Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

Τουρκία-Κουρδιστάν: το μέλλον..Ο Τουρκικός λαός αποφάσισε:
Πόλεμος! 
Ο Τουρκικός λαός αποφάσισε:
"Ισλαμο"φασισμός!
Εθνικισμός, Σωβινισμός, Μεσαίωνας, Ψέμματα, διωγμοί, λήθη Γενοκτονιών, νέες Γενοκτονίες..
Ο Τουρκικός λαός αποφάσισε:
ISIS!
Ερντογάν νατοϊκός "Σύμμαχος" της χώρας "μας", νεοφιλελεύθερος φασιστοφιλελεύθερος Σουλτάνος, Θρόνος Παλάτι Σεράι, βομβαρδισμοί αμάχων.. 
Πόλεμος λοιπόν μέχρι το τέλος για να μπεί στην θέση του αυτό το έθνος-κράτος..
Πόλεμος μέχρι το τέλος και να μην ακούσω άλλα..
Το "παιχνιδάκι" με τον καλούλη τον Ντεμιρτάς έφτασε στα όριά του. 
Ήρθε η ώρα το ΡΚΚ, ειδικά η νεολαία του που είναι στα κάρβουνα, και η Τούρκικη επαναστατική αριστερά να ξαναβρούν τις επαναστατικές ρίζες τους, με ή χωρίς Οτσαλάν με ή χωρίς τον νεομαοϊσμό, με ή χωρίς τον νεο-αναρχισμό του Μπούκτσιν. 
Πάντως μόνον με μαζική ένοπλη πάλη..


Ι.Τζανάκος

7 σχόλια:

 1. Υπήρχε περίπτωση να αποφασίσει κάτι διαφορετικό ο τουρκικός λαός.Αποφάσισε αυτό που αποφασίζει πάντα.

  Τώρα για τον μαζικό ένοπλο αγώνα,δε νομίζω ότι θα το τολμήσουν οι Κούρδοι.Δεν έχουν ούτε την απαιτούμενη συνοχή ούτε τις συμμαχίες για κάτι τέτοιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και μένα δεν με εκπλήσσει ο τουρκικός λαός, αν και δεν τον έχω για πέταμα, αφού έχει βγάλει επαναστάτες μεγάλου διαμετρήματος. Αλλοι παπα-Κώστα έχουν αυταπάτες και τις βαφτίζουν "διεθνισμό"....Για τους Κούρδους δεν διαφωνώ, αλλά τι άλλο να κάνουν; μπορούν να κάνουν κάτι αλλο αν όχι τώρα, κάποια άλλη στιγμή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Λογικό είναι να έχουν βγάλει επαναστάτες και προσωπικότητες,τόσα εκατομμύρια που είναι.Είναι και θέμα στατιστικής.Πιστεύω ότι,τελικά,κάθε λαός καθρεφτίζεται στους ηγέτες του.Σε κοροϊδεύουν μια,δυο άντε τρεις.Μετά δεν έχεις δικαιολογία.
  Είναι πρόβλημα που το έχουμε εμείς οι λαοί της Βαλκανικής και της Μ.Ανατολής.Δεν μας βγαίνει η εκλογή των αρχηγών.Είτε μιλάμε για πρωθυπουργό είτε για διαχειριστή της πολυκατοικίας.

  Οι Κούρδοι το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να συνεχίσουν αυτό τον κλεφτοπόλεμο και να κοιτάξουν να λύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα.Είναι ήδη η πλειοψηφία και στα επόμενα χρόνια αυτό θα είναι πιο έντονο.Ο Τούρκοι δεν γεννάνε,οι Κούρδοι γεννάνε.Οπότε μάλλον θα κοιτάξουν να αντισταθούν στην τουρκοποίησή τους και θα ακολουθήσουν την τακτική του ώριμου φρούτου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μου αρέσει η ηπιότητα της σκέψης σου...τι αληθινός παππάς θα ήσουν αν δεν ήσουν ήπιος άνθρωπος ? (ξέρω από τον παππού μου). Νομίζω πως το δημογραφικό είναι το κουμπί όντως για το κόντεμα της ελεεινής σουνιτικο-ισλαμιστικής και κεμαλιστικής κατάστασης στην Τουρκία, αλλά κατά την γνώμη μου μια όξυνση του ένοπλου δεν την γλυτώνουν ούτε οι Τούρκοι ούτε οι Κούρδοι, με ευθύνη των Τούρκων όμως. Όντως το μετά έχει σημασία..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είμαι υπέρ των προγραμματισμένων "εκρήξεων".Δεν είναι έξυπνο να παρασυρθεί το ΡΚΚ στη παγίδα του Ερντογάν,ο οποίος θεωρεί ότι ένα από τα ανταλλάγματα που θα του δώσει η Δύση για να συγκρατήσει τους πρόσφυγες θα είναι η ελευθερία κινήσεων εναντίον των Κούρδων.

  Αντίθετα στην περίπτωση της χώρας μας δεν θεωρώ ότι υπάρχει χρόνος για "υπομονή".Ο πληθυσμός μας μειώνεται λόγω γεννήσεων και μετανάστευσης,η οικονομία καταρρέει ενώ είναι τόσο ρευστά τα πράγματα,προς το χειρότερο,που η όποια αντίδραση θα έπρεπε να οργανωθεί..πρόπερσι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Οπότε μιλάμε για παπα-Κώστα ωρολογιακή βόμβα! αστειεύομαι...
  Ας το πάρουμε σοβαρά το θέμα τώρα:
  Νομίζω πως το ΡΚΚ με την τακτική-στρατηγική της λαϊκής αυτοάμυνας που εγκαινίασε μετα την σύλληψη του Οτσαλάν το έχει πιάσει το θέμα και γενικά αποφέυγει την συνολική σύγκρουση, όμως εκτός από την μετωπική σύγκρουση υπάρχει ένας μαζικός τρόπος γενικής σύγκρουσης με ηπιότερα μέσα ο οποίος όμως παραμένει εν μέρει ένοπλος. Αυτό όμως προϋποθέτει την μεγαλύτερη σχέση με ένα μ-λ πρότυπο στα στρατιωτικά τουλάχιστον και μια αλλαγή ιδεολογικού δόγματος με επιστροφή στις εργατικές κινητοποιήσεις με δυναμικο χαρακτήρα. Όμως ο Ντεμιρτάς εκφράζοντας την αυτονομημένη κουρδική εθνική αστική τάξη στο Κουρδιστάν και στην Κων/πολη θα φρακάρει έναν τέτοιο νέο προσανατολισμό που είναι στην πραγματικότητα παλιός. Οπότε, αδιέξοδον, εγώ αυτό βλέπω, σε σχέση με την ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος της εθνικής απελευθέρωσης. Επίσης υπάρχει θέμα με τους Πεσμεργκά που είναι πολύ δεξιοί, και εντελώς φιλοαμερικάνοι και φιλο-ισραηλινοί, εν μέρει και αυτοί από ανάγκη, αλλά έτσι είναι, και είναι αν και αντίθετοι στους φονταμενταλιστές γενικά πολύ συντηρητικοί μουσουλμάνοι. Αδιέξοδον, πραγματικά στεναχωριέμαι με το Κουρδικό..
  Εμείς δεν έχουμε καμία ελπίδα μέχρι να κυρηχθεί ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ. Όλα τα άλλα παπά-Κώστα μου είναι μέχρι τότε εντελώς θεωρητικά. Εύχομαι ακόμα κι αν αυτή η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ είναι χαοτική και άτακτη τελικά ΑΠΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ και μετά από το πρώτο τραυματικὀ και επικίνδυνο στάδιο να ανασυνταχθεί το αστικό έθνος σε δημοκρατικές βάσεις, γιατί για σοσιαλισμό, ελευθεριακό κοινοτισμό και επανάσταση δεν τους βλέπω εδωνα διαθέσιμους τους ανθρώπους, προς το παρον τουλάχιστον..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. διόρθωση λάθους μου: κηρυχθεί και όχι κυρηχθεί (είμαι λίγο σχολαστικός με την ορθογραφία αλλά τι να κάνουμε, το έχω το πρόβλημα της σχολαστικότητας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..