Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Τα πέπλα και το μίσος για τον Τσίπρα.

Study Of Drapery - Albrecht Durer - www.albrecht-durer.org 
Σχόλιο
Ιωάννης Τζανάκος 
Αυτές οι πτυχώσεις θα μπορούσαν να κρύβουν ένα πρόσωπο ή τίποτα.
Ο ευρωπαϊσμός όμως δεν είναι πτύχωση, δεν κρύβει τίποτα (αλλά) ως τίποτα μη εμφανές, και σημαίνει απλά την αστική κυριαρχία των απ'εδώ ή των απ'αλλού αφεντικών.
Ο Λόγος του θεωρητικότατου Δημήτρη Μπελαντή: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ  μπορεί να είναι βαθύτερος από κάθε συνωμοσιολογική και χαφιεδολογική "ανάλυση" (Αυτοκαθορισμός: Ευρω-αμερικανο-χαφιέδες και παρακολουθήματα) (την οποία ειρωνεύεται, αν και χωρίς κακεντρέχεια, ο άνθρωπος είναι καλοπροαίρετος) που εκπορεύεται από οργή, καχυποψία, μίσος ίσως και κάποια επιβεβαίωση των προβλέψεων που εκπορεύθηκαν από την οργή, την καχυποψία, το μίσος απέναντι στην ανοιχτή ή κρυφή έκφραση θαυμασμού και αγάπης για το κάθε τι "ευρωπαϊκόν". 
Αλλά στερείται αυτής της γνώσης, ότι ίσως δεν υπάρχει τίποτα από κάτω από το πέπλο που δεν υπάρχει, το νόημα που δεν υπάρχει, το πλέγμα (πολυπλοκότητα) που δεν υπάρχει, ή ότι μάλλον δεν υπάρχει τίποτα άλλο από υποταγή ή ενεργητική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο.
Μίσος για την ευρωαριστερά, μίσος γιά όλες τις ουρές της, το ξέρω είναι κάτι υπερβολικό αυτό, "περιέργο" για μερικούς, αλλά είναι αυτό που μας δίνει την δυνατότητα να πούμε σήμερα το εξής:
ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΝΙΩΣΕ ΜΙΣΟΣ
ΝΙΩΣΕ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ
Όσο είναι ακόμα καιρός..
 Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..