Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

Ελληνιστικό και ισλαμικό Εν..Το σημαίνον του Εν-ός έχει υπάρξει προτού το Εν αναπτυχθεί στην ολότητα των αριθμήσεων, πράγμα που φαίνεται στην ιστορία των κοινωνικο-οντολογικών σημάνσεων αν βέβαια δεν αμφισβητήσουμε την ιστορία (της σκέψης) ως συγκεκριμένη διαδοχή νοημάτων. 
Αλλά εν πάσει περιπτώσει, αν δεν δεχθούμε την "σειριακή" μορφή της ιστορίας των νοημάτων μπορούμε παραταύτα να ανακαλύψουμε το Εν εντός του όντος πολύ πριν το ον σημανθεί και υπάρξει ως μηδέν.
Το μηδέν έχει παραγίνει ως νόημα και ως μαθηματική εισβολή στην Φιλοσοφία, αλλά και ως πολιτική έννοια. 
Το μηδέν είναι ένα πράγμα μετά την εμφάνιση ή ύπαρξη του Εν-ός και αυτό δεν σημαίνει ντε και καλά πως το Εν είναι το μοναδικό εσωτερικό του όντος. 
Το Εν όμως έχει μια άλλη ενδιαφέρουσα ιστορία που αφορά την γεωπολιτισμική του σύσταση και συγκρότηση.
Ως μέρος της θεμελιακής κοσμοθεωρητικής δυάδας Εν-Μηδέν είναι ο βασιλεύς της ελληνιστικής και ισλαμικής υπαρκτικότητας. 
Στην Ισλαμική υπαρκτικότητα έχουμε την ίδια την ανακάλυψη του μηδενός αλλά σε υποταγή προς το Εν και στην Ελληνιστική υπαρκτικότητα έχουμε την μονοκρατορία του Εν-ός όπου το μηδέν προεργάζεται την εμφάνισή του (στο Ισλάμ) ως μέρος του Εν-ός ή απλά παράγεται ως μια σκιά του Εν-ός. 
Αυτή είναι η καταγωγή του Εν-ός και του μηδενός, και εντός του γενέθλιου αυτού τόπου μας δεν υπάρχει καμμία μα καμμία δυνατότητα εμφάνισης του μηδενός ως συγκροτητικής έλλειψης ή ως σημείου της συγκροτητικής έλλειψης.
Εσύ ψυχαναλύσου Δύση..

Ι.Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..