Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

Όποιος έχει επίγνωση ετοιμάζεται για πραγματικό αντάρτικο...
Η ελευθερία είναι μεν ελευθερία από τα στρεβλά πάθη που γεννάει η καταπίεση στους καταπιεστές και τους καταπιεζόμενους αλλά κύρια είναι ελευθερία για τον εαυτό της, ελευθερία καθαυτή χωρίς να υφίσταται στο εσωτερικό της και το εξωτερικό της Είναι κανένα Άλλο, κανένα εμπόδιο ή καμμία ενισχυτική περιβάλλουσα ουσία.
Έχει υπάρξει;

Οι άνθρωποι που έχουν μάθει να διοικούν και να κατέχουν δεν μπορούν να ξέρουν τίποτα άλλο από ιδιοκτησία και εξουσία, και σε αυτούς η απάντηση είναι μία: όχι, δεν έχει υπάρξει παρά μόνον σαν ένα κουρέλι που έχει το αποκλειστικό όνομα "έθνος", "πατρίδα"..
Όχι ότι όλα αυτά δεν έχουν αξία, αλλά όταν κανείς τα θέτει στον θρόνο της αλήθειας και της ελευθερίας τα καθιστά ένα κουρέλι, πτώματα της αληθινής ελευθερίας και της ελεύθερης αλήθειας.

Δεν είναι τυχαίο που οι εθνικιστές τελικά προδίδουν  το έθνος και την πατρίδα, πως αλλιώς θα μπορούσαν άλλωστε γεννήματα της ελευθερίας και της αλήθειας, ελεύθερες πατρίδες και ανεξάρτητα έθνη, να λειτουργήσουν αλλιώς αν τα αποκόψεις από την μήτρα τους. Είναι σαν να θέλεις τον καρπό της οικουμενικής αλήθειας χωρίς την οικουμένη, είναι σαν να θέλεις την αναπνοή της ελευθερίας χωρίς να υπάρχουν πνευμόνια.
Σήμερα τα έθνη κράτη πνίγουν την ελευθερία και την αλήθεια, και μάλιστα όταν είναι αδύναμα παρακολουθήματα μεγαλύτερων εθνών κρατών ή ασήμαντα στοιχεία σε μεγάλες ιμπεριαλιστικές συσσωματώσεις, προσθέτουν στον πνιγμό της αναπνοής και της ζωής που προκαλούν σαν έθνη κράτη και τον πνιγμό της ίδιας της εθνικής τους αναπνοής ως ειδικής αναπνοής.

Γι΄αυτό είναι λάθος να επιχαίρουν όσοι πραγματικά μισούν την κρατική μορφή της εθνότητας με τον διπλό εσωτερικό πνιγμό που δέχονται και προκαλούν οι ηγετικές τάξεις στο δικό τους έθνος, τον πνιγμό της οικουμενικότητάς τους, όπως όλες οι ηγετικές τάξεις των εθνοκρατών, και τον πνιγμό της ειδικής εθνικότητας και εθνοτικότητας, με αντίτιμο την ρατσιστική "ηδονή" αυτοκαταστροφής του έθνους, του άλλου έθνους και του δικού τους έθνους.


Κατηγορώ όλες τις ιδεολογικές και πολιτικές φατρίες της ελληνόφωνης επικράτειας που λέγεται Ελληνική Δημοκρατία ότι συντελούν στον διπλό δολοφονικό πνιγμό της ελευθερίας και της αλήθειας στην χώρα αυτή.


Ούτε οι δεξιοί ευρωσκλάβοι, πάντα χυδαίοι και επηρμένοι σκλάβοι της δυτικής ηγεσίας τους, πάντα υπηκόοι της δύσης, των αμερικάνων ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, ούτε οι αριστεροί ευρωσκλάβοι, ούτε οι αντι-ιμπεριαλιστές κομμουνιστές, ούτε οι φασίστες ακροδεξιοί, ούτε οι ανοϊκοί αντιφά, ούτε οι αναρχικοί, ούτε οι διάφοροι παρδαλοί εθνοδημοκράτες και ριζοσπάστες, οικολόγοι, αυτόνομοι κηπουροί της ήττας τους, κανείς τους δεν έχει επίγνωση της διπλής δολοφονίας και των συνεπειών της.Όποιος έχει επίγνωση ετοιμάζεται για πραγματικό αντάρτικο.
Ι.Τζανάκος

6 σχόλια:

 1. Υπάρχει όμως αυτός ο "όποιος";Αυτό που βλέπω είναι είτε ένταξη στις ομάδες που αναφέρεις ή αποτράβηγμα από οποιαδήποτε συμμετοχή στα εθνικά-κοινωνικά δρώμενα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χρειαζόμαστε μιαν αποχή "ειδικού τύπου", με την έννοια της ανύψωσης στην υψηλή στρατηγική, χωρίς ως πρόσωπα να αποσυρόμεθα από τίποτα. Θα έρθει η στιγμή...δεν θα είναι όμως κάτι γρήγορο ούτε εύκολο, αφού η αποχή αυτή μπορεί να εκπέσει όντως σε αναχωρητισμό. Δεν είναι κακός ο αναχωρητισμός πάντα, το γνωρίζετε αυτό, ούτε είναι ακριβώς "ειρηνόφιλη" δραστηριότητα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συνέχεια: ακόμα και ο αναχωρητισμός δηλαδή μπορεί να είναι ένας πολεμολογικός τροπισμός, αν και δεν τον προκρίνω ως τρόπο ενεργητικής αποχής. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε ιδεολογικό πόλεμο, μέχρις εσχάτων. Αυτή είναι η πρότασή μου, χωρίς να αποκλείω την ειρηνική (για μεγάλο διάστημα) πολιτική και κοινωνική δράση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πώς γίνεται όμως ο ιδεολογικός πόλεμος;Ποιος θα τον κάνει και σε ποιο πεδίο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Με κάθε μέσο και πάθος καταρχάς, κι ας ακούγεται αφελές αυτό. Με σεβασμό στο κάθε πρόσωπο αλλά χωρίς "αφαιρετικές" εξομαλύνσεις. Παράδειγμα, αν θές χωρίς περιαυτολογία, αυτό που κάνω με τον Καραμπελιά, που σκοπεύω να μην τον αφήσω σε χλωρό κλαρί, χωρίς να έχω διάθεση να τον θίξω ως πρόσωπο. Ο πόλεμος έχει συγκεκριμένες στοιχεύσεις. Πρέπει πρώτα να κάνουμε μάχη στα μετώπισθεν, και περιπτώσεις σαν τον Καραμπελιά και τους δικούς του, πρωην εθνιστές, είναι πρώτης προτεραιότητας για να ξέρουμε τι μας γίνεται,...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Επικρατεί ένα κακό είδος συμβατικής ευγένειας μεταξύ των "στρατοπέδων", που δεν σημαίνει πραγματική ευγένεια αλλά σιχαμένη επιβοήθηση υπόγειων σημειολογικών πολέμων που ταιριάζουν σε υποκοσμιακούς και όχι σε ανθρώπους που πιστεύουν σε αξίες. Παράδειγμα, αυτός ο κύριος "έβαλε" ένα καλό του παραπαίδι να μου απαντήσει, και μάλιστα χωρίς άμεση αναφορά, μόνο και μόνο για με σπιλώσει ως "προφίλ", ως πρόσωπο τελικά. Αν αυτός είναι ορθόδοξος, όπως λέει, εγώ είμαι κάτοικος του Βόρνεο. Είναι ένα υπογειο χαλκείο των πιό σκοτεινών κύκλων της άρχουσας τάξης, είναι ένας εχθρός ύπουλος του λαού, που ακόμα και τώρα αφελέστατοι τον αναδημοσιεύουν χωρίς να καταλαβαίνουν γρυ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..