Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Θανάση Καρτερέ, δεν χρειάζεται να είσαι ΤΟΣΟ ΓΛΙΤΣΑΣ..


Προλογικόν σχόλιον
Ιωάννης Τζανάκος
Ας παρακολουθήσουμε τις δυσώδεις (βρωμερές) σκέψεις του γνωστού αριστερού των βυζαντινών παρασκηνἰων κύριου κυρίου ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ, ας θέσουμε ερωτήματα και ας δώσουμε και μερικές απαντήσεις.
Δεν θα τον ενδιαφέρουν βέβαια αυτόν τον "αριστερό" και πολύ οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις μας.
Έχει να ασχοληθεί με άλλα πράγματα τώρα..

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20828:karteros-grinia&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278Υπάρχει, λοιπόν, η Αριστερά που δηλώνει συνεπής -για ασυνεπή δεν έχουμε ακούσει κάτι. Υπάρχουν επίσης η αριστερή Αριστερά και η πολύ αριστερή Αριστερά, η ανανεωτική και η πολύ ανανεωτική, η ριζοσπαστική και η πολύ ριζοσπαστική, η δογματική και η πολύ δογματική. Γενικώς, αν τις αθροίσεις όλες, όχι απλώς αυτοδυναμία, αλλά παντοδυναμία της Αριστεράς διακρατεί τη χώρα. Αριστερές να φαν κι οι κότες, που θα έλεγε και κάποιος της λαϊκίστικης Αριστεράς, γιατί υπάρχει κι αυτή.
Το ευχάριστο είναι ότι η εν λόγω παράταξη -υπό την ευρύτατη έννοια- εξακολουθεί να εμπλουτίζει συνεχώς την πολιτική μας πανίδα. Τελευταίο παράδειγμα η Αριστερά της Γκρίνιας. Είδος πολιτικού εντόμου που ξεχωρίζει από τα γκρίζα φτερά, το χαρακτηριστικό βόμβο - εξ ου και το όνομά του-, και την αλματώδη κινητικότητα ψύλλου. Πηδάει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ειδήσεις των οκτώ, επικάθεται σε δηλώσεις υπουργών και παραγόντων, αναπαράγεται και πολλαπλασιάζεται από ύποπτες κόκκινες γραμμές.


Γενικώς είναι πολυάριθμο είδος. Το συναντάμε ανάμεσα σε κείνους που θα έπρεπε να είναι -αλλά δυστυχώς δεν είναι- σε θέσεις κλειδιά. Επίσης ανάμεσα σε κείνους που διακατέχονται από κριτική ικανότητα, και διακατέχουν μπάρμπα στη Μακρόνησο. Και τέλος συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό από ανιδιοτελείς εθελοντές. Διακρίνονται μάλιστα υποείδη. Η Γκρίνια της Παιδείας διαφέρει από τη Γκρίνια της Υγείας, για παράδειγμα. Κοινή όμως είναι η Γκρίνια για το μνημόνιο το οποίο ΘΑ υπογράψει ο Τσίπρας. 

Από την τελευταία άποψη η Αριστερά της Γκρίνιας είναι σχεδόν προφητική. Έτσι εξηγείται που βλέπεις και ακούς ολόκληρα σμήνη να φτερουγίζουν και να γκρινιάζουν πάνω από τα σκατά που ΘΑ παράγει η κυβέρνηση όταν ΘΑ καταπιεί το χάπι με το οποίο είναι σίγουρο ότι ΘΑ τη μπουκώσουν οι δανειστές. Λες κι αδημονεί η Αριστερά της Γκρίνιας για την τροφή της: Να τα, έρχονται, ήρθαν, αυτή είναι η πρώτη δόση, μυρίζουν, βρωμάνε, είναι τα ίδια όπως και των προηγούμενων. Τέτοια κι άλλα τέτοια εύοσμα.
Έι, μη σκέφτεστε εντομοκτόνα, είναι αντίθετα με την κουλτούρα μας. Δικοί μας είναι και οι αριστεροί της Γκρίνιας. Διότι, εδώ που τα λέμε, όλο και κάποια τροφή τους παρέχεται αρμοδίως. Αλλά και διότι πώς να τους απαγορεύσεις να ελπίζουν ότι ΘΑ έρθει το ως άνω μεγάλο φαγοπότι; Μπλιαχ...
*Δημοσιεύθηκε στην ''ΑΥΓΗ'' την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015
 Σχόλιον
Ιωάννης Τζανάκος 
Όταν διαβάζεις ένα "δημοσιογραφικό" κείμενο συνήθως καταλαβαίνεις για ποιόν και τι μιλάει ο συγγραφέας του. Λέμε τώρα..
Όταν όμως διαβάζεις το κείμενο ενός προπαγανδιστή που τυχαίνει να είναι και πολιτικός σχολιαστής και παράγοντας διαμόρφωσης της ίδιας της πολιτικής πραγματικότητας (αθλιότητας) τότε οι πιθανότητες να καταλάβεις ποιόν εννοεί, τι εννοεί, είναι μικρότερες ειδικά αν το άτομο αυτό απευθύνεται σε πολλούς "αποδέκτες". Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύθηκε στην Ίσκρα του λαφαζάνη, άρα ο αρθρογράφος δεν απευθύνεται στην "αριστερή" φτερούγα του συριζανέλ-α. Σε ποιούς απευθύνεται άραγε; Κάτι δείχνει πως απευθύνεται στους εκ των δεξιών επικριτές "μέσα στην αριστερά" (λέμε τώρα). Αλλά αυτό το γλοιώδες κείμενο που απλά έχει σαν σκοπό την συκοφάντηση και την γλιτσιάρικη διάδοση κάποιων φημών κάνει περίπου στην μέση του σχεδόν ανεπαίσθητα μια γλύστρα προς τον (κακό, πολύ κακό, απαράδεκτο, αίσχος κύριοι..) δογματικό χώρο. Μιλάει λοιπόν για το Κ.Κ.Ε;
Λίγο περίεργο να το σκεφτεί κανείς έτσι, χωρίς να θεωρούμε βέβαια πως ο κειμενογράφος διακατέχεται από κάποια ευγένεια προς το Κ.Κ.Ε.
Είναι πολύ χέστης κουράδας για να κάνει τέτοιους υπαινιγμούς προς το Κ.Κ.Ε αυτό καθαυτό. 
Μήπως κάνει τους κουραδο-υπαινιγμούς του για κάποιον παρακείμενο στο Κ.Κ.Ε χώρο; Δεν μπορώ να μπώ στις υπερβαθιές σκέψεις ενός τέτοιου μεγιστάνα της ίντριγκας και της επικοινωνιακής καταιγίδας παραπληροφόρησης και χειραγώγησης του νέου μηχανισμού εξαχρείωσης του λαού=συριζανέλ-α.
Κάτι θα υπάρχει μέσα στο ξεράδι του, δεν μπορεί να μιλάει έτσι ο μέγιστος. 
Αλλά μην τον αδικούμε, χρησιμοποιεί και ένα λογικόν επιχείρημα (λέμε τώρα) προς αυτούς που γκρινιάζουν, και τούτο είναι το εξής:
είστε σίγουροι πως ο Τσίπρας θα καταπιεί το χάπι των δανειστών και θα παράγει (από τότε και στο εξής) σκατά. 
Περιμένετε λοιπόν την στιγμή που θα πέσετε σαν τις μύγες πάνω στα σκατά (αυτά) για να ζήσετε με αυτά. 
Στο τέλος του επιχειρήματος αφήνονται πολλές διαστάσεις που σημαίνουν ταυτοχρόνως πολλούς υπαινιγμούς. 
Τα έντομα (κατά τον Καρτερό και νικολό καρτέρει) μπορεί να ικανοποιήσουν απλά τα πάθη τους, ή μήπως και άλλες ανάγκες με άλλον τρόπο;
Αδυνατώ να αναλύσω έναν τόσο πυκνά δομημένο υπαινικτικό και γλιτσιάρικο λόγο. 
Αδυνατώ αλήθεια. 
Το μόνο που θα ήθελα να πω στον κύριο "αριστερό" μας είναι το εξής:
Παρά το γεγονός πως εκλιπαρείτε, παρακαλάτε, γλύφετε, σκύβετε, ικευτεύετε τους αφέντες της ευρωπαϊκής ένωσης, των Η.Π.Α, και δεν ξέρω ποιόν άλλον, αυτοί λοιπόν πιθανόν θέλουν να σας λιώσουν...σαν έντομο. 
Πιθανόν είναι λοιπόν να σας οδηγήσουν στην ρήξη και την αναγκαστική αντίσταση. 
Γενικά δεν είστε ικανοί να τραβήξετε ένα τέτοιο κουπί, είστε τόσο ανύπαρκτοι στο λαϊκό "σώμα", το οποίο σας ανέθεσε τον ρόλο που έχετε, που αυτό και μόνον προκαλεί τρόμο σε όποιον έχει επίγνωση του τι σημαίνει. 
Εν πάσει περιπτώσει, πιθανόν αυτοί που τόσο παρακαλέσατε με τόση ένταση και τους οποίους ΕΣΕΙΣ τους υποτιμήσατε με την γνωστή ιδεολογική και διανοητική ελαφρότητά ΣΑΣ, να σας ωθήσουν στην ρήξη και την "έξοδο". Πάλι ο λαός θα δώσει κάποια μάχη, πάλι όλοι θα σας δώσουν την αβάντα, και πάλι θα σας "υπερασπιστούν" απέναντι στο μαύρο μέτωπο (νδ-πασοκ-ποτάμι και λοιπά) και τους ευρωαμερικάνους. 
Αλλά αυτό, ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ, δεν σβήνει την ουσία σας που είναι μία και μοναδική: μικροαστοί μεσοαστοί ευρωπαθείς εθνο-σοσιαλδημοκράτες που το καλύτερο που θα μπορέσουν να κάνουν θα το κάνουν κατά λάθος.
Κατάλαβες Καρτερέ;
Δεν χρειάζεται να είσαι ΤΟΣΟ ΓΛΙΤΣΑΣ..
Ι.Τζανάκος Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..