Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Αντισοβιετισμός: Το βρώμικο χνώτο του Φασισμού..
Η νίκη των αστικών δυνάμεων έχει φτάσει ως το μεδούλι της ιδεολογικής "σωματικότητας" της λεγόμενης ιστορικής αριστεράς και εκφράζεται ως νίκη μέσα στην ίδια την απολογητική της που φτάνει ως το σημείο της ολικής αποποίησης της ιστορίας της και της αναπόφευκτης τραγικότητας που ενσωματώθηκε εντός της με το πέρασμα του χρόνου.
Οι αχρείοι τελικά δεν είναι αυτοί που υπερασπίζονται το λάθος μαζί με το σωστό, το άτιμο έγκλημα μαζί με την θυσία, δηλαδή οι "σταλινικοί" και τα όποια απομεινάρια του φιλοσοβιετισμού, αλλά αυτοί που αποποιούνται και κάνουν τον ανήξερο, αλλά θέλουν να κρατήσουν το καλύτερο χωρίς αυτήν του την ιστορική σκουριά.
Αίσχος και ντροπή, αθλιότητα και προδοσία, ανηθικότητα και μυστικοποίηση είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τύπους όπως οι νεο-τροτσκιστές (Τ.Κλίφ) οι ύπουλοι (νεο-)ευρω"κομμουνιστές" όπως ο Μπελαντής, ή "απλούς" (και άγνωστους, για καλή τους τύχη -τιμή τους και καμάρι τους βέβαια) αριστεριστές και "αυτόνομους" όπως ο Θ.Δρατζίδης, οι οποίοι νομίζουν πως αν αποποιηθούν, απαρνηθούν τον προηγούμενο ("καταγωγικό") ιστορικό τους εαυτό θα έχουν εξασφαλίσει την "ιστορική αγνότητα" και την φαντασιακή τους νέα εκκίνηση.
Οι ιδεολογικές παρθενοραφές είναι πολλές, τα σοφιστικά τερτίπια πολλά, οι αχρείες ιστοριογραφίες δυϊστικής εσωτερικής κάθαρσης άπειρες, αλλά το παρόν ΜΗΔΕΝ.
Μηδέν παντού, μηδέν στην σκέψη, μηδέν στον στοχασμό περί των αιτιών της ιστορικής ήττας και των εσω-κομμουνιστικών και εσω-αριστερών αθλιοτήτων, μηδέν στην ανάληψη ευθυνών, μηδέν στην κατάκτηση της επίγνωσης εκείνης που ενώ δεν αθωώνει, ούτε απενοχοποιεί τους ιστορικούς θύτες όσο ήταν θύτες (Λένιν, Στάλιν και Τρότσκι) δεν χαρίζεται στους αστούς βρυκόλακες που παραμονεύουν για να θάψουν για πάντα την μοναδική πραγματική μας ολική υλοποίηση που υπήρξε ποτέ και ήταν ο Σοβιετισμός εν όλω (Σοβιετική Ένωση, και όλες οι χώρες που εγκαθιδρύθηκε συλλογική κατοχή των οικονομικών δομών). 
Ούτε αυτοκριτική, ούτε κριτική πραγματική, αφού ο "σταλινισμός" είναι το Άλλο. 
Δεν κρίνεις τον εαυτό σου για τα όποια λάθη και εγκλήματα αυτού του Άλλου αφού είναι Άλλο. Τέτοια φτήνια, τέτοιος ηθικός ξεπεσμός, τέτοια διανοητική παρακμή.
Καμμία σχέση δεν έχουν οι ποταποί με αυτό το πράγμα. 
Δεν θέλουν καμμία σχέση, προτιμούν τον "δυτικό" κόσμο, με αριστερό πρόσημο βέβαια. 
Τόσο μικροί, τόσο φτηνοί, τόσο ασήμαντοι..
Είναι πολύ εύκολο να παριστάνεις την Αντιγόνη του Κομμουνισμού, χωρίς να είσαι στ΄αλήθεια όπως ήταν ο Πλουμπίδης, το δύσκολο είναι να καταλάβεις τον Κρέοντα και τον Ζαχαριάδη..
Ντροπή, αίσχος, αθλιότητα, αντισοβιετικός υπόκοσμος, αυτό είναι η "αντισταλινική" αριστερά σήμερα. 
Το βρώμικο χνώτο του Φασισμού..

Ι.Τζανάκος 

4 σχόλια:

 1. «[...] και "αυτόνομους" όπως ο Θ.Δρατζίδης, [...]»

  Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις! Με κάποια χρονάκια καθυστέρηση*, βέβαια, αλλά «κάλλιο αργά παρά ποτέ» λένε, δεν λένε;

  Καλά κρασά (όταν «ανέβεις μακεδονία και σπεύσεις να γνωρίσεις» τον Αθανάσιο και τα πιεις μαζί του...)

  *Αθανάσιος
  Published
  19 Ιουλίου, 2014
  in Πανταχού Απουσία

  ζω για την παρέα, όχι για την συμφωνία

  φἰλες και φίλοι, καλή σας μέρα
  Φαντάζομαι πως μπορώ να εικάσω τι θα συζητούσαμε όταν σε βαθειά γεράματα, περιμένοντας τον Γκοντό, τον ακατάλυτο θάνατο, καθόμασταν σε ένα τραπέζι και πίναμε το κρασάκι μας ο Νίκος Μαζιώτης, ο Γιάννης Τζανάκος, ο Μιχάλης (kleovis), o Άκης Γαβριηλίδης, φίλοι από τα μπλογκ Αθέμιτα [σ.σ.: !!!] και Eagainst και ο Αθανάσιος Τριανταφυλλιά Δρατζίδης.

  *2. Ιωάννης Τζανάκος
  20 Ιουλίου, 2014
  Πάντως σε αγαπάμε Αθανάσιε, γι’αυτό μην αμφιβάλλεις, άσχετα αν είναι λίγο…δύσκολο να κάνουμε όλοι μαζί παρέα, όχι γιατί θα είχα πρόβλημα σε μια ομοτράπεζη συζήτηση (έχω κάτσει με πιο ετερόκλητες παρέες, σε διαβεβαιώ) αλλά γιατί έχω την εντύπωση πως μερικοί από την παρέα αυτή θα ήταν πολύ κουτσομπόληδες..Όταν ανέβω μακεδονία πάντως θα σπεύσω να σε γνωρίσω, και σένα και τον Μιχάλη..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ρε από που ξεφύτρωσες εσύ;;
  Καλώς ήρθες πάντως.
  Νομίζω πως έχουμε άλλα ζεστά κουλούρια πλέον, και ίσως να μην ήταν τόσο δύσκολο να συνυπάρξουμε σε ένα τραπέζι...τι λές; έχω άδικο;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φίλε Eriugena,

  Από πού ξεφύτρωσα; Χμ...

  Κάνε έναν κόπο, ίσως και λίγο παραπάνω, να επισκεφτείς το τσαρδί αυτουνού τού απίθανου τύπου και να διαβάσεις τις ακόλουθες αναρτήσεις (και τα σχόλια) με την ακόλουθη σειρά:

  1. στιγμές (φ), 23 Αυγούστου 2016

  2. στιγμές (χ), 24 Αυγούστου 2016

  3. Τι είναι αυτό που το λένε έρωτα; reloaded, 18 Αυγούστου 2016

  4. σχόλια για τη βία (3), 4 Σεπτεμβρίου 2016

  5. συμβιωτική, συνεργασιακή διαφωνία και ζωντανός κομμουνισμός, 6 Σεπτεμβρίου 2016

  Όταν τελειώσεις την περιήγηση, σφύρα εδώ για να συνεχίσουμε την κουβέντα μας και να σου πω και τη γνώμη μου σε αυτό που ρωτάς στο τέλος.


  Τα λέμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Λέει τις γνωστές του αντιδραστικές μαλακίες ή μαλακιούλες. Σαν φιλόλογος πάντως είναι διαβασμένος ο κακόμοιρος (σιγά τον κακόμοιρο). Αυτά τα μπουμπούκια έβγαλε η Β Πανελλαδική και ο αριστερισμός της μεταπολίτευσης, και αυτό το άνθος είναι χαρακτηριστικό της ιδεολογικής ηθικής κ.λπ παρακμής που έφερε στον κόσμο. Δεν έχω άλλα να πω για τον κύριο θανασάκια, του τα έχω πει κατάμουτρα (στο μπλόγκ του) και έκτοτε αποχώρησα δια παντός να βρώ (και σε αυτό το θέμα) την ησυχία μου.
  Τώρα με απασχολούν άλλα, από ότι έχεις καταλάβει, και μάλιστα δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα, χάλια τα βλέπω.
  Όσο για την "συνύπαρξη" μίλησα πολύ πρόχειρα. Στην πραγματικότητα βλέπω μεγάλα προβλήματα πλέον στην ελληνική κοινωνία να συνυπάρξεις έτσι κι αλλιώς με άλλους ανθρώπους, παρεκτός κι αν στήσεις...ξέρεις τι εννοώ, και από αυτό δεν διαθέτουμε.
  ΄Περιμένω να μου πεις..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..