικής και ρωσσικής επιρροής στην Μέση Ανατολή δια της μπααθικής σιιτικής Συρίας, αλλά είναι πολύ επιφυλακτικοί με το Κουρδικό και το ζήτημα του "ισλαμο"φασισμού. Επίσης δεν θέλουν να τα σπάσουν εντελώς με τους Ιρανούς (μετά και την συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν) ούτε να προβούν σε ενέργειες χωρίς την συμφωνία και του Ισραήλ.
Όλα είναι πιθανά. Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί πως ξέρει τι ακριβώς θα γίνει ή τι "παίζεται" αυτή τη στιγμή σε όλα τα επιτελεία των υποψήφιων αντιμαχόμενων δυνάμεων.


2. Οι Κούρδοι καλά κάνανε που δέχτηκαν την συμμαχία με την δύση απέναντι στους τζιχαντιστές του ISIS.  Έχουμε επισημάνει τους κινδύνους αυτών των συμμαχιών, αλλά μόνον κάτι ηλίθιοι "αντι-ιμπεριαλιστές" (τύπου κκε και λοιπές αντι-ιμπεριαλιστικές δυνάμεις κρεττινισμού) δεν θα έχουν το δικαίωμα να ομιλήσουν σε περίπτωση που αυτές οι συμμαχίες θα αποδειχθούν πρόσκαιρες και στρατηγικά επαχθείς με αποτέλεσμα την καταστροφή του κινήματός τους ειδικά στην ''Βόρεια Συρία''. Αν αποδειχθούν καταστροφικές, γιατί έχουν γνώση οι φύλακες (ΡΚΚ και Πεσμεργκά-Μπαρζανί) που δέχτηκανε την συμμαχία ακόμα κι αν δεν υπήρχε πριν (ΡΚΚ) ή την εμβαθύνανε (Πεσμεργκά), και κανείς δεν ξέρει αν η επέμβαση των Τούρκων "ισλαμο"φασιστών τους βγεί σε καλό ή θα είναι το τέλος τους (είθε). Κανείς δε δεν ξέρει τι ετοιμάζουν οι Σιωνιστές στους αφιονισμένους του Ερντογάν. Μπορεί να συμπράξουν στην πτώση του Άσσαντ, και να ενισχύσουν ισλαμιστικές ομάδες, όλα είναι πιθανά (το έχουν κάνει εξάλλου), αλλά δύσκολα θα δεχθούν υπονόμευση της στρατηγικής συμμαχίας τους με το Κουρδιστάν. Αν οι Κούρδοι βγούνε χαμένοι από την μοιρασιά της Συρίας και δεν κατορθώσουν να πάρουν το κομμάτι που τους αξίζει και ανήκει σίγουρα θα υπάρξει αντάλλαγμα στο Ιράκ. Παρ'όλα αυτά όλα αυτά είναι σχέδια επί χάρτου. Δεν αποκλείεται επίσης το φαινομενικά "τρελλό" σενάριο της σύμπραξης των Κούρδων με τους Τούρκους μετά από κάποια σύγκρουση που θα έχει καταληκτικό σημείο την επίλυση βασικών θεμάτων του Κουρδικού ζητήματος γενικά.

Ας διδαχθούμε από όλα αυτά, και ας περιμένουμε την πραγματική έκβαση των γεγονότων. Αλλά το μόνο που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να κάνουμε τους αντι-ιμπεριαλιστές διδασκάλους εκ του ασφαλούς του εδραιωμένου έθνους-κράτους "μας"...που δεν είναι και τόσο εδραιωμένο μάλλον.


Ι.Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..