Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Γκρέξιτ κατασκοπολογία..


http://www.avgi.gr/article/5656266/meta-tin-poluxroni-ereuna-gia-upoklopes-kai-sxedio-dolofonias-karamanli-porisma-sok-gia-ti-xora

Μετά την πολύχρονη έρευνα για υποκλοπές και σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή: Πόρισμα σοκ για τη χώρα

Ξεπερνάει ακόμα και την πλέον ευφάνταστη κατασκοπική ταινία το πόρισμα του επίκουρου ανακριτή Διαφθοράς Δημήτρη Φούκα με το οποίο έκλεισε η πολύχρονη έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και την "Πυθία" που αφορούσε το σχέδιο δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλής. Ξένοι και ντόπιοι πράκτορες, μυστικές υπηρεσίες, αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες, διεθνείς σχέσεις με επίδικο την ενεργειακή κάλυψη της χώρας και καταγραφή πιέσεων προκειμένου να αλλάξει γραμμή η Ελλάδα σε κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής παρελαύνουν μέσα από το πολυσέλιδο πόρισμα, με το οποίο ζητήθηκε και η άσκηση ποινικής δίωξης κατά αγνώστων.
Από το πόρισμα Φούκα επιβεβαιώνεται ότι από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και τον Μάρτιο του 2005 ο Αμερικανός πράκτορας Willian B. εκτέλεσε το σχέδιο με τα καρτοκινητά - "σκιές" προκειμένου να παρακολουθούνται δεκάδες πολιτικοί, μέλη της κυβέρνησης και άλλα πρόσωπα με σκοπό να αποσπάσει απόρρητες πληροφορίες που αφορούσαν τα συμφέροντα της χώρας. Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι μία από τις συνδέσεις ενεργοποιήθηκε σε άλλη συσκευή με στοιχεία "American Embassy" (σ.σ. Αμερικανική Πρεσβεία).

Μυστικές υπηρεσίες και Καρχιμάκης

Αξιοποιώντας τα περιβόητα αρχεία WikiLeaks ο ανακριτής επίσης διαπίστωσε ότι υπήρχε διαρροή εγγράφων από την ΕΥΠ, από υπαλλήλους που εμφανίζονταν ως δυσαρεστημένοι. Όπως προέκυψε από την έρευνά του, τα αρχεία που αφορούσαν κρίσιμες υποθέσεις για τη χώρα παραδίδονταν στον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος είναι ήδη υπόδικος για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτων της πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με κατηγορητήριο, ο Καρχιμάκης έπαιρνε από υπαλλήλους της ΕΥΠ αντίγραφα των απόρρητων "αναφορών κατάστασης ασφαλείας - εκτίμησης απειλής" που συντάσσονταν κάθε μήνα, τα ημερήσια δελτία ενημέρωσης και άλλα έγγραφα που απευθύνονταν προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Άμυνας!

Σχέδιο "Πυθία" για τη στροφή στη Ρωσία

Σύμφωνα με το πόρισμα Φούκα εξάλλου, η προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας επί Καραμανλή για την ενεργειακή κάλυψη της χώρας ήταν ο λόγος για τον οποίο εξυφάνθηκε το σχέδιο "Πυθία" για την εξόντωση του πρώην πρωθυπουργού. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, "σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία, που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς, ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών", με ιδιαίτερη αναφορά στη σύναψη συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και τη συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream.

"Αρρωστημένες συμφωνίες"και ο Βίκτωρας Ρέστης...

Η στροφή της Ελλάδας προς τη Ρωσία για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της προκάλεσε τη λυσσώδη αντίδραση των Αμερικανών, όπως αποκαλύπτει το πόρισμα Φούκα. Σύμφωνα με τον ανακριτή, "το πολιτικό περιβάλλον που άρχισε να διαμορφώνεται στις ελληνορωσικές σχέσεις προκάλεσε προβληματισμούς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, που δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν αν οι ανωτέρω ενέργειες συνιστούσαν στρατηγική μεταστροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι. Όπως προκύπτει από την έρευνα, υπήρξαν ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ με σκοπό την ανατροπή των αρρωστημένων, όπως χαρακτηρίζονται, συμφωνιών".
Όπως αναφέρει μάλιστα το πόρισμα, "το γεγονός της στήριξης της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση του μάρτυρα Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος, μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο του 2012, μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση. Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ. Επίσης εγκαταλείφθηκε το σχέδιο προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία"...

ΗΠΑ: Σταματήστε τις έρευνες!

Το έργο του ανακριτή Φούκα πάντως δέχτηκε μέχρι τέλους πιέσεις. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα, "στις 26/3/2014 επικοινώνησε με το ανακριτικό γραφείο πρώην στέλεχος της ΕΥΠ με τον οποίο υπήρξε προηγούμενη συνεργασία ζητώντας συνάντηση με τον ανακριτή. Η συνάντηση έγινε αυθημερόν και αυτός αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με στέλεχος μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, που είχε υπηρετήσει παλαιότερα στην Ελλάδα, ο οποίος του ζήτησε να έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και να μεταφέρει την άποψη ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι πλέον φιλικές και ότι η έρευνα πρέπει να σταματήσει διότι εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξή τους"...

Σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή από το 2012!

Η έρευνα για το σχέδιο "Πυθία" αποκάλυψε και κάτι ακόμα: Ότι ήδη από το 2012 υπήρχε σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Πίσω από αυτό το σχέδιο μάλιστα ήταν ο πρώην σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών Άλεξ Ρόντος, τον οποίο είχε τοποθετήσει ο Γιώργος Παπανδρέου και που σήμερα είναι υπόδικος για απάτη από κοινού κατ' εξακολούθηση και άλλες κακουργηματικές κατηγορίες. Αυτές συνδέονται με τη διαχείριση ΜΚΟ που υπό την καθοδήγηση του Ρόντου έλαβε περί τα δέκα εκατομμύρια ευρώ για την... αποναρκοποίηση των Βαλκανίων!
Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Ρόντου προέκυψε ότι ο εκλεκτός του πρώην πρωθυπουργού το 2012 ήρθε σε επαφή με τον Μεξικανό επιχειρηματία Julio Salinas Price, ιδιοκτήτη μετταλλείων αργύρου και σύμβουλο του προέδρου του Μεξικό. Ο τελευταίος μάλιστα ήρθε και στην Ελλάδα με σκοπό την "προώθηση σχεδίου που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την εισαγωγή εθνικού νομίσματος. Το σχέδιο αυτό προέβλεπε την εισαγωγή νέου νομίσματος εκτιμώμενης αξίας διπλάσιας του ετήσιου ΑΕΠ, καλυμμένου σε ποσοστό 20% από αξία αργύρου που θα χορηγούσε ο προμηθευτής, δηλαδή ο Price". Σύμφωνα με το πόρισμα, τέλος, "θα προέκυπτε επιβάρυνση για την χώρα ύψους 70 δισ. ευρώ για την έκδοση νέου νομίσματος, στην οποία θα έπρεπε να προστεθούν οι αμοιβές συμβούλων και μεσιτών"...

Ειρήνη Λαζαρίδου

 Στοιχεία που σοκάρουν και αναδεικνύουν με σαφή και τεκμηριωμένο τρόπο πώς οι ΗΠΑ ανέτρεψαν την κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά και τον ρόλο στενών συνεργατών του μετέπειτα πρωθυπουργού  Γιώργου Παπανδρέου ως πρακτόρων των ΗΠΑ φέρνει στο φως της δημοσιότητας το πόρισμα του ανακριτή κατά της διαφθοράς Δημήτρη Φούκα, ο οποίος ερευνούσε την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου «Πυθία» που αφορούσε στο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.

Το σημαντικότερο "λαβράκι": Στο πλαίσιο της έρευνας αποκαλύφθηκε οργανωμένη προσπάθεια μιας ομάδας ατόμων για να βγει η Ελλάδα από το ευρώ!

Ο ανακριτής, Δημήτρης Φούκας, ολοκλήρωσε την πολυετή ανάκριση του για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου "Πυθία 1" που αφορούσε προπαρασκευαστικές πράξεις έσχατης προδοσίας επι κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή.

Οι δύο «καυτές» δικογραφίες από το 2013 έχουν συγχωνευθεί σε μία ενιαία-μεγάλη- δικαστική έρευνα η οποία έφτασε στην ολοκλήρωση της. Πλέον, η υπόθεση περνάει στα χέρια των δικαστών του Συμβουλίου Εφετών οι οποίοι θα κρίνουν την περαιτέρω πορεία της και εάν θα πραγματοποιηθεί δίκη.

Η πολυετής ανάκριση έκλεισε με ένα πολυσέλιδο πόρισμα το οποίο αποκαλύπτει  σχέδιο για νέο εθνικό νόμισμα το οποίο αποκαλεί «ασημένια δραχμή», το 2012, με πρωταγωνιστή τον στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντο.

Το παζλ των αποκαλύψεων συνθέτουν  ισχυρά πρόσωπα, οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας και των ΗΠΑ, πράκτορες που στην πορεία εξαφανίστηκαν, απόρρητες εκθέσεις και  τηλεγραφήματα του Wikileaks.

Οι αναφορές  του ανακριτικού πορίσματος θα μπορούσαν να αποτελέσουν σενάριο για ένα κατασκοπευτικό θρίλερ που κόβει την ανάσα και τινάζει στον αέρα το πολιτικό σκηνικό.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του διπλωμάτη Άλεξ Ρόντου, στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, στο πλαίσιο της έρευνας του σχεδίου Πυθία 1 έφερε στο προσκήνιο το σχέδιο  «ασημένια δραχμή» και στην ανάκριση το όνομα του Μεξικανού επιχειρηματία Julio Salinas Price, συμβούλου επι οικονομικών θεμάτων του προέδρου του Μεξικού και ιδιοκτήτη ορυχείων αργύρου.

Σύμφωνα με το πόρισμα ο Α. Ρόντος  συνομιλούσε κατά το έτος 2012 –επί συγκυβέρνησης Παπαδήμου και ενώ είχε παραιτηθεί ο Παπανδρέου από το Νοέμβριο του 2011- με τον Μεξικανό επιχειρηματία.

Σκοπός της έλευσης του στην Ελλάδα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο του ανακριτή ήταν «η προώθηση σχεδίου που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την εισαγωγή. Εθνικού νομίσματος. Το σχέδιο αυτό για πρακτικούς λόγους αποκαλέσαμε ασημένια δραχμή, προέβλεπε την εισαγωγή νέου νομίσματος εκτιμώμενης αξίας διπλάσιας του ετήσιου ΑΕΠ καλυμμένους σε ποσοστό 20% από αξία αργύρου που θα χορηγούσε ο προμηθευτής, δηλαδή ο Price.»

Ο ανακριτής αναφέρει πως  πληροφορίες για την επίσκεψη του Price και τις επαφές του στην Ελλάδα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κατοχή προσώπου που δεν κατονομάζεται μεν, αλλά στο σπίτι του έγινε έρευνα στο πλαίσιο ανακριτικής εφόδου.

Το defencenet.gr γνωρίζει το πρόσωπο αυτό, αλλά επιφυλάσσεται για την δημοσιοποίηση της ταυτότητός του καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη...

Στο πόρισμα, επίσης, αναφέρεται ότι "Θα προέκυπτε για τη χώρα επιβάρυνση ύψους 70 δισ. ευρώ για την έκδοση του νέου νομίσματος στην οποία θα έπρεπε να προστεθούν οι αμοιβές συμβούλων και μεσιτών".

"Ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά αγνώστων για την ύπαρξη σχεδίου και ενδεχόμενης κεντρικής υποκίνησης ενεργειών που αποσκοπούσαν στην άσκηση πίεσης και στον εξαναγκασμό της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας".

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων ενεργειών εντάσσεται, σύμφωνα με τον δικαστικό λειτουργό και το σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή καθώς όπως αναφέρει: "Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών".

Ιδιαίτερη μνεία για το θέμα στο πολυσέλιδο πόρισμα του κ. Φούκα γίνεται στη σύναψη συμφωνίας αφενός μεν για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και αφετέρου του αγωγού φυσικού αερίου South stream.

Από τα τηλεγραφήματα που δημοσιεύτηκαν στο Wikileaks αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων – σύμφωνα με το πόρισμα- προκύπτει ότι  «το πολιτικό περιβάλλον που άρχισε να διαμορφώνεται στις ελληνορωσικές σχέσεις προκάλεσε προβληματισμούς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ που δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν αν οι ανωτέρω ενέργειες συνιστούσαν στρατηγική μεταστροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι... Όπως προκύπτει από την έρευνα υπήρξαν ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ με σκοπό την ανατροπή των αρρωστημένων, όπως χαρακτηρίζονται, συμφωνιών.»

Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται και από πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ αλλά και από μαρτυρία του πράκτορα με την κωδική ονομασία «ΘΣ 13».

Οι αντιδράσεις των Αμερικανών για τους αγωγούς καταγράφονται στο πόρισμα το οποίο αναφέρεται και στο ρόλο διαμεσολαβητή του φέρεται να είχε γνωστός εφοπλιστής.

«Το γεγονός της στήριξης της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση του μάρτυρα Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο του 2012 μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση. Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ. Επίσης εγκαταλείφθηκε το σχέδιο προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία.»

Σύμφωνα με τον ανακριτή Φούκα "στις 26/03/2014 επικοινώνησε με το ανακριτικό γραφείο πρώην στέλεχος της ΕΥΠ με τον οποίο υπήρξε προηγούμενη συνεργασία ζητώντας συνάντηση με τον ανακριτή. Η συνάντηση έγινε αυθημερόν και αυτός αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που είχε υπηρετήσει παλαιότερα στην Ελλάδα, ο οποίος του ζήτησε να έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και να μεταφέρει την άποψη ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις ειναι πλέον φιλικές και ότι η έρευνα πρέπει να σταματήσει διότι εμποδίζει την περετερω ανάπτυξη τους."

Την ίδια στιγμή ο ανακριτής στο πόρισμα του αναφέρει για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών πως : "Στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William B, Αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της Ελληνικής Δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.

Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου όπως προέκυψε, ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων.

Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy. Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα".

Επίσης όπως επισημαίνεται στο πόρισμα σύμφωνα με αναφορές στο Wikileaks προκύπτει ότι υπήρχαν υπάλληλοι της ΕΥΠ επιρρεπείς σε διαρροές οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως "δυσαρεστημένοι". Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι εντός του 2005, υπάλληλοι της ΕΥΠ που είχαν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία, τα παρέδιδαν σε μη δικαιούμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα στον τότε βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη και στενό συνεργάτη του Γ.Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον ανακριτή Φούκα «στις 26/03/2014 επικοινώνησε με το ανακριτικό γραφείο πρώην στέλεχος της ΕΥΠ με τον οποίο υπήρξε προηγούμενη συνεργασία ζητώντας συνάντηση με τον ανακριτή. Η συνάντηση έγινε αυθημερόν και αυτός αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που είχε υπηρετήσει παλαιότερα στην Ελλάδα, ο οποίος του ζήτησε να έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και να μεταφέρει την άποψη ότι οι ελληνοαμερικανικές είναι πλέον φιλικές και ότι η έρευνα πρέπει να σταματήσει διότι εμποδίζει την περαιτέρω  ανάπτυξη τους.»defencenet.gr
 http://www.kontranews.gr/politiki/item/43619-silamvanetai-o-eyp/43619-silamvanetai-o-eyp

Συλλαμβάνεται ο αρχηγός της ΕΥΠ

Για την απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλή. Ο ανακριτής Δημ. Φούκας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και για Αμερικανό πράκτορα που συμμετείχε στην απόπειρα.  Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε δικαστικό πλέον επίπεδο για το γιγαντιαίο πολιτικό σκάνδαλο του δικτύου υποκλοπών, που είχαν στήσει οι Αμερικανοί για να παρακολουθούν τις συνομιλίες του Κ. Καραμανλή όταν ήταν πρωθυπουργός και στο βρόμικο σχέδιο «Πυθία» που προέβλεπε τη δολοφονία του για να μην υπογράψει τις συμβάσεις για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream με τον Βλαντιμίρ Πούτιν που άλλαζαν τον ενεργειακό χάρτη στην Ευρώπη.
Ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας που χειρίζεται τις δύο αυτές υποθέσεις, οι οποίες συνδέονται άρρηκτα τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών που έστησαν τη συνωμοσία, όσο και με τον τελικό στρατηγικό στόχο που ήταν ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, εξέδωσε χθες ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αμερικανού πράκτορα William B., που θεωρείται ο μεγάλος πρωταγωνιστής του δικτύου υποκλοπών μέσω του οποίου παρακολουθούσαν τις συνομιλίες του Κ. Καραμανλή και των μελών της τότε κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντάλματα σύλληψης θα εκδοθούν και για δύο Έλληνες που συμμετείχαν ενεργά στη συνωμοσία που είχε στηθεί σε βάρος του τότε πρωθυπουργού.
Ο ένας από αυτούς πρόκειται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για κατασκοπεία, αφού τροφοδοτούσε το σύστημα των Αμερικανών με απόρρητες κρατικές πληροφορίες.
Πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών το οποίο τώρα εργάζεται σε διεθνή οργανισμό. Το δεύτερο ένταλμα θα εκδοθεί σε βάρος πρώην διοικητή της ΚΥΠ και στενού φίλου του Γ. Παπανδρέου. Ο ανακριτής κ. Φούκας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην αποκάλυψη όλων των εμπλεκομένων στα δύο αυτά γιγαντιαία σκάνδαλα και να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να λογοδοτήσουν, τόσο για την υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και για το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Δικαιοσύνη τολμάει να εκδώσει ένταλμα σε βάρος Αμερικανού πράκτορα ο οποίος μάλιστα είχε διπλωματική κάλυψη εμφανιζόμενος ως δήθεν πρώτος γραμματέας της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ένας 65χρονος Αμερικανός υπήκοος, πρώην υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ, καταζητείται με ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε πριν από λίγο ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας που χειρίζεται το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και υπουργών της κυβέρνησής του. Ο κ. Φούκας για να ξέρετε είναι γιός του αρεοπαγίτη Φούκα, αναπληρωτή προέδρου στις δίκες τρομοκρατίας και ενός από τους παρολίγον προέδρους του Αρείου Πάγου.
Τώρα ο Αμερικανός, είναι ο William B. που σύμφωνα με την έως τώρα έρευνα των δικαστικών αρχών είναι ο πρωταγωνιστής στο καθώς από τα στοιχεία που έχουν έως τώρα συγκεντρωθεί, προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο 65χρονος ήταν αυτός που αγόρασε από τον Πειραιά τα καρτοκινητά-σκιές, και πώς πηγαινοερχόταν στις ΗΠΑ το επίμαχο διάστημα που γίνονταν οι υποκλοπές, έως τον Μάρτιο του 2005 δηλαδή. Το πρόσωπο αυτό φέρεται ότι ήταν επιχειρησιακό στέλεχος του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα από τα μέσα της δεκαετίας του 90.
Το καλοκαίρι, ο δικηγόρος του είχε έρθει σε επαφή με τον κ. Φούκα προκειμένου να τον ενημερώσει ότι ο πελάτης του πρόκειται να προσέλθει και να συνεργαστεί με την ανάκριση, δίνοντας ενδεχομένως χρήσιμες πληροφορίες. Ωστόσο αυτό δεν έγινε. Έκτοτε  ο ανακριτής συγκέντρωσε και άλλα στοιχεία, τα οποία οδήγησαν στον εντοπισμό κτιρίου στα Νότια Προάστια όπου είχε τοποθετηθεί κεραία από τους δράστες των υποκλοπών, και προφανώς ήταν το «στρατηγείο» τους. Στο ίδιο σημείο μάλιστα φαίνεται να λειτουργούσε στο παρελθόν και δεύτερη κεραία, η οποία ήταν –όπως εκτιμάται – κεραία υποδοχής πληροφοριών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής έφτασε στο ένταλμα σύλληψης αφού προηγουμένως διασταύρωσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο αγόρασε τον Ιούνιο του 2004 από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στον Πειραιά, 4 συσκευές κινητών τηλεφώνων, οι τρεις από τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως καρτοκινητά σκιές στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Επιπλέον, από την άρση του απορρήτου που ακολούθησε προέκυψε ότι η μία τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή στην οποία ενεργοποιήθηκε και δεύτερη σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή “Πρεσβεία ΗΠΑ Βασ. Σοφίας 91”. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών απομακρύνθηκε από την Ελλάδα και επανήλθε τον Αύγουστο του 2005 με διπλωματική πλέον ιδιότητα ως πρώτος γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ.
Προέκυψε από την έρευνα ότι την αγορά των τηλεφωνικών συσκευών είχε κάνει η σύζυγός του η οποία και αναγνωρίστηκε από την υπεύθυνη του καταστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε συνεργασία με τις ελληνικές υπηρεσίες κυρίως σε θέματα αντιμετώπισης τρομοκρατίας με πλέον χαρακτηριστική τη συμμετοχή του σε επιχείρηση με την κωδική ονομασία “δίχτυ” η οποία αφορούσε στην απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών από την πρεσβεία του Ιράκ το 2003. Ελέγχεται ακόμα η πιθανή εμπλοκή του και στο σχέδιο Πυθία που φέρεται να αφορούσε σε σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή.


http://www.crashonline.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-crashonline-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81/

Αποκάλυψη: Ποιος είναι ο εκδότης Καρατζάς που κατέθεσε στον ανακριτή Φούκα;


Την Δευτέρα, ο ελληνοαμερικανός εκδότης Αριστείδης (Άρης) Καρατζάς, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη, πέρασε την πόρτα του ανακριτή Δημήτρη Φούκα για να καταθέσει για τις ΜΚΟ, την σχέση του με τον Άλεξ Ρόντο αλλά και για το σχέδιο… Πυθία! Είναι γνωστό άλλωστε πως ο ανακριτικής Φούκας ερευνά συνδυασμένα τις υποθέσεις των υποκλοπών από το λογισμικό της Vodafone και το σχέδιο Πυθία Ι που αφορά εκθέσεις της ΕΥΠ μετά από πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.
Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνώνται εξονυχιστικά οι σχέσεις του πασίγνωστου Άλεξ Ρόντου («διπλωμάτη» ειδικών αποστολών), στενού συμβούλου επί σειρά ετών του Γιώργου Παπανδρέου (που εντοπίζεται συμπτωματικά δίπλα στον πρόεδρο της Γεωργίας την ώρα που εισβάλλουν οι Ρώσοι στην Οσετία), και του Ελληνοαμερικανού εκδότη Άρη Καρατζά, που «ανιχνεύεται» στο περιβάλλον του σημερινού πρωθυπουργού και θεωρείται φίλος του – ειδικός στα θέματα που αφορούν το Ισραήλ. Κατά σύμπτωση, ο ίδιος άνθρωπος που μένει στη Νέα Υόρκη, ήταν συνεταίρος του Γιώργου Τρεπεκλή στην εταιρεία SAIC, δηλαδή στην πώληση του C4I!
rontos_
Ποιος είναι ο Ελληνοαμερικανός Άρης Καρατζάς και γιατί κλήθηκε από τον ανακριτή Δημήτρη Φούκα;
Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες, εργάστηκε με τον Ρόντο για τον άξονα Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδος. Θεωρείται άνθρωπος των Αμερικανών και των Ισραηλινών ενώ συμμετέχει σε μια εταιρεία συμβούλων, η οποία όμως δεν έχει να επιδείξει καμία σημαντική δραστηριότητα μέχρι σήμερα.
Το στοιχείο, όμως, που κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή τη σχέση Καρατζά-Ρόντου και που ενώνει τα περιβάλλοντα Γ. Παπανδρέου-Α. Σαμαρά, είναι οι πληροφορίες ότι ο συγκεκριμένος Ελληνοαμερικανός βρισκόταν στα γραφεία της εταιρείας «Profit», μαζί με τον στενό φίλο της οικογένειας Παπανδρέου Γιώργο Τρεπεκλή και τον Ελληνοαμερικανό δικηγόρο Σίμο Δήμα, στις 20 Μαΐου 2009, λίγο πριν τη βομβιστική ενέργεια στα γραφεία της εταιρείας. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «ΛΑΪΚΗ ΘΕΛΗΣΗ». «Συμπτωματικά», δύο μήνες πριν, η ίδια οργάνωση είχε τοποθετήσει και τη βόμβα στα γραφεία της ΚΕΔ και σε σημείο της διαδρομής που ακολουθούσε σχεδόν καθημερινά η πομπή του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Η εταιρεία Profit αντιπροσώπευε την αμερικανική κοινοπραξία SAIC, που πούλησε στη χώρα μας επί πρωθυπουργού Σημίτη και υπουργού Εξωτερικών Παπανδρέου το σύστημα ασφαλείας C4I έναντι 255 εκατ. ευρώ. Ένα σύστημα που δεν λειτούργησε ποτέ. Η αμοιβή που πήρε ο στενός φίλος του Παπανδρέου Τρεπεκλής ήταν 6,3 εκατ. ευρώ, τα οποία χαρακτηρίστηκαν «μίζα». Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα και του ανακριτή για την υπόθεση Siemens Νίκου Ζαγοριανού, αφού η γερμανική εταιρεία ήταν ο βασικός μέτοχος της κοινοπραξίας. Τότε, ο Άρης Καρατζάς εμφανίζεται συνεργάτης-συνεταίρος της Profit Investment και σύνδεσμος μεταξύ SAIC και διαφόρων ελληνικών υπουργείων. Μάλιστα, η εφημερίδα Ελευθεροτυπία είχε αποκαλύψει τα e-mail του δικηγόρου Σίμου Δήμα, στα οποία αναδεικνυόταν η σχέση του Ελληνοαμερικανού με το υπουργείο Άμυνας, Δημόσιας Τάξης, και γενικά όλη την κυβέρνηση.
Ένα e-mail με ημερομηνία 20 Μαΐου 2004, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αναφορικά με τις επαφές μας στην κυβέρνηση, ο Άρης –ελπίζω να ξέρεις- είναι στενός προσωπικός φίλος από τα παλιά και έχει επαφές με ανθρώπους σε υπουργικό επίπεδο του πελάτη, ιδίως στο υπουργείο Άμυνας αλλά και σε άλλα. Μέσω του δικτύου των πηγών μας, είμαστε σε επαφή καθημερινά όχι μόνο με το MOD (υπουργείο Άμυνας), αλλά και με το MPO (υπουργείο Δημόσιας Τάξης), DAOA (Διεύθυνση Ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων) και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Ένας από τους λόγους για τους οποίους γύρισα στις ΗΠΑ τη Δευτέρα ήταν για να έρθω σε επαφή με τον πρωθυπουργό, αν χρειαζόταν παρέμβαση σε αυτό το επίπεδο. Με χαρά σού λέω ότι ο δίαυλος άνοιξε με επιτυχία και περιμένουν αναφορά τη Δευτέρα…»
Από την άλλη πλευρά, καλά ενημερωμένη η οργάνωση ΛΑΪΚΗ ΘΕΛΗΣΗ ανέφερε στην προκήρυξή της μετά την επίθεση στα γραφεία της Profit Investment του Τρεπεκλή: «…ένας παλιός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου με ισχυρές γνωριμίες στις ΗΠΑ, ο Γ. Τρεπεκλής και η εταιρεία Profit στην οποία προεδρεύει , “έτυχε” κι αυτός κατά κατά την τελευταία περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει να διεκδικήσει (ω του θαύματος!) επιτυχώς για λογαριασμό της μεγάλης αμερικανικής κοινοπραξίας SAIC το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, γνωστό τοις πάσι και ως C4I. Ο Τρεπεκλής έλαβε γι’ αυτή την εκδούλευση νόμιμη μίζα-προμήθεια 6,5 εκατ. ευρώ, ενώ άγνωστα παραμένουν  τα ακριβή ποσά που έλαβαν κόμματα και υπηρεσιακοί παράγοντες στο όργιο των δωροδοκιών που έχουν παραδεχτεί οι Γερμανοί διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Ζίμενς που ήταν μέλος της κοινοπραξίας…».

karatzas_1

Ο Άρης Καρατζάς, λοιπόν, ήταν συνεταίρος και συνεργάτης του Γιώργου Τρεπεκλή. Αργότερα, κάποια στιγμή, διαφώνησαν οικονομικά και βρέθηκαν στα δικαστήρια. Τελικά, τα «βρήκαν». Επίσης, εκείνο που δημοσιεύτηκε (και δεν διαψεύστηκε) για τη δράση του Καρατζά με τον οποίο ασχολείται τώρα και ανακριτής Φούκας είναι ότι πλησίασε το 1985 τον δημοσιογράφο Γιώργο Καράμπελα, μόλις εξέδωσε το βιβλίο του «Το Ελληνικό Αντάρτικο των Πόλεων ’74-’75». Του πρότεινε, αντί δύο εκατομμυρίων δολαρίων να αγοράσει τα συγγραφικά δικαιώματα και να το εκδώσει στις ΗΠΑ, αλλά κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις  του ζήτησε να προσθέσει ένα ή δύο κεφάλαια που να αφορούν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Πρώτον, να αναδεικνύουν τη σχέση του με τον Μουαμάρ Καντάφι, τον Σαντάμ Χουσέιν και τον Γιάσερ Αραφάτ, και, δεύτερον, να μπλέξει τον Ανδρέα Παπανδρέου με τη 17 Νοέμβρη! Όλα αυτά τα κατέθεσε ο Καράμπελας στη δίκη της 17 Νοέμβρη και περιλαμβάνονται στα επίσημα πρακτικά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..