Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Πρέπει να ζήσουμε πολλά χρόνια...


Όπως είναι γνωστό με κλανιές δεν βάφονται αυγά.
Ούτε με συριζα έχεις δίκαια και δημοκρατική πολιτική για το έθνος και για όλους τους ανθρώπους που ζούνε μέσα στην επικράτειά του ανεξάρτητα εθνικής-εθνοτικής ταυτότητας.
Δεν μιλάμε για (συριζο-)"σοσιαλισμό" και τα σχετικά γιατί δεν θέλουμε να μετατρέψουμε το κείμενο αυτό σε γελοιογραφία.
Ο συριζα ετοιμάζεται για συμφωνία (προ-μνημόνιο) προς ένα 3ο μνημόνιο ή για ρήξη με σχετικά άγνωστα πιθανά αποτελέσματα (μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται πάλι ένα μνημόνιο ίσως με κούρεμα του χρέους ή ένα νεο αστικό καθεστώς με εθνικό νόμισμα).
Ο συριζα γνωρίζει πως αν αναγκαστεί να έρθει σε ρήξη με τα δυτικο-ευρωπαϊκά ζόμπι δεν θα επιβιώσει πολιτικά ούτε αυτός, λόγω των έντονων και δραματικών μεταλλαγών στην κοινωνική οικονομία και την κοινωνία, γι'αυτό επιθυμεί με πάθος την συμφωνία. 
Οι ανόητοι της αριστερής φτερούγας του συριζα δεν κατανοούν τίποτα από τα πιθανά δεδομένα μιας πλέον μερικά τοπικοποιημένης επανεθνικοποιημένης κοινωνίας-οικονομίας, ελπίζοντας πως σε περίπτωση ρήξης θα είναι οι πολιτικοί ηγήτορες της νέας αρχικά ημι-ανεξάρτητης κοινωνίας. 
Ζούνε σε ένα όνειρο, σε μια φαντασίωση, όχι γιατί θα ήτο απίθανη μια έξοδος από την ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή ένωση (το τελευταίο το λένε σιγά σιγά οι ευρωβρυκόλακες) αλλά γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι μια κοινωνία που θα πέρναγε από την επώδυνη διεργασία της ρήξης με την ευρωπαϊκή ένωση θα πήγαινε γι'άλλα που ντεν καταλαβαίνουν.  
Νάιν, νιχτς φερστέεν λαφαζάνεν. Τροτσκίστ εθνομαγκέν αλά συριζέν ανταρσυέν, εξαθλιέν εξαρχιέν νιχτς καπούτ.
Αυτό το ξέρουν καλά οι "προεδρικοί" αλλά και άλλοι "αριστερότεροι" χώροι (ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε), εντός και εκτός συριζα, γι'αυτό θέλουν να υπάρξει τελικά συμφωνία.
Θα έπρεπε να καθησυχάσουμε τους ανησυχούντες αυτούς. 
Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να υπερασπισθεί την "ευρωπαϊκή πορεία" της χώρας και να μετριάσει την γενικευμένη καταστροφή που έφερε και φέρνει η βορειοδυτική επέλαση στις εσωτερικές δομές της. 
Η κυβέρνηση συριζα είναι μια πραγματική στρατηγική ελπίδα για όλες τις μετριοπαθείς ευρωδυνάμεις, εντός και εκτός ελληνικής επικράτειας, και έχει την υποστήριξη όλων των ιδεολογικών δυνάμεων που αντιστέκονται με λύσσα στο ενδεχόμενο (ως απότοκο της ευρωκαπιταλιστικής επέλασης) να επανεθνικοποιηθούν-τοπικοποιηθούν ΞΑΝΑ (έστω μερικά) θεμελιακές εσωτερικές δομές των ευρωπαϊκών κοινωνιών και ειδικά κοινωνιών σαν την δική μας που είναι στα γεωπολιτικά και γεωπολιτισμικά όρια της δύσης και της κυριαρχίας της. 
Γι'αυτό δίπλα στον πρόεδρο του συριζα στέκονται με ευμένεια φίλοι και εχθροί του και του λένε:
Βάστα Τσίπρα! 
Φέρε μια μετριοπαθή συμφωνία, κάτι που να δίνει την δυνατότητα μιας "ομαλής" εσωτερικής συσσώρευσης (του κεφαλαίου), άρα να διασφαλίζει την συνέχιση της καταστροφής κάθε τοπικής κοινωνίας-οικονομίας σε βάθος χρόνου με τελικό στόχο την ένταξη του (ελληνικού) έθνους και της κοινωνίας σε μια ομόσπονδη πλήρως μετα-εθνική Ευρώπη.
Δεν μπορείτε να φαντασθείτε πόσο διαφορετικές ιδεολογικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στο προσκεφάλι του Προέδρου Τσίπρας. 
Τούς εύχομαι την παταγώδη αποτυχία που θα έχουν και τους λυπάμαι πραγματικά, όχι γιατί τελικά θα τους λιώσουν οι ευρωβρυκόλακες (δεν είναι σίγουρο), το αντίθετο, τους λυπάμαι γιατί ακόμα κι αν πετύχει το δικό τους σχέδιο (ή ένα μέρος του) θα υπάρξουν τα ίδια αποτελέσματα: Θάνατος, θάνατος, θάνατος της αληθινής ζωής που συντηρούνταν όσο η κοινωνία μας διατηρούσε τις κοινωνικο-αμυντικές εσωτερικές δομές της και εν τέλει (κάποια στιγμή ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ) μια ανάστασή τους με έναν τρόπο που θα ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΕΙ όλους τους γλυκούληδες ελευθεριακούληδες ουτοπικούληδες ειρηνόφιλους "διεθνιστούληδες" προβατάκους-φίδια (προβατοφίδια, με δόντια ξένα). 
Λαϊκός Στρατός. 
Τρομάξατε; Δεν πειράζει, αργεί, έχετε καιρό..
Οι αριστεριστές τύπου Θανάση (ξέρει αυτός) ή οι πούροι μαρξοαναρχικοί που ελπίζουν σε μια εκ του μηδενός (που έρχεται) ανάσταση της δικής τους ιδεοληψίας να ξέρουν πως πρώτα πρώτα έρχεται η δική τους η καταστροφή, όχι γιατί υπάρχει ένα γενικό είδος δομής που απαγορεύει την φυτική τους ύπαρξη στα πλαίσια της νεο-καπιταλιστικής δομής αλλά γιατί έχουν την απίστευτη ατυχία να ζούνε στα όρια της δυτικής κυριαρχίας και η ύπαρξη των κοινωνικο-αμυντικών δομών εδώ ήταν και είναι θεμελιωμένη στις πολιτικο-στρατιωτικές αναγκαιότητες αυτής της μοιραίας οριακότητας. 
Δεν είμεθα στην Ολλανδία (απέεεραντα χωράφια και τσιγαριλίκια για τις αυτόνομες αγρο-κοινότητες παραδίπλα στο μεγάλο κεφάλαιο), αν και εκεί σιγά σιγά μπαίνουν ζητήματα εσωτερικής συγκρότησης που ήταν μέχρι σήμερα ελευθεριακο-αδιανόητα. Μην λέμε όμως τέτοια κακά λόγια. Η ζωή κρατάει πολλά χρόνια, οι μάσκες πέφτουν των προβατοφιδιών.
Πρέπει να προσπαθήσω να ζήσω πολλά χρόνια, γιατί η πνευματική απόλαυση είναι ανωτέρα της υλικής.Αφιερωμένο στον Ιο της κωλοεφημερίδας των συντακτών.

Ι.Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..