Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Πάλι για τους Σύριους πρόσφυγες..Λένε θα έρθουν 500.000 Σύριοι, 1.000.000 Σύριοι και θα..θα..θα..
Ε και λοιπόν άνθρωποι;
Τι θα έρθουν;
Να πω άνθρωποι; και τι θα καταλάβετε;
Θα καταλάβετε τίποτα;
Θα έρθουν 1.000.000 από έναν από τους πιό σπουδαίους αραβικούς λαούς και σείς θα θέλατε Ούγγρους παραδείγματος χάριν;
Συγγνώμη που το θέτω έτσι, σε αντιδιαστολή, αλλά εγώ θα ανησυχούσα πάρα πολύ, μα πάρα πολύ αν έρχονταν 100.000 Ούγγροι, ειδικά από κάποιες επαρχίες που πλειοψηφεί το κόμμα του Ουρμπάν. 
Πάρα πολύ θα ανησυχούσα και τότε θα μου έβγαιναν οι πιό καχύποπτες πτυχές μου, αλλά όταν ακούω ό,τι ακούω για τα παιδιά, τις μανάδες, τους νεολαίους τους γέρους που σκυλοπνίγονται ότι τάχαμου δεν είναι πρόσφυγες γιατί έχουν "υψηλής τεχνολογίας κινητά", παθαίνω κάτι. 
Τρελαίνομαι με το πόσο ανόητα, βλακώδη, κρεττίνικα "επιχειρήματα" τρέφονται οι "εθνικώς σκεπτόμενοι" ελλαδίται. 
Αλλά επίσης τρελαίνομαι με την μεγάλη ιδέα που έχουν μερικοί για τον εαυτό τους, που νόμιζαν ότι εκεί "κάτω" είναι μόνον κάτι ιθαγενείς με κελεμπίες και μαντήλες, εν αντιθέσει με τους εδώ ιθαγενείς που τους είπανε, ποιός τους το είπε; ότι εκεί "κάτω" δεν έχουν τέτοια και μόνον ο ρωμηός μικροαστός και ο γόνος του έχει (από τέτοια). 
Αυτό για να μην το ξεχάσω ποτέ. 
Εδώ οι ντόπιοι "εθνικώς σκεπτόμενοι" δεν ξέρουν αλήθεια που πατάνε και που βρίσκονται. Οι απότομες επιγνώσεις είναι που με φοβίζουν.
Αλλά και οι "Γερμανοί είναι φίλοι μας" πόσο γρήγορα ξεβρακώνονται. 
Δεν τους θέλετε τους Σύριους πολίτες, αδελφούς μας;
"Αφήστε τους" σε "μάς". 
Θα αλλάξει η Ελλάδα, και θα γίνει αν θέλει ο πληθυσμός της, ο λαός της, ένας τόπος πάλι ζωντανός, και ίσως κάποιοι να την αγαπήσουν αληθινότερα από κάτι ελληνόγλωσσα γίδια εδώ..
Μπεε ρε γίδια μπέεεεε..
Ψηφίστε χρυσαυγοσύριζα γίδια..Ι.Τζανάκος

6 σχόλια:

 1. Και τι να τα έκαναν τα κινητά;Να τα άφηναν.Αφού το πιο εύκολο να μεταφέρεις περιουσιακό στοιχείο είναι το κινητό και τα χρήματα.Στη Δαμασκό,οι άνθρωποι είχαν εξαιρετικό βιοτικό επίπεδο.Όπως οι Λιβανέζοι που ήρθαν εδώ με τον εμφύλιο στη χώρα τους και τους τα έφαγαν οι εδώ αετονύχηδες.Τα ξεχάσαμε αυτά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χρειαζόμαστε επειγόντως ανθρώπους, μυαλό, καρδιά, προνοητικότητα, θάρρος, και κυρίως ψυχραιμία και σύνεση. Κοινότοπα πράγματα για επαναπαυμένους δεκαετίες με την ασφάλεια της "ευρωπαϊκής" θέσης και ψευδοταυτότητας...Χαιρετώ τα Κύθηρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και μεις την Καβάλα! πιάσαμε όλες τις άκρες νομίζω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιάννη σήμερα το είδα. Ειχα γράψει και εγώ κάτι παρόμοιο στο φατσοβιβλίο [πολύ πιό ήπιο βέβαια], και γι αυτά τα τέρατα τής Ουγγαροβλαχίας και γιά τα εδώ. Αν μπορούσαν απλά να διανοηθούν οι ανόητοι τι ήταν η Δαμασκός, θα το βούλωναν. Αλλά είπαμε την ρίξαν και την δύσμοιρη Συρία στα τάρταρα γιά επικυριαρχία των μεγάλων....
  [Θείος Τ]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ίσως οι μόνοι, εκτός των πολιτικολογούντων που "όλα τα ξέρουν", που μπορούν να καταλάβουν τι ήταν Δαμασκός είναι όσοι έχουν πάει εκεί (αλήθεια θείε πήγες και εκεί;) και όσοι έχουν λίγο επίγνωση τι σημαίνει συροορθοδοξία αλλά και "συριακό" Ισλάμ, μουσική παράδοση και ιστορία, όλα αυτά σε πλοκή μεταξύ τους..δύσκολα πράγματα για τα τροκάνια εδώ πέρα θείε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή