Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Το Ρόδο της Σημασίας..


Αποτέλεσμα εικόνας για ρόδο λουλούδιΗ σημασία της σημασίας είναι ενίοτε αιτία νοητικών παιχνιδιών, σοφισμάτων και φιλοσοφικών ενατενίσεων. 


Η έννοια του πλάτους που αντιπροσωπεύει η σημασία θεωρείται γενικά ένα ρευστό σημασιολογικό (εξω)μορφικό πλαίσιο τού καθιερωμένου νοήματος που εκτείνεται ως εκεί που επιτρέπει το νόημα (νοήματα) και οι ευρύτερες νοηματοδοτήσεις που προκύπτουν από την σχέση της αυτο-επεξεργασίας τού νοήματος (των νοημάτων) με τις κοινωνικο-οντολογικές πραγματικότητες.

 Αποτέλεσμα εικόνας για μαρξ

Ακόμα και μιά δόμηση της έννοιας του νοήματος (υπό αυτές τις οπτικές) και της δημιουργικά εξαρτημένης φύσης του από τις κοινωνικο-οντολογικές πραγματικότητες δεν μετριάζει την ειδική εξαρτημένη φύση τής σημασίας-σημασιοδότησης.
Όμως η σημασία-σημασιοδότηση έχει το δικό της (αυτοτελές) βάθος. 


 You can't stop the waves, but you can learn to surf. - Jon Kabat-Zinn
Το "πλάτος" των νοημάτων έχει ένα δικό του αυτοτελές βάθος που δεν προκύπτει (μόνον) από την διαλεκτική νοηματοδοτικής εργασίας και κοινωνικο-οντολογικών πραγματικοτήτων.
Ποιό είναι αυτό το βάθος;
Είναι εγώ, είναι εσύ, ήταν εγώ, ήταν εσύ, θα είναι εγώ, θα είναι εσύ.
 


Θα το διευκρινήσουμε αν προλάβουμε, για να κατακρημνισθεί και αυτή η διευκρίνηση από τις άπειρες αντανακλάσεις του Ρόδου στον Ήλιο.

Ι.Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

  • φράσεις [8] - Υπάρχει πρόοδος; υπάρχει, από το μη ον στο ον, ώσπου να εξεγερθεί το γίγνεσθαι και να τα απορροφήσει όλα στο εν. Παίζω ζάρια με τα λεγόμενά μου και θ...
    Πριν από 21 ώρες
  • Why Women Had Better Sex Under Socialism - The New York Times - Why Women Had Better Sex Under Socialism - The New York Times Photo A woman working at a collective farm near Moscow in 1955. Credit Mark Redkin/FotoSo...
    Πριν από 21 ώρες

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..