Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

Άγιον ευρωπαϊκόν Πνεύμα της κολάσεως..Το παραμεθαύριο ήρθε τώρα. 
Λές να έσπευσε η εν γένει ενικότητα να ακυρώσει το συντελεσμένο του μέλλοντός της; 
Όχι, δεν έγινε τίποτα και είμαι ο ίδιος που θα ήμουν παραμεθαύριο αν ζούσα, μιας και βλέπετε κανείς δεν ξέρει αν ζεί ή πεθαίνει σε ένα λεπτό, πόσο μάλλον παραμεθαύριο. 
Πόσο δύσκολο είναι να μιλήσεις στο παρόν για το παρόν τελικά αν δεν έχεις μια ορθή θεωρία, που δεν είναι ορθή -μην παρεξηγηθούμε, για το ελευσόμενο. 
Πριν μιλήσω όμως για το ελευσόμενο θα πρέπει να μιλήσω για το αν του μέλλοντος που δεν θα ζούσα αν δεν ζούσα. 
Στο μεταξύ, δηλαδή, υπάρχουν οι ενοχλητικές πιθανότητες γι'αυτήν την "αμαρτωλή" περατότητα που "είμαι" να της κόψουν το δρόμο άλλες περατότητες με το ίδιο πρόβλημα ανασφάλειας που έχει όμως μετατραπεί σε παράνοια. 
Η παράνοια είναι ταμάμ ένα είδος κρατικής κρίσης μεταφυτευμένο σε μια ανασφαλή ύπαρξη και την έχει στοιχειώσει σε ιδέες νοσηρές ταυτότητας, μια σκέτη φυλακή. Να έρθει η ευρωπαϊκή ένωση να σώσει παρακαλώ τις ανασφαλείς υπάρξεις, πρώτα την δική μου και μετά του παρανοϊκού. 
Αλλά η Ένωση ήρθε και εκφέρει κρίση φοβερή από του Άμβωνος των Βρυξελλών, και η κρίση είναι η εξής:
Είστε παρανοϊκοί όλοι, το λένε και τα πιό κακά παιδιά μας που δεν είναι δικά μας και δεν είναι παιδιά, αλλά ενήλικες της μη ταυτότητας, και δεν είναι ο Πάπας. 
Είστε "είμαι" και γι'αυτό είστε όλοι άξιοι Καρλομάγνειας αναμορφώσεως, και σας το λέγω αυτό γιατί και γω ήμουν "είμαι" και τώρα δεν "είμαι", αλλά προσοχή δεν "είμαι" ούτε "δεν είμαι", γιατί αν είμαι "δεν είμαι" πάλι "είμαι". 
Τι είμαι; Τι είσαι; Τι είναι; 
Τίποτα δεν είμαστε, σκόνη στον άνεμο της πολλαπλότητας που καρφάκι δεν τής καίγεται για το "είμαι" σας έτσι που γυρνάει σαν ρόδα μαγική να πιάσει στους ανέμους του απείρου το Όνομα του πατρός, του υιού, και του αγίου πνεύματος.  Προπαντώς του τελευταίου..
Αμήν..


Τάδε έφη Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία, προσευχόμενη..
Αμήν και πότε ποτέ πιά. 
Ποτέ πιά ευρώπη.. Ι.Τζανάκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..