Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Τσιπρομερκελικός κρυφοναζισμός: Προσφυγικό-μεταναστευτικό "θέμα", χωρίς φόβο και πάθος../ (1)Κάθε μέρα αποβιβάζονται εκατοντάδες μπορεί και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως στην Λέσβο. 
Η μεγάλη μάζα τους κατευθύνεται στα σύνορα με την Fyrom, αφού πρώτα σταθμεύσει για λίγο στην Αθήνα.
Το ανατριχιαστικό παιχνίδι μεταξύ των κεντροευρωπαϊκών-βορειοβαλκανικών πρώην "σοσιαλιστικών" νυν νεοφασιστικών βρυκολακο"δημοκρατιών" και της Γερμανίας (συν Αυστρία) και των Σκανδιναβικών κρατών δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή του, λόγω της αστάθειας στην ίδια την Γερμανία, όσον αφορά την απόφαση της άρχουσας τάξης της και της κοινωνίας της για το τελικό σχήμα "οριοθέτησης" της προσφυγικής και μεταναστευτικής "ροής". 
Αν η Γερμανία αποφασίσει κάποια στιγμή ένα κάποιο "κλείσιμο" των συνόρων της, πάντα σε συνάρτηση με κάποια αναγκαστική "ποσόστωση" της παρουσίας του προσφυγικού πληθυσμού (εφόσον ένα μόνον εθνοκρατικό κλείσιμο θα διέλυε εντελώς ένα από τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ένωσης), τότε κάθε "ροή" προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη θα ανακοπεί "μετριοπαθώς" (τσιπρο-μερκελικώς, νεοχιτλερικώς) μεταξύ κεντρικών και νότιων Βαλκανίων. 
Αυτό αυτόματα θα σημάνει κρίση στις σχέσεις μεταξύ όλων των βαλκανικών κρατών, και από αυτή την άποψη η πρόβλεψη της Μέρκελ για βαλκανικό πόλεμο πέρα από την ιδιαίτερη "εκφοβιστική" λειτουργία της θα αποδειχθεί ορθή, αλλά με την δική της "μετριοπαθή" τσιπροναζιστική έννοια.
Η Μέρκελ χρησιμοποιεί έναν ορθολογικό εκφοβισμό προς το "ακροδεξιό" μεγαλοαστικό εσωτερικό του κόμματός της αλλά και της κοινωνικής βάσης του, όμως ταυτόχρονα απεικονίζει με κυνικό τρόπο την δυνητικότητα της κατάστασης, όπως θα εκφραστεί τελικά "μετριοπαθώς": μερκελο-ναζιστικά ή τσιπρο-ναζιστικά.
Πέρα όμως από το κυνικό διεθνοπολιτικό πλαίσιο των ρεαλιστικών προβλέψεων και των κυνικών εκφοβισμών και "προνοητικών" σχεδιασμών υπάρχει και η θέληση-επιθυμία αυτών των ανθρώπων, η οποία είναι αμετακίνητα προσανατολισμένη προς την μετοίκηση στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, πλήν των όχι και τόσο φιλόξενων πρώην "σοσιαλιστικών" χωρών. 
Οι κεντροευρωπαίοι και βαλκάνιοι βρυκόλακες της "μετα-κομμουνιστικής" περιόδου δεν φοβούνται αυτή την θέληση-επιθυμία παρά σε συνάρτηση προς την στάση της Γερμανίας και των Σκανδιναβών. 
Αν οι Γερμανοί εθνοκράτες κυρίως κλείσουν τα σύνορα (φοβούνται οι "μετα-κομμουνιστικές" χώρες) τότε όλο το προσφυγικό-μεταναστευτικό πλήθος θα εγκλωβιστεί στις χώρες αυτές. 
Δημιουργείται λοιπόν (ή επιθυμείται να δημιουργηθεί) από αυτές τις χώρες μια ζώνη αποτροπής με σκοπό να μετακινηθεί το εγκλωβισμένο πλήθος όλο και πιό νότια.
Ο νότος του νότου είναι η "αγαπημένη μόνον από εμάς" χώρα, και το λέω αυτό όχι γιατί δίνω σημασία σε αυτές τις τόσο συνηθισμένες εθνικές αυτο-αγάπες (άρα και την "δική" μας) αλλά γνωρίζοντας πόσο μισητή έχει γίνει η Ελλάδα σε όλους αυτούς τους όψιμους φιλελεύθερους ανατολικο-Ευρωπαίους, όχι μόνον γιατί την θεωρούν ευνοούμενη από μια κομπλεξική και δουλοπρεπή προς τους γερμανο-αφέντες τους σκοπιά, αλλά γιατί από αυτήν περνάνε τα πλήθη των προσφύγων-μεταναστών. 
Αν η Ουγγαρία ήταν στην θέση της Γερμανίας θα υπήρχε ήδη πόλεμος στα βαλκάνια και διάλυση της ευρωπαϊκής ένωσης, πράγμα που εξηγεί βέβαια τι είναι ηγεμονική ιμπεριαλιστική δύναμη και τι είναι εθνικιστικός καλικάντζαρος δουλάκι και κομπλεξικό καθίκι, όπως ο Ουρμπάν, το ίνδαλμα των Σαμαρο-Καραμπελιάδων των Καλλεντερίδηδων και όλων εν γένει των κρυφο-Μιχαλολιάκων. 
Οι Γερμανοί εθνοκράτες δεν πρόκειται να σχεδιάσουν μια τέτοια λύση, μιας και ως αντιπρόσωποι μιας ηγεμονικής ιμπεριαλιστικής δύναμης έχουν το νοσηρότερο αλλά και καλύτερο στην λειτουργία του "μυαλό" για να σχεδιάσουν μιά κάπως "οργανικότερη -τσιπροναζιστική- λύση" του "προβλήματος" (μιλάμε για ανθρώπους, όλων των "μορφών", αλλά μιλάμε για ανθρώπους, γι'αυτό και τα εισαγωγικά, μη συναισθηματικά).
Βασικός είναι ο "ρόλος" της "τελικής σχέσης" του νότου-νότου της ροής, ήτοι της Ελλάδας, με την Γερμανία, και την Τουρκία που είναι το εξωτερικό-εσωτερικό όριο αυτού του νότου-νότου.
Σύμφωνα με την καθαρματική, γραφειοκρατική, αποκρουστική, πανάθλια "Λογική" των ηγεμόνων γερμανών ιμπεριαλιστών και του ελεεινού παρακολουθήματός τους (τους έλληνες αριστερο-αστούς του Τσίπρα) που έχει όμως τον "νου" να τους καταλαβαίνει περισσότερο από ό,τι οι ακροδεξιοί πιθήκοι του Ουρμπάν, μπορεί να υπάρξει ένα "τελικό σχήμα"  σταθεροποίησης της προσφυγικής-μεταναστευτικής "ροής" στο πλαίσιο της ποσόστωσης που προαναφέραμε αλλά και των ειδικών "κέντρων" ελέγχου-πιστοποίησης-καταγραφής και καπιταλιστικής κρεατοποίησης αυτής της "ροής". 
Θεωρώ πως τα σχέδια των Μέρκελ-Τσίπρα καθώς και οι γεωπολιτικές σιχαμερές διευθετήσεις τους, εις τις οποίες συμπεριλαμβάνετο και η αχρεία δήλωση της "Διαφωτιστικής" σκατοσακκούλας της Αυγής προς εξευμενισμό και τσιμπούκωμα του Σουλτάνου, θεωρώ λοιπόν πως αυτές οι "ορθολογικές" διευθετήσεις θα πέσουν στο απόλυτο κενό, πιθανά σε μεσο-μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.
Το λέω αυτό για τους εξής Λόγους:
1) Ο Πόλεμος στην Συρία δεν τελειώνει, ούτε έχουμε κάποια συγκεκριμένη εικόνα για το πως θα τελειώσει. Αλλά και να τελειώσει αυτό δεν σημαίνει πως οι άνθρωποι εκεί θα είναι ιδιαίτερα διαθέσιμοι να ζήσουν μέσα σε ερείπια, μέσα σε μια κατεστραμμένη χώρα. Αυτό σημαίνει πως άλλο ένα μεγάλο κομμάτι της Συρίας θα φύγει άρον άρον, και μιλάμε για εκατομμύρια ανθρώπους.  
Πόσα εκατομμύρια ανθρώπους είναι έτοιμοι οι βρυκολακο-ευρωπαίοι αστοί μικροαστοί αλλά και ιεροί και όσιοι (μαρξιστικώς μιλώντας) εργάτες να "υποδεχτούν";
2) Πέρα από τους Σύριους Άραβες υπάρχουν οι Ιρακινοί Άραβες, οι Κούρδοι, οι Ασσύριοι, οι Αφγανοί, οι Πακιστανοί, οι Σομαλοί, οι Αφρικανοί εν γένει, οι οποίοι δεν πρόκειται να σταματήσουν να έρχονται, ό,τι και να γίνει, όσα φράγματα κι αν χτίσουν οι δυτικοί.
Αν οι δυτικοί δεν καταλαβαίνουν αυτή την επιθυμία, ας πάνε έστω και μια βδομάδα σε αυτές τις περιοχές, και ας σταματήσουν να λένε όλοι, ή οι περισσότεροι, παπαριές.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Σημαίνουν ένα τεράστιο κύμα μετακίνησης πληθυσμών από περιοχές εκτός Ευρώπης στην Ευρώπη, είτε αυτό έρχεται λόγω πολέμου είτε όχι, το οποίο δεν έχει τέλος, ούτε υπάρχει τρόπος να σταματήσει, να "ανακοπεί". 
Πάνω σε αυτό στηριγμένοι οι ακροδεξιοί, φασίστες, ναζιστές, λεπενικοί και κρυφολεπενικοί στηρίζουν την επιχειρηματολογία τους που έχει ως μοναδική κατάληξη και συνεπαγόμενο αν υπερισχύσει πολιτικά και "κρατικά" το κλείσιμο των "ευρωπαϊκών" συνόρων, με αιωρούμενο μόνον το όριο αυτών των συνόρων, τον συγκεκριμένο καθορισμό τους, όπου όμως κλείσιμο σημαίνει άμεση και απόλυτη φύλαξη αυτών των συνόρων δια της βίας και της εξόντωσης των επιχειρούντων να εισέλθουν στην "Ευρώπη" παραβιάζοντάς τα.
Αν τελικά επικρατήσει αυτό το σενάριο, έστω σε μια ενσωματωμένη μορφή (στα πλαίσια της ευρωπαϊκής "κεντρο"δεξιάς), το ζήτημα της "οριοθέτησης" των "ευρωπαϊκών συνόρων" όπως το προαναφέραμε θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ίδια την δομή της ελληνικής αστικής κοινωνίας αφού θα είναι το κεντρικό σημείο-θέμα εις το οποίο θα συναντηθούν όλα τα άλλα σημεία-θέματα τα οποία αφορούν τα ουσιώδη του κοινωνικού-οικονομικού και "πολιτισμικού" εθνικού/εθνοτικού αυτοκαθορισμού της. 
Σε όλες όμως τις περιπτώσεις εκδοχών της "οριοθέτησης" δεν πρόκειται η ελληνική αστική κοινωνία να μπορέσει να συνθέσει τις πιέσεις που θα δεχτεί με την συνέχιση της μακάριας πολιτικο-πνευματικής κατάστασής της, αριστερής δεξιάς ακροαριστερής-αναρχικής ακροδεξιάς-φασιστικής.
Θα έπρεπε να γίνω κάπως πιό συγκεκριμένος στις προβλέψεις μου και τις περιγραφές μου, και θα γίνω, αλλά φοβάμαι πως ακόμα οι αποκοιμισμένοι "εσείς" θα θεωρήσετε όλα αυτά που θα σας πω "τρελά" και υπερβολικά, και βέβαια θα θεωρήσετε ότι έχω μεγάλο θράσος να σας θεωρώ και "αποκοιμισμένους", τόσο ξυπνητοί που είστε όλοι σας.
Λόγω του γεγονότος ότι έχω "πέσει μέσα" σε πολλά και λόγω του (επιπρόσθετου) γεγονότος ότι δεν έχω χρόνο για υποκριτικές μετριοπάθειες δεν θα φοβηθώ αυτήν σας την προκατάληψη και την μίζερη μετριοπάθεια εις τις "προβλέψεις". 
Θα συνεχίσω να είμαι δυσάρεστος και υπερβολικός, εσείς κάντε πως δεν καταλαβαίνετε.
Θα προλογίσω την επόμενη δημοσίευσή μου περί αυτών των προβλέψεων-περιγραφών λέγοντάς σας το απλούστατο εξής:
Ό,τι και να γίνει σε σχέση με την ευρω-συνοριο-οριοθέτηση από όλους αυτούς τους αχρείους συντελεστές, φασίστες και ευρωφασίστες δεξιοφασίστες και αριστεροφασίστες, ευρωπαϊστές και αντι-ευρωπαϊστές, ό,τι και να γίνει λοιπόν από μέρους τους, ένα είναι σίγουρο:
Κάτω από 1 εκατομμύρια πρόσφυγες δεν θα είναι όσοι "εγκλωβιστούν" τελικά στην "αγαπημένη μόνον από εμάς" χώρα "μας".
Είστε έτοιμοι για αυτό;
Θα δείξετε τότε πόσο αριστεροί, πατριώτες, αντιπατριώτες, δημοκράτες αντιδημοκράτες αναρχικοί, εθνικιστές, διεθνιστές, είστε;

 
 
Ι.Τζανάκος
εχθρός κάθε "ανανεωτικής" σκατοσακκούλας..

1 σχόλιο:

  1. Όλα αυτά πριν την ευρω-τουρκο-τσιπρο-συμφωνία της ντροπής για το προσφυγικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..