Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (στο Αιγαίο)..Η εποχή των ερμητικών ιδεολογικών πολέμων και των εύκολων τοποθετήσεων πάνω στην βάση κλειστών οργανωτικών και ιδεολογικών θέσεων έχει παρέλθει για πάντα.
Έχουμε να κάνουμε με μαζική μετανάστευση λαών προερχόμενων από τα μέτωπα του πραγματικού πολέμου και κάτι "μικροαστικές" κοινωνίες σαν και την δική "μας" έρχονται αντιμέτωπες ταχύτατα με την πραγματική κατάσταση της ολότητας τού παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού κόσμου (των θυτών και των θυμάτων του) όπως "έρχεται" πληγωμένος και ξεσχισμένος δια των θραυσμάτων του, θυμάτων και θυτών (κυρίως θυμάτων) των περιφερειακών πολέμων του, οι οποίοι ως πόλεμοι είναι μέσα στην ουσία της ουσίας του και όχι σε αυτό που υπονοείται με την έκφραση "περιφέρεια".
Τόσα χρόνια αίσθησης "ασφάλειας" και απομόνωσης στην γυάλα της τουριστικο-δυτικότροπης αθλιότητας και εξαχρείωσης, του παρασιτικού και μισο-παρασιτικού ψευδοβιομηχανισμού των τουριστικών επιχειρήσεων που μόλυναν και εξευτέλισαν κάθε αληθινό τόπο στη χώρα και έκαναν το Ιερό Αιγαίο ένα μπορντέλο ναρκωτικών, πορνείας, επί πληρωμή τοπικής ψευτο-κουλτούρας, (μικρο-μεγαλο)αστικών ανωμαλιών και οργίων, ηδονιστικών διασκεδάσεων, φτάνουν στις ακτές αυτού του τουριστικού αίσχους θύματα πολέμου, γυναικόπαιδα, θύτες εξωμότες και τυχοδιώκτες, καθημερινοί άνθρωποι του πόνου, διάφοροι περίεργοι "αντικαθεστωτικοί" αντιρρησίες του συριακού στρατού (μάλλον φιλοτζιχαντιστές και φιλοδυτικοί εξωμότες) και πολλοί απλά πεινώντες και εξαθλιωμένοι εργάτες, όλοι αυτοί μαζί (σε) ένα ακαθόριστο μάγμα ανθρωπότητας
Αλλά τι θα έρχονταν; ένα επιλεγμένο τάγμα υποταγμένων και προβατοποιημένων σεβαστικών υπηκόων;
Η ακροδεξιά ξεφτίλα θα το φάει καλά το φαί της και θα το βουλώσει σιγά σιγά όταν θα πρέπει να συνηθίσει ότι ο κόσμος είναι ενιαίος και μάλιστα με τον τρόπο που αυτή και ο ιμπεριαλιστής αφέντης της έχει συγκροτήσει την ενότητα-ενοποίηση. 
Και "μεις", όσοι λένε με έπαρση ότι είναι αντίθετοι με την ακροδεξιά και τον φασισμό θα έρθουμε αντιμέτωποι και με φασισμούς που δεν τους έχουμε γνωρίσει και είναι εντελώς μη ελληνικοί μη δυτικοί, άρα όχι και τόσο εύκολα κατανοητοί από τους ψευδο-ειδήμονες της άκρας αριστεράς. 
Η αλήθεια δεν είναι στην μέση αλλά αλλού. 
Σε όλους σας εύχομαι καλή προσαρμογή..
Και να διαβάσετε το Κοράνι. 
Εγώ το έχω διαβάσει 15 φορές (την Καινή Διαθήκη 52 φορές και την Παλαιά 20)


Ένα εύχομαι πάντως από τα βάθη της ψυχής μου, κάπως παραπλήσια προς το θέμα:
ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η "ΕΘΝΙΚΗ" ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗΣ. 
Να πάει στον διάολο και ακόμα παραπέρα ο "ελληνικός" τουρισμός.. 


Ι.Τζανάκος

10 σχόλια:

 1. να αγιάσει το στόμα σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. φχαριστώ, αν και είναι λίγο βρωμόστομα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτή είναι η μοναδική ακριβής ανάλυση που έχω διαβάσει για το θέμα.Έχει να πέσει πολύς κόσμος από τα ροζ και μπλε συννεφάκια του.
  Συμφωνώ 100%

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα υπάρξει όντως και άλλη πτώση στο έδαφος, και το ζήτημα είναι να είναι πτώση σπόρων, βροχής, και όχι πτώση ήδη νεκρών ψυχών και σωμάτων, μετά από μια παράκρουση ψευδο-ευδαιμονισμού και ασφάλειας-ψευδοασφάλειας..

   Διαγραφή
  2. Άποψή μου είναι ότι είμαστε περισσότερο κομμάτι της Μ.Ανατολής παρά της Δ.Ευρώπης όπως φαντασιώνονται οι περισσότεροι Έλληνες.Πότε δε κατάλαβα το "μεγαλοπιάσιμο" ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας(πολιτικοί,Εκκλησία,λαός,μόνο από κάποιους λίγους αξιωματικούς στο στρατό είχα ακούσει να λένε το αντίθετο)με την Ευρώπη και την απομάκρυνση του ενδιαφέροντος της όποιας εξ.πολιτικής από την περιοχή.
   Τα γεγονότα μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα.
   Πάντως πέρα από τους διάφορους φανατικούς,πράκτορες κλπ που υπάρχουν ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους,η πλειοψηφία είναι άνθρωποι με τους οποίους μοιραζόμαστε πολλά κοινά.
   Το μεταναστευτικό είναι δίκοπο μαχαίρι.Κόβεις και κόβεσαι και γι'αυτό θέλει σοβαρότητα και σκέψη πέρα από ιδεολογίες.

   Διαγραφή
  3. Θα ήθελα να γνωρίσω αυτούς τους αξιωματικούς...αλήθεια ακούσες κάτι τέτοιο από αξιωματικούς; αυτό είναι όντως ελπιδοφόρο....αστειεύομαι και λίγο, αλλά όχι μόνον! Συμφωνώ πάλι σε όσα συμφωνούμε τελικά με πολλούς ανθρώπους σε αυτό τον τόπο. Τα γεγονότα θα μας επαναφέρουν στην αληθινή πραγματικότητα, και γω αυτό πιστεύω και είμαι πολύ αισιόδοξος μερικές φορές πως σε αυτό τον τόπο, παρά τις υστερίες και τις κραυγές τελικά θα δημιουργηθεί ένας νέος πολιτισμός (όχι μουλτι-κούλτι, αλλά ένας πολλαπλός και ένας) που θα κάνει τους δυτικούς πάλι να απορούν. Σοβαρότητα, σκέψη, αυστηρότητα και γλυκύτητα, όλα μαζί και θα κερδίσουμε πολλούς ανθρώπους..

   Διαγραφή
  4. Επειδή αυτοί συμμετείχαν σε διάφορες πολυεθνικές αποστολές και ασκήσεις είχαν την πολυτέλεια να βλέπουν και να συγκρίνουν σε διαφορετικές συνθήκες.Μπορούσαν να δουν διαφορές και ομοιότητες.
   Κι εγώ πιστεύω στην εκ νέου ζύμωση των συστατικών στοιχείων της Ανατολής.Αλλά θα είναι μακρά και επίπονη διαδικασία.

   Διαγραφή
 4. Ενδιαφέρον το κείμενό σας... με ένταση και κραυγή!
  Συμφωνώ σε πολλές διαπιστώσεις σας και κυρίως στο ενιαίο του κόσμου. Ναι, ένας είναι ο Κόσμος!
  Εκείνο το τελευταίο που εύχεστε με ανησυχεί το "καλή προσαρμογή"... μου θυμίζει .. τι να πω; στρατόπεδο συγκέντρωσης, άσπρα κελιά, φυλακές υψίστης ασφαλείας, φρενοκομεία..... μια ολοκληρωτική κατάσταση, τελοσπάντων, όπου για να επιβιώσει κανείς πρέπει απαραιτήτως να προσαρμοστεί στη νέα "τάξη" πραγμάτων... στην όποια νέα "τάξη"...Όποιος δεν προσαρμοστεί... οι απροσάρμοστοι θα στιγματίζονται; θα βασανίζονται; θα εκτελούνται; ... ως τι;
  Η απάντηση είναι άμεσα εξαρτημένη από το αν βλέπετε αυτόν τον Ένα - Ενιαίο Κόσμο ως ένα εργαστήριο πολέμου... ένα χαράκωμα, ένα καραούλι... έστω και με κάποιες απαραίτητες πινελιές (κουτσουλιές) περιστεριών στην κορυφή του....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ..
   Όταν λέω να προσαρμοστούμε, δεν εννοώ βέβαια να υποταχθούμε σε όλα αυτά που αναφέρετε. Υποθέτω πως το ερώτημα είναι κάπως ρητορικό, εν τη ανησυχία του. Η προσαρμογή στην οποία μας καλώ είναι η προσαρμογή στην αλήθεια, την εικόνα, την (όχι αδιαμεσολάβητη) ενιαία πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει ο (δυτικός κυρίως) ιμπεριαλισμός για να τον κάνουμε με την σειρά μας σμπαράλια, πρώτα μέσα μας και μετά "έξω" μας, πριν είναι αργά και φτάσουμε σε όλα αυτά που παραθέσατε. Αυτός ο ένας κόσμος είναι όπως είπατε ένα εργαστήριο πολέμου και δεν πρόκειται να πάψει να είναι έτσι και αν μη τι άλλο δεν είναι καθόλου κατανοητό, άξιο λόγου, αληθινό, να θεωρεί κανείς πως θα συμμετέχει μέν στα ψίχουλα των αμφισβητούμενων "αγαθών" του, αν συμμετέχει, και όχι στις πληγές του, τα πάθη του και τα φοβερά πράγματα που φέρνει σε λαούς και κοινωνίες που είχαν την ατυχία να είναι η πρώτη γραμμή της εργαστηριακής πολεμικής ζύμωσης. Χωρίς χαιρεκακία νομίζω το λέω..

   Διαγραφή
 5. Αγαπητέ οικοδεσπότη, κρατήστε αν θέλετε σε ένα συρτάρι με τους προβληματισμούς (όλοι έχουμε ή θα θέλαμε να έχουμε ένα τέτοιο) το εξής : Κάθε αλλαγή -προσαρμογή - συνειδητοποίηση (θα βρούμε τον σωστό όρο, πού θα πάει;) που γίνεται σε ΜΕΓΑ- κλίμακα, ενέχει τον κίνδυνο του Τρόμου.. Οι συνειδητοποίησεις για να είναι συν-οιδέσθαι, μπορούν να γίνονται και έχουν νόημα μόνο στην ΜΙΚΡΟ-κλίμακα του ανθρώπινου μεγέθους, γιατί μόνο αυτό είναι πραγματικό.
  Ξέρετε γιατί; Διότι οι μαζικές προσαρμογές στηριζονται στο μόνο ανθρώπινο μέγεθος που υπερβαίνει τον άνθρωπο και είναι το Θέλω του. Αυτό το Θέλω μπορεί να γίνει πραγματικά ΜΕΓΑ-λο, ΓΙΓΑ-ντιο, και τότε δυστυχώς χάνεται ο άνθρωπος, το όριο, το μέτρο.
  Σας ευχαριστώ για την συνομιλία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή