Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Το κέντρο του κόσμου..
Ο πόλεμος μαίνεται στην Μέση ανατολή και την Μεσοποταμία ανοίγοντας κι άλλο τη πληγή του κόσμου.
Παντού ρέει το αθώο αίμα, παντού τσακίζονται οι ζωές των εργατών, των δημοκρατών πολιτών, αλλά η Μέση Ανατολή και η Μεσοποταμία είναι στο κέντρο του δυτικο-ιμπεριαλιστικού και "σιωνιστικού" βέλους και στην κόψη της ψευδο-ισλαμικής σπάθας των Σαουδαράβων και των Τούρκων θεοκρατών και φασιστών.
Ο βασανισμός των ανθρώπων εκεί δεν είναι μόνο το σημείο που δείχνει (για οικονομικούς και πολιτικο-οικονομικούς λόγους) το αδιέξοδο του (ιμπεριαλιστικού) καπιταλισμού αλλά και τη ζοφερή πτυχή της παραδοσιοκρατίας, της θεοκρατίας και του πατριαρχισμού που παίζουν τα ρέστα τους για την αναβίωση της κυριαρχίας τους στον κόσμο.

Την αυτεπίγνωση αυτών των αντιφάσεων μέσα στην κόλαση αυτή της ολικής εκτύλιξής τους ζητάνε οι επαναπαυμένοι επαναστάτες και δημοκράτες της δύσης να την πράξουν οι άνθρωποι, οι εργάτες, οι δημοκράτες πολίτες εκεί, μέσα στη αναλώνουσα φωτιά των καθολικών αντιφάσεων και των καθολικών κοσμο-ιστορικών συγκρούσεων. 
Είναι όμως (και) δικό τους θεμελιακό καθήκον, τόσο στο πρακτικό όσο και στο πρακτικο-θεωρητικό τακτικο-στρατηγικό και στρατηγικό επίπεδο, να συνεργήσουν -από την απόσταση που τους χαρίστηκε η οποία είναι τόσο χρήσιμη αν την λάβει κανείς σαν πολεμολογικό και όχι απλά "θεωρητικό" δώρο. 
Αλλά ποιός γονιμοποιεί την απόσταση σε αυτόν τον κόσμο για να βοηθήσει τον αδερφό του;
Αντί γι'αυτό υπάρχει "παρακολούθηση" των "ενδιαφερόντων" εξελίξεων, "αντι-ιμπεριαλιστική" ή "αντι-θεοκρατική/αντι-εθνικιστική" κριτική αφ'υψηλού, απάθεια ή απλή θέαση με βάση τα παραδεδομένα σχήματα ανάλυσης και δράσης.
Κάποιοι τολμηροί, ίσως με την αυτεπίγνωση που προκύπτει από την άγνοια, κίνησαν και κινούν προς τα εκεί, και θα έχουν πολλά εμπόδια να ξεπεράσουν, πέρα από τις πρακτικές δυσκολίες, για να καταλάβουν ίσως αυτό που δεν κατάλαβε κανείς εδώ ούτε θέλει να καταλάβει.Η Μέση Ανατολή και η Μεσοποταμία είναι και θα είναι από εδώ και στο εξής το κέντρο του κόσμου.
 
Ι.Τζανάκος 

2 σχόλια:

  1. Πάντα ήταν το κέντρο του κόσμου αυτή η περιοχή.Τα δυτικά κινήματα είναι πολύ μπλεγμένα στα ιδεολογικά τους μονοπάτια ώστε να μπορέσουν να πάρουν θέση και να διαδραματίσουν ρόλο στα τεκταινόμενα της Μ.Ανατολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι, είναι απονεκρωμένοι από την θεωρία, η οποία θα έπρεπε να είναι δρόμος και όχι φράχτης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή