Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Πρόσωπο: ένας Λόγος του ανήκειν..

Πώς ένα ανθρώπινο πρόσωπο μπορεί να υποκατασταθεί χωρίς να τρωθεί η ακεραιότητα της υπόστασής του;
Η αλήθεια ως ταυτότητα υποκαταστάσιμων στοιχείων ενός υπάγοντος συνόλου δεν δίνει αυτή την δυνατότητα παρ'εκτός αν το ανθρώπινο πρόσωπο έχει να αντιπαλέψει ακριβώς αυτήν του την ένταξη όντας αναγκαστικά υπαγόμενο εντός του συνόλου που το περιέχει "ιδιοκτησιακά". 
Αλλά και τότε η μόνη δυνατότητα που του ανοίγεται είναι η δυνατότητα της θυσίας, μιας θυσίας που δεν έχει εντός της καμμία εγγραφή εξασφαλισμένης αλήθειας αφού ο κόσμος των εντάξεων και απεντάξεων σε κυριαρχικά σύνολα και ολότητες παραμένει ένας άγνωστος κόσμος ως προς τις συνέπειές του και τις κρυμμένες δυνατότητές του να είναι σε κάθε περίπτωση πάλι ένας άλλος κλειστός κόσμος. 
Αυτά τα λέει κανείς αρκεί να μην είναι οι Λόγοι και τα λέγειν των προφάσεων και των αναποφάσιστων δειλών που αιωρούμενοι στις ακαθοριστίες των πράξεων και στην άγνοια των πιθανοτήτων εντός αυτού του κλειστού κόσμου των κλειστών κόσμων ανακαλύπτουν έναν Λόγο για την μη-θυσία, το μη-καθήκον, το μη-ανήκειν σε έναν Λόγο. 
Μήπως η ίδια η υπεράσπιση του ανθρώπινου προσώπου μπορεί να αποτελέσει έναν Λόγο πίστης σε έναν Λόγο χωρίς αναγκαία τις σκοτεινιές της πίστης αλλά και χωρίς τις ψευδο-βεβαιότητες των αποδείξεων και των ταυτολογικών συμπερασμών;


Ζήτω το Κουρδιστάν!

Ι.Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου