Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Μυτιλήνη σε κρίσιμο σημείο..Αυτή την στιγμή η κατάσταση στην Μυτιλήνη έχει οξυνθεί στον ύψιστο βαθμό και εδώ εις τας Αθήνας οι αστικές πολιτικές ηγεσίες, αλλά και η "υπηρεσιακή κυβέρνηση" κοιμούνται όρθιες ή κάνουν την πάπια. Αν αρχίσουν οι συγκρούσεις του νησιώτικου λαού με ομάδες των μεταναστών και των προσφύγων μεγάλη ευθύνη θα φέρουν οι προαναφερθείσες αστικές ηγεσίες, αλλά και η "φιλάνθρωπη" ευρωπαϊκή ένωση που απαιτεί την τήρηση κάποιων διαδικασιών καταγραφής των εισερχόμενων που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό νόημα. Το θέμα είναι να μεταφερθούν οι άνθρωποι στην ηπειρωτική στεριά και να γίνει εκεί η όποια προσπάθεια για την καταγραφή τους και να γίνει άμεσα η (ελεύθερη, αλλά και φροντισμένη ανθρώπινα) κατανομή τους στο εσωτερικό της χώρας ή να προχωρήσει η διευκόλυνσή τους να αποχωρήσουν από την χώρα. 
Αν οι ευρωπαίοι "φιλάνθρωποι" απαιτήσουν να τηρηθεί η τυπική διαδικασία να πάνε να την κάνουν μόνοι τους με την βοήθεια του ελληνικού κράτους και των υπαλλήλων τους. 
Η επερχόμενη σύγκρουση μεταξύ ακραίων-ύποπτων ομάδων αλλά και εξαγριωμένων ταλαιπωρημένων από τους μετανάστες πρόσφυγες και ντόπιων επίσης ακραίων-ύποπτων ομάδων και δικαιολογημένα φοβισμένων θα δημιουργήσει μια θολή κατάσταση και ένα χάος που δεν θα μπορεί να προσδιοριστεί ως προς τις ευθύνες μέσα στους δύο πληθυσμούς-λαούς, από την μιά μεριά των ξένων γενικά και από την άλλη των ντόπιων.
Οι ξεφτίλες του παρακομματικού μηχανισμού του συριζα (όπως η εφημερίδα των συντακτών) "συγκρούονται" ήδη προκαταρκτικά και εν μέρει μόνον συμβολικά με τους παρανοϊκούς ακροδεξιούς και τους φασίστες παρακρατικούς που αυτή τη φορά προσέχουν και αφήνουν βαθύτερα κυκλώματα να κάνουν τη "δουλειά".
Στο μεταξύ ακούγονται διάφορες φήμες που δεν διαψεύδονται, και τις οποίες δεν θέλω να αναφέρω (ακόμα) αλλά εμέναν με βάζουν σε μεγάλο προβληματισμό τόσο ως προς την πιθανότητα προβοκάτσιας όσο και ως προς την πιθανότητα να ισχύουν (σε κάποιο βαθμό).
Ας ελπίσουμε στ'αλήθεια όλοι οι σοβαροί και αγαθοί άνθρωποι που βρίσκονται και στις δύο πλευρές, και στους δύο πληθυσμούς-λαούς και είναι η συντριπτική πλειονότητά τους να μην βρεθούν στην μέση μεταξύ των απίστευτων τραμπούκων που ξέρουμε πως λειτουργούν σε τέτοιες περιστάσεις.
Επιμένω όμως πως την βασική ευθύνη την έχουν οι δημόσιες αρχές και τα ευρωενωσιακά αφεντικά τους που έχουν μετατρέψει την τυπική, αν και εν μέρει ουσιαστική, διαδικασία της καταγραφής σε ιερό θέσφατο εις βάρος των προσφύγων-μεταναστών αλλά και των ντόπιων κατοίκων.
Βάλτε πλοία και φέρτε στην Αθήνα τον κόσμο.
Μια πόλη 4.000.000 κατοίκων μπορεί να "αφομοιώσει" τα μεγέθη, υπάρχει ακόμα χρόνος.
Η γραφειοκρατία έχει κάποιο νόημα ως ένα σημείο, από ένα σημείο και πέρα είναι καθαρό έγκλημα.
Και να σκεφτεί κανείς πως βρισκόμαστε στην αρχή μιας μακρόχρονης, βαθιάς και επικίνδυνης ιστορικής διεργασίας.Ι.Τζανάκος

1 σχόλιο:

  1. Αν έλεγα πως μπορώ προσωπικά ως υπάλληλος να αναλάβω την "εξυπηρέτηση" χίλιων μεταναστών-προσφύγων θα με περνάγατε για παλαβό ή μεγαλομανή, αλλά σας το λέω ξεκάθαρα πως είναι εφικτό αυτό αν ενδιαφέρεσαι και ως άνθρωπος και έχεις μάθει (μόνος σου) να παρακάμπτεις (νόμιμα) την γραφειοκρατική αλητεία, αλλά βλέπεις...το ζήτημα είναι μόνον η ποσότητα (και αυτό είναι ζήτημα) και τα έσπα τα κονδύλια και οι δομές. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΌΧΙ "ΜΕΤΑΞΥ" ΜΑΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΆΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΕΣΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..