Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015

Η κατάσταση στο Kurdistan..
Το τουρκικό ιμπεριαλιστικό κράτος σε συνεργασία με τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές, το ΝΑΤΟ και με την "ανοχή" των δυνάμεων του Μπαρζανί (δεξιοί Κούρδοι εθνικιστές -Πεσμεργκά) χρησιμοποιώντας την πρόφαση του "αντι-τρομοκρατικού" αγώνα προσπαθεί να συντρίψει το ΡΚΚ, την ένοπλη πρωτοπορία του Κουρδικού λαού, και να αναδιατάξει τα δεδομένα στην Μεσοποταμία και την Μέση Ανατολή.
Αυτή ήταν η προσπάθεια των τούρκων ιμπεριαλιστών από την αρχή με την υποστήριξη του ISIS και την οργάνωση και υποστήριξη των γενοκτονικών επιθέσεών του στους Κούρδους Γεζίντι και τους Κούρδους της βόρειας Συρίας.
Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές αφού πρώτα ενίσχυσαν (μαζί με τα ζόμπι της Σ.Αραβίας και του Κατάρ) το ISIS, όταν αυτό αυτονομήθηκε χρησιμοποίησαν τους κούρδους του ΡΚΚ για να θέσουν κάποια όρια στην δράση του, αλλά έπειτα όταν τέθηκαν αυτά τα όρια έσπασαν την συμμαχία με τους Κούρδους και προχώρησαν (ξανά) σε συμμαχία με τους Τούρκους ιμπεριαλιστές ενισχύοντας την νέα επίθεσή τους στο ΡΚΚ αλλά και τον άμαχο κουρδικό πληθυσμό. Υπάρχουν ευθύνες στην ηγεσία του ΡΚΚ για την συγκρότηση συμμαχίας άνευ ουσιαστικών όρων με τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές, αλλά αυτό μπορεί κανείς να το πει, καλοπροαίρετα, έχοντας επίγνωση των εγκλωβιστικών συνθηκών δράσης στην περιοχή και συνυπολογίζοντας την άμεση ανάγκη αντιμετώπισης των θεοκρατικών φασιστικών ζόμπι του ISIS. Είναι άλλο να ασκήσει κανείς κριτική στις τακτικές του ΡΚΚ και άλλο να διενεργεί προβοκατόρικη πολιτική όπως η ηγεσία του τουρκικού κομμουνιστικού κόμματος.

Ι.Τζανάκος

2 σχόλια:

  1. Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω τους Κούρδους.Πόσες φορές πρέπει να τους προδώσουν ακόμα οι Δυτικοί;Δεν καταλαβαίνω γιατι δεν προχώρησαν σε πιο στενή συνεργασία με τον Συριακό στρατό ή με τις Σιιτικές δυνάμεις που μάχονται στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο, έχουν εγκλωβιστεί στρατηγικά, αλλά αυτό συμβαίνει για συγκεκριμένους λόγους. Πάντα ήμουν και γω υπερ ενός κουρδο-σιιτικού τόξου, αλλά αυτό το υπερασπίζεται το ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ. Είναι άραγε τυχαίο που χτυπάνε αυτή την πλευρά της ηγεσίας (μιλάω με στοιχεία, υπάρχει συνεργασία με το Ιράν, παρά τις αθλιότητες των Ιρανών στο ιρανικό κουρδιστάν). Θα κάνω μια ανἀρτηση επ'αυτού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..