Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Δήλωσις μη-μετανοίας.Παρακολουθώντας την άθλια, ελεεινή, μίζερη, αποκρουστική "συζήτηση" για το 1ο γράμμα του Ν.Ζαχαριάδη, μεταξύ του κ.κ.ε και των διαφόρων ύποπτων πολιορκητών του, χωρίς να θέλω να τηρήσω ακριβώς "ίσες αποστάσεις" δηλώνω τα εξής (παρακαλώντας να μην δεχτώ καμμία ενόχληση):Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να αγγίξεις λίγο την πολιτική αλήθεια σε μια θρασύδειλη επαρχία τού δυτικού ιμπεριαλισμού, η οποία θαρρείς έχει ως εσωτερική της υπο-εγγραφή (που έχει αρχίσει να δυναμώνει) τον αυτο-εξευτελισμό της, είναι να διεξάγεις έναν συνεχή διμέτωπο αγώνα, αλλά σχεδόν μόνος.
Από την μιά χρυσαυγίτες, νεο-εθνικιστές, χριστιανοφονταμενταλιστές, δεξιοί ευρω-εθνοκεντριστές, αριστεροί εθνικιστές, και από την άλλη οι διάφοροι κοσμοπολίτες, οι συριζαίοι, οι αριστεριστές, οι αυτόνομοι-αναρχικοί, οι άγονοι σοφοί του σταλινισμού-λενινισμού, σε έναν αγώνα ψεύδους και εθνικής εξαχρείωσης, με αλήτικες μεθόδους, εμμονές, υπόγειες και υπέργειες συμμαχίες μεταξύ τους χωρίς να ενδιαφέρονται για τις πραγματικές στρατηγικές έστω στα πλαίσια των ιδεολογικών τους θεμελιώσεων. 
Θα ήθελε πολύ χρόνο για να σας εμφανίσω αναλυτικά τις αλληλοσυμπληρούμενες αθλιότητες όλων αυτών των συντελεστών της μελλοντικής ήττας της κοινωνίας, όπως και να την ορίσει κανείς, δηλαδή απλά ως κοινωνία, ως αστική κοινωνία, ως έθνος, ως τόπο, ό,τι θέλετε ρε μαλάκες.
Δεν υπογράφω δήλωση ευμένειας ή προτιμήσεων μεταξύ όλων αυτών αλλά πρέπει βέβαια να δηλώσω σε όλους που δεν είναι χρυσή αυγή πως είναι όντως καλύτεροι από την χρυσή αυγή. 
Τα συγχαρητήριά μου γι' αυτό το επίτευγμα.
Μην μου πείτε μόνον να σας κάνω και ακριβή ταξική-κοινωνική αντιστοίχιση των ιδεολογικών-πολιτικών δυνάμεων. 
Θα περιορισθώ από εδώ και στο εξής στην έννοια της στρατηγικής, και της στρατηγικής ήττας που μας αφορά όλους, σε ένα δια-ταξικό και δια-πολιτικό επίπεδο, και ως προς αυτό το "δια" δεν θα ανοίξω κουβέντα με τους βαρεμένους της "διαλεκτικής" του δυϊσμού που πάντα και παντού βλέπουν τον εαυτό τους στο ένα ενός δύο και καθαρίσανε συνειδησιακά, βιωματικά, πολιτικά, κρατώντας και την θέση τους στο πάνθεον της ιδεολογίας τους που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει. 
Ο άσχημος Λόγος, οι βρισιές, είναι μερικές φορές ένας τρόπος συμπύκνωσης αν δεν έχεις χρόνο.
Και γω δεν έχω χρόνο. Γι'αυτό συγχωρέστε με αν μερικές φορές τα λόγια μου ξεπερνούν τα όρια της ευγένειας και των υψηλών τρόπων. Όποιος δεν θέλει, ας μην έρχεται εδώ, το έχω ξαναπεί..


Ι.Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..