Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Διεθνισμός-εθνισμός και ανατολικο-δυτικές αθλιότητες..
Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποκοπεί ένα έθνος από την δυτική (ιμπεριαλιστική) συμμαχία χωρίς να προκύψει ένα είδος ρήξης που θα ήταν καταστροφικό για την επιβίωσή του;
Αυτό είναι το στρατηγικό ερώτημα για το ελληνικό έθνος, και ειδικά για τις λαϊκές τάξεις που κινδυνεύουν διαρκώς από τις οικονομικές πολιτικές της ιμπεριαλιστικής "δύσης", στα πλαίσια που σχηματίζονται σε ένα (υποθετικά) σταθερό "κοινωνικό περιβάλλον" μέσα στην "δύση". 
Εννοώ πως θεωρώ σχετικά απίθανο, με βάση τα σημερινά δεδομένα, να αναδυθούν ριζοσπαστικές δυνάμεις εντός της "δύσης". 
Δεν μιλάμε για το κωμικό ευρω-αριστερό υποθετικό μέτωπο σαν και αυτό που φαντάστηκαν οι του συριζα, αλλά για πραγματικά ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις που θα ξεθεμελίωναν τον καπιταλισμό στη δύση και θα μεταμόρφωναν όλο το γεωπολιτικό σκηνικό. 
Αν έρθει καλώς, αλλά δεν το βλέπω ούτε σε έναν αιώνα, για να μην πω πως και σε αυτή την περίπτωση δεν έχω καμμία μα καμμία εμπιστοσύνη στους δυτικούς όσο αριστερότεροι ή αναρχικότεροι ή κομμουνιστικότεροι κι αν είναι. 
Οι ευρωδεξιοί και ευρω-σοσιαλδημοκράτες (και οι "μάζες" που εκφράζουν) έχουν τον ιμπεριαλισμό μέσα τους, οι ευρω-αριστεροί και αριστεριστές το ίδιο, με την έννοια τουλάχιστον του Πόντιου Πιλάτου. Δεν θα καταλαβαίνουν ακόμα και τότε τίποτα.
Δεν μπορούμε σε ζητήματα εθνικής επιβίωσης να στηριχθούμε στα λόγια και τις θεωρίες. 
Από αυτή τη σκοπιά δεν μπορούμε λοιπόν από την άλλη να μην υπολογίζουμε την καταστροφική δύναμη της "δύσης".
Και σε μιά πιθανή αυτονόμησή μας δεν μπορούμε να στηριχθούμε ούτε στους Κινέζους, ούτε στους Ρώσσους. 
Αυτά είναι παραμύθια για να κοιμούνται όρθιοι οι αναγνώστες και οι γελοίοι αρθρογράφοι της Ίσκρα του Λαφαζάνη. 
Πρόκειται για ιδεολογικό αφιόνι για υποψήφιους ή ήδη ηλιθίους. Μπορούμε βέβαια να συγκροτήσουμε επιμέρους συμμαχίες κλπ σε ένα πλαίσιο μιας "πολυδιάστατης" εξωτερικής πολιτικής (όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου) αλλά το να πουλάμε παραμύθι ότι θα έρθει ο "κόκκινος" στρατός έχει και τα όριά του.  Και δεν είναι όλοι αυτοί δικοί μας άνθρωποι, είναι και αυτοί ιμπεριαλιστές του κερατά. 
Και με αυτούς και με τους άλλους θα πρέπει να συνδιαλεχθούμε, "συμμαχήσουμε" ίσως, αλλά και να τους κρατήσουμε όσο πιό μακριά γίνεται. Γίνεται αυτό; Αν δεν γίνεται ξεχάστε σοσιαλισμούς και αυτονομίες και αντεθνικισμούς.
Επίσης υπάρχει και το ζήτημα της λαϊκής "ουσίας" της ανεξάρτητης πολιτικής μας. 
Πάνω από όλα έχουν σημασία οι άλλοι όμοροι λαοί, και γενικά οι λαοί, ήτοι οι εργαζόμενοι σκλάβοι του ιμπεριαλιστικού ή μη-ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου κάθε μορφής, οι φτωχοί, οι μετανάστες και οι ντόπιοι καθημερινοί άνθρωποι. 
Καμμία γεωπολιτική δεν μπορεί να υποκαταστήσει την εθνική και διεθνική δυναμική των εθνο-λαϊκών δυνάμεων. Αυτό το λέω για να τελειώσουν επίσης και οι αθλιότητες των ευρω-α(φ)ρι(ζω)στερών και α(φ)ρι(ζω)στεριστών με την έννοια του "εθνολαϊκού".
Η διεθνιστική δράση μπορεί να υπάρξει έμπρακτα μόνον σαν ένα είδος εθνολαϊκής δράσης. Όλα τα άλλα είναι μπούρδες..
Στην πράξη οι διεθνιστές (ειδικά όλοι αυτοί σαν λ.χ τους φαφλατάδες αρθρογράφους του rednotebook)  και οι εθνικιστές μαζί αποδειχτηκαν τζούφιοι, κενοί, ντενεκεδένιοι, τιποτένιοι απατεώνες. Σκέψεις για την πράξη δεν ακούω, πραγματισμό δεν βλέπω, αίσθηση κινδύνου δεν βλέπω, αλλά ούτε και θάρρος. 
Ι.Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..