Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Η υπόθεση Βαρουφάκη και οι ποινικο-πολιτικές ευθύνες της ολότητας του αστικού κατεστημένου..Η ολοένα αυξανόμενη φημολογία και συνωμοσιολογία γύρω από το σχέδιο Β΄ του Βαρουφάκη μας αναγκάζει να τοποθετήσουμε πάλι τα πράγματα στην αληθινή τους βάση.
Επιτρέψτε μας αυτή την ματαιοδοξία, να ισχυριζόμαστε πως μπορούμε να τοποθετήσουμε τα πράγματα στην αληθινή τους βάση, κι ας μην είμαστε ειδήμονες επί των οικονομικών και ειδικά των χρηματο-οικονομικών.
Όπως έχουμε καταδείξει στο παρελθόν η μεταβατική στρατηγική για επαναφορά ενός εθνικού νομίσματος δεν είναι ενιαία.
Σε αυτό το "πρόγραμμα" συνωθούνται πολλές και πολύ διαφορετικές δυνάμεις με συμφέροντα που βρίσκονται μερικές φορές σε πλήρη στρατηγική διαφωνία, ενώ στο "στρατόπεδο" υποστήριξης της παραμονής μας στο ευρώ συνωθούνται "ντόπιες" και "ξένες" δυνάμεις που έχουν μεγαλύτερη σύγκλιση στρατηγικών και συμφερόντων, παρά τις όποιες σημαντικές διαφορές τους. 
Στην δεύτερη κατηγορία (των "υποστηρικτών του ευρώ") συμπεριλαμβάνω και πολλές από τις "ουδετερόφιλες" δυνάμεις που με την πρόφαση της ταξικής καθαρότητας ασκούν δίπλευρη κριτική που σαν βασικό της στόχο έχει την εξουδετέρωση των επιχειρημάτων της "δραχμικής" παράταξης. 
Παρενθετικά, δεν συμπεριλαμβάνω σε αυτήν την τεχνηέντως "ουδετερόφιλη" παράταξη τον Τ.Φωτόπουλο που ασκεί ριζική κριτική στο "δραχμικό" στρατόπεδο από μια πραγματικά ευρύτερη οπτική μιας βαθύτερης ρήξης με το δυτικό-υπερεθνικό σύστημα κυριαρχίας, αν και δεν έχει συνειδητοποιήσει την πραγματική πολιτική θέση πολλών από αυτούς που φαίνεται να ακολουθούν μίαν ανάλογη οπτική και θέση.
Το ενδιαφέρον βρίσκεται λοιπόν στο "στρατόπεδο της δραχμής". 
Διάβασα σήμερα ένα ενδιαφέρον άρθρο του Δ.Καζάκη (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ: Η αλήθεια για το σκάνδαλο της ...) στο οποίο κατά την γνώμη μου παραβλέπεται με αμηχανία το προφανές της σύνδεσης τού βαρουφάκειου δραχμο-τυχοδιωκτισμού με συγκεκριμένους κύκλους της παγκόσμιας κερδοσκοπίας και του αμερικανο-αγγλοσαξωνικού χρηματιστικού υπερ-υποκόσμου.
Θεωρώ πως ο πολιτικός απατεώνας Τσίπρας έπαιξε αρχικά ένα παιχνίδι με αυτό τον υπερ-υπόκοσμο με προκαθορισμένο σκοπό να καταλήξει σε μια ευνοϊκότερη συμφωνία (μνημόνιο) με τους Γερμανοευρωπαίους βρυκόλακες, γι'αυτό και "χρησιμοποίησε" έναν έμμεσο εκπρόσωπό του. 
Δεν χρειάζεται να επιστρατεύσουμε τις ζοφερότερες εκδοχές αυτής της αρχικής συμμαχίας, όλα αυτά κάποτε θα αποκαλυφθούν στην λεπτομέρειά τους. 
Ας υποθέσουμε πως τα πράγματα έχουν την "αθωότερη" εκδοχή τους, και πως ο κύριος πρωθυπουργός και ο ευφάνταστος (πρώην) υπουργός του θέλανε απλά να παίξουν, με την φωτιά και τα σκατά αυτού του υπερ-υποκόσμου. Και σε αυτή την περίπτωση όμως συγκροτείται ένα πολιτικό, οικονομικό, ποινικό έγκλημα, γιατί πέραν του διακυβευόμενου (της δραχμής ή του τζόγου γύρω από τη δραχμή) αυτό που εξέχει πλέον βρωμόντας σαπίλα είναι ένα υποκοσμιακό διεθνές "παίγνιο". 
Το είχαμε, εμείς οι ταπεινοί, σκιαγραφήσει σε αυτές τις δύο αναρτήσεις:
Αυτοκαθορισμός:Σχολιασμός για τις καθαρματο-πολιτικές εξελίξεις.....
Το πολιτικό, ιδεολογικό και τεχνικό-πρακτικό πρόβλημα για όσους ανήκουν στο "δραχμικό" στρατόπεδο έχει σχέση με την πιθανή εργαλειοποίησή τους από σκοτεινές δυνάμεις του αμερικανο-αγγλοσαξωνικού χρηματιστικού υπερ-υποκόσμου σε ένα κοινωνικό πλαίσιο που θα στιγματίζεται από χαοτικές δυναμικές και καταστροφικές γεωπολιτικές εξελίξεις, εφόσον μια μη συγκροτημένη έξοδος από την ευρωζώνη, ίσως και την ευρωπαϊκή ένωση, δεν θα σημαίνει τίποτα άλλο από την πτώση της χώρας σε ένα σκοτεινό οικονομικό και γεωστρατηγικό παιχνίδι.
Αυτό είναι και το ισχυρό επιχείρημα των ευρωλάγνων και γενικά των φανατικών δυτικόδουλων, και αυτό είναι το επιχείρημα που έκανε και κάνει θραύση στο λαϊκό ακροατήριο.
Το θέμα όμως δεν είναι απλά να απαντήσουμε (τώρα) σε αυτό το επιχείρημα ή να καταδείξουμε το τρομοκρατικό, μερικές φορές φασιστικό περιεχόμενό του, αλλά να δούμε τις πραγματικές δυναμικές που αναπτύσσονται.
Παρά την ιδεολογική τρομοκρατία, τις απειλές, και τις απίστευτες "αντεκδικήσεις" των χαφιέδων της ευρωπαϊκής ένωσης, με αφορμή την συστηματική και οργανωμένη ανθρωποφαγία προς τον τυχοδιώκτη Βαρουφάκη, προς κάθε υποστηρικτή του εθνικού νομίσματος, αδιακρίτως, παρά λοιπόν όλη αυτή την γλοιώδη επικοινωνιακή αντεπίθεση από τους ευρωχαφιέδες, εμφανίζεται πλέον το "φρικτό" γι'αυτούς τους τύπους ενδεχόμενο να έχει ήδη δρομολογηθεί η έξοδος από το ευρώ και την ευρωπαϊκή ένωση. 
Δεν είναι αυτό κάτι το εύκολο, υπάρχουν διαστάσεις που οφείλω να σας τις παραθέσω:
Εφόσον θα έχουμε ακούσια, ή μερικώς ακούσια, αποβολή από την ευρωζώνη, αυτή θα είναι ανοργάνωτη. 
Εδώ σιγά σιγά η ευρωκαμαρίλα σχεδόν μιλάει για δικαστήρια, εγκλήματα, ποινικές ευθύνες. 
Αν η έξοδος γίνει ανοργάνωτα και χαοτικά, όπως προδιαγράφεται από την έμμεση απαγόρευση του θέματος "έξοδος" ακόμα και σε τεχνικό επίπεδο, αυτός που θα πάρει την "ευθύνη" τελικά θα είναι πάνω σε ένα επικίνδυνο πράγμα, θα κινδυνεύει από εκτροπικούς "τιμωρούς" με δικαστική λεοντή και "λαϊκό" ακροατήριο. 
Το πιθανότερο είναι το κάθε υποψήφιο θύμα να πετάξει την "βόμβα" στον "επόμενο", ή να καλέσει σε εθνική κυβερνητική ενότητα. 
Πάλι όμως θα αναζητηθούν ένοχοι και εξιλαστήρια θύματα για να αναλάβουν όλη την ευθύνη. Την ευθύνη θα την έχουν όμως όσοι ΔΕΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ τον λαό για το (πιθανώς) αναπόφευκτο της εξόδου και όχι αυτοί που θα το κάνουν τσάτρα πάτρα σε συνθήκες πανικού.
ΑΥΤΟ ας το ξέρουν ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ:
Ι.Τζανάκος

2 σχόλια:

  1. Συγκαλύπτουν τις ευθύνες και τις ένοχες τους προσφέροντας σφάγια και κεφαλές επί πίνακι μέσω μιας θυσιαστικής τελετουργίας που λειτουργεί ως τρόπος επανανομιμοποίησης, διατήρησης και ξεπλύματος τους (όπως έγραφα πριν καμιά δεκαριά μέρες). Επιδιώκουν να θανατώσουν συμβολικά και να ποινικοποιήσουν όσα όφειλαν να έχουν κάνει -ή για όσα όφειλαν να έχουν προετοιμαστεί- οι ίδιοι από το 2010 ή το αργότερο το 2012. Γνωρίζουν πως σε ένα, δύο ή τρία χρόνια, θα κλιθούν να λογοδοτήσουν όχι μονάχα για όσα έκαναν αλλά και για όσα δεν έκαναν. Οι λέξεις, οι έννοιες, οι όροι που χρησιμοποιούν είναι αποτυπώσεις του εφιάλτη που τους κατατρέχει τα βράδια: προδοσίες, ποινικά δικαστήρια, εγκληματική οργάνωση και άλλα. Αποδίδουν χαρακτηρισμούς που περιγράφουν τους ίδιους.

    Το ίδιο έκαναν και κάνουν με «τον λαό» ή τους πολίτες. Απέδιδαν και συνεχίζουν να αποδίδουν χαρακτηριστικά που περιγράφουν και χαρακτηρίζουν τη δική τους ταυτότητα. Διαισθανόμενοι το τέλος τους, διατελούν υπό τέτοιο καθεστώς υπαρξιακής αγωνίας που είναι ικανοί να επιδιώξουν την αυτοαθώωση και (επανα)νομιμοποίηση τους ακόμα και μέσω καταστροφών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς έτσι είναι και θα είναι, πολύ σύντομα μάλλον. Το ανησυχητικό για μας είναι πως ζούμε και μεις εδώ, εκτός κι αν το δούμε από την σκοπιά τους που μπορεί να σημαίνει πως η ανησυχία είναι ακριβώς η ίδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..