Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Πρόσφυγες, ξανά..Τα όρια της ζωής μας εκτείνονται και αυτά, όπως όλα που "εκτείνονται", σε μια διαρκή κίνηση μεταξύ της δουλειάς-δουλείας και της απομάκρυνσης από την ζωή την ίδια, μέσα σε διαμερίσματα ή σε μοναχικά σπίτια στην ψόφια επαρχία, και τότε εμφανίζεται η "απειλητική" παρουσία ενός νεκρού παιδιού, μιας μάνας, ενός νευρώδους νεαρού που εκτινάχθηκε από το πουθενά. 
Και είναι αυτό κάτι που βουβαίνει τους χυδαίους ώσπου αυτοί οι άνθρωποι πατήσουν στη γη και ζητήσουν, ό,τι ζητήσουν. 
Τότε θα σηκώσουν πάλι κεφάλι τα φίδια, θα θυμηθούν οι δειλοί "έλληνες" την ζωή τους που την είχαν ξεχασμένη τόσους αιώνες μέσα στην δυτική τους φενάκη, και τώρα η φενάκη τούς χτυπάει από παντού, από μέσα από έξω από κάτω από πάνω, από ανατολή και δύση σαν θεϊκή καταστροφή σαν τιμωρία για την λήθη, αυτούς τους "αθώους", αυτούς που σαν γυρολόγοι και ζήτουλες πουλάνε στην "ευρώπη" τις γενοκτονίες τις οποίες διέπραξαν όμοιοί τους, έτσι που'ναι τώρα, ενάντια στους προγόνους τους. 
Δεν έχουν ούτε το θράσος να μιλήσουν για το τι πιστεύουν, τι θέλουν, πως το θέλουν, κι όταν το αποκτάνε γέλιο προκαλούν με τις κραυγούλες τους τις λιπαρές. 
Ο Ουρμπάν είναι ο ηγέτης που θέλει η δειλή "ελλάδα" και είναι αυτός που θα πράξει αυτό που θα κάνει όλους αυτούς τους "έλληνες" θύματά του, ένα κρέας που θα επιτηρεί τους επιτηρούμενους, έναν "μελαχρινό" λευκό που θα μισεί τους "μαύρους" ως "μαύρος" για τους αληθινούς λευκούς. Η απόλυτη ξεφτίλα.
Κροάτες ουστάσα, χίτες, αποβράσματα της ιστορίας, δεξιά βοθρολύματα, καραμπελιάδες και τσίπρες, ρακκάδες καμμένους και αδώνιδες, ερείπια του έθνους αντάξια της εθνικής ιδέας που θέλει να είναι Ιδέα, μελαχρινά λευκά στρατεύματα της εξόντωσης, θανατεροί διανοούμενοι, κριτές δικαστές και απολογητές της εθνικής πορνείας, εθνικοί ιδεολόγοι της "ταυτότητας" και της πτώσης, μιάς πτώσης ως τον πάτο του βόθρου, μαζί με τον λαό, όταν έρθει η ώρα της κρίσεως. 
Και θα έρθει.. Ι.Τζανάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου