Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015

Για τους Σύριους και Αφγανούς πρόσφυγες..

Όσοι βιάστηκαν να λάβουν αντιμεταναστευτική θέση με αφορμή την κρίση που παρουσιάστηκε στα σύνορα κατά την είσοδο (Αιγαίο) των Σύριων και Αφγανών προσφύγων στη χώρα και κατά την έξοδό τους στα ελληνο-"σκοπιανά" σύνορα θα πρέπει τώρα να αναλογιστούν λίγο τα πράγματα.
Οι άνθρωποι όχι μόνον φεύγουν (όπου φύγει φύγει) από το χαώδες πολεμικό μέτωπο αλλά ζητάνε να πάνε στις μητροπολιτικές χώρες της ευρώπης. 
Μιλάμε για μαζική μετακίνηση που δεν έχει σχέση με τις "ειδικές" μετακινήσεις σαν και αυτή που είδαμε να οργανώνεται στο πανηγύρι του Συντάγματος, άρα μιλάμε για μαζική λαϊκή φυγή που δεν έχει σχέση με τις ακτιβιστικές θεατρικές παραστάσεις που απασχόλησαν κάποια στιγμή τους επαγγελματίες "αντιρατσιστές" κεερφα, αριστεριστές κ.λπ και έγιναν αντικείμενο νηφάλιας εκμετάλλευσης από αυτούς τους κυρίους και τους υποτιθέμενους εχθρούς τους.
Γι΄αυτό εξάλλου και δεν έχουμε εδώ να κάνουμε μόνον με χειρισμούς και χειραγωγήσεις των μεταναστευτικών ομάδων. 
Υπάρχει, προς το παρόν βέβαια, μια γενική συναίνεση που "εκδηλώνεται" στην έμμεση άδεια από τις κεντρικές ευρωπαϊκές αρχές να κατευθυνθούν οι Σύριοι κυρίως στην κεντρική και βόρεια ευρώπη. 
Πιθανόν σε αυτό το σημείο να υπάρχουν χειραγωγήσεις και χειρισμοί, από όλες όμως τις πλευρές. 
Δεν νομίζω να τολμήσουν οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι καταστροφείς της Συρίας να εγκλωβίσουν τους Σύριους στην Ελλάδα, όχι γιατί τους ενδιαφέρει η χώρα αλλά γιατί είναι "ηθικά" υποχρεωμένοι απέναντι σε μεγάλα τμήματα των μαζών της Συρίας για τις υποσχέσεις που τους έδωσαν και τον παρασυρμό τους στην αντιπολίτευση, την εξέγερση και τον πόλεμο εναντίον του Άσσαντ.
Επίσης υπάρχει και ένα απλό πράγμα που όλοι υπολογίζουν. 
Η μετανάστευση καθορίζεται από οικονομικούς νόμους και αναγκαιότητες και οι Σύριοι κυρίως πρόσφυγες αποτελούν ένα εξειδικευμένο, μορφωμένο και ειρηνικό κατ'ουσίαν εργατικό και επιστημονικό δυναμικό.
Έκπληκτοι οι ελληνάρες ανακαλύπτουν Άραβες που μιλούν άπταιστα αγγλικά, ειδικά νεαρούς ακόμα και παιδιά, γιατρούς, διανοούμενους, νοικοκύρηδες εργάτες και μικροαστούς με "μετριοπαθές" κοινωνικό προφίλ. 
Όσο και να προσπαθήσουν οι συνωμοσιολόγοι να βρούν κάτω από αυτό το προφίλ κρυμμένους τζιχαντιστές δεν θα πείσουν κανέναν. 
Βέβαια υπάρχουν και τέτοιοι, σίγουρα κάποιοι κρύβονται κάτω από αυτή τη μορφή, αλλά η συμβολική και ιδεολογική καταδίκη όλων αυτών των φιλήσυχων και μάλλον παραπλανημένων φιλοδυτικών μεταναστών που η ίδια τους η "φιλοδυτικότητα" τους ωθεί να αποφύγουν την ιδέα να παραμείνουν σε μια χώρα σε "κρίση" είναι εντελώς ανόητη. 
Αυτό που θα έπρεπε να σκεφτεί μια οργανωμένη και ευφυής κοινωνία θα ήταν το εξής: 
Μήπως θα έπρεπε να διεκδικήσουμε την παραμονή ενός μέρους αυτού του πλήθους στην χώρα; 
Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε αγώνα ακριβώς για να παραμείνουν πολλοί από αυτούς στη χώρα για να έχουμε σαν κοινωνία (και όχι μόνον σαν κεφάλαιο) το ώφελος από την παρουσία τους;
Είμαι γενικά υπέρ των ελέγχων και του φιλτραρίσματος, δεν είμαι οπαδός των ανοιχτών συνόρων, αλλά εδώ δεν μιλάμε γι'αυτό. 
Μιλάμε για την ασχετοσύνη και τον φανατισμό των "επικοινωνιακών" και ιδεολογικών ελίτ αυτής της κοινωνίας, που ναι μεν δεν έχουν σηκώσει πολύ το θέμα αλλά έχουν τα μαύρα μεσάνυχτα για το ποιόν των ανθρώπων και την ιστορία τους.
Δεν είναι τυχαίο που "κεντροαριστερά" στην Ελλάδα θεωρείται ένα άτομο όπως ο βουρκοπόταμος Θεοδωράκης, ενώ είναι ένα κλίκ "αριστερότερα" της χρυσής αυγής, πράγμα που φάνηκε από τον άθλιο, ελεεινό και χαμερπή λαϊκισμό του στο μεταναστευτικό. 
Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό.


Ι.Τζανάκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..