Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Το μεγάλο πολεμολογικό παράδοξο της εργατικής τάξης..Ο αδύναμος, ο ενδεής (όχι απαραίτητα φτωχός) άνθρωπος έχει πάνω του χαραγμένο με πυρακτωμένο σίδερο το σήμα της απομάκρυνσής του από την στρατηγική δομή της κοινωνίας, άρα και από την ίδια την στρατηγική ως θεώρηση πολέμου. 
Το έχουμε πεί και ξαναπεί μέχρι να φύγουν όλα τα ακροαριστερά και εθνικολαϊκά "δαιμόνια" που μοιράζουν στους εαυτούς τους και τους άλλους την εικόνα ενός ακέραιου λαϊκού ή κοινωνικού όντος το οποίο είναι να τεθεί απλά στην σωστή θέση της αντιπαράθεσης.
Άλλο είναι το θέμα:
Όταν η ίδια η κοινωνική και προσωπική σου υπόσταση είναι η "αποστέρηση" της στρατηγικής (υλικής και διανοητικής δομής) τότε το ίδιο το θέμα αυτό θεματοποιείται ως στρατηγικό! 
Αν μου λύσετε αυτό το παράδοξο, το οποίο θα εκθέσω μιά από αυτές τις μέρες αναλυτικότερα, και κάνετε και τον κόπο να διαβάσετε τις ταπεινές δημοσιεύσεις μου για το γενικότερο θέμα "τακτική-στρατηγική", θα σας δωρίσω ένα άλλο ερώτημα, το οποίο αλλιώς θα το καθυστερήσω..
 
 
 
Ι.Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

  • δεν πουλιέται - [image: Αποτέλεσμα εικόνας για agia thalassa tinos] Μάζεψαν τη ψαριά με μιαν βιασύνη που θύμιζε τον χρόνο Απλώνοντας τη πραμάτεια στο παζάρι πούλησαν και ...
    Πριν από 18 δευτερόλεπτα
  • Why Women Had Better Sex Under Socialism - The New York Times - Why Women Had Better Sex Under Socialism - The New York Times Photo A woman working at a collective farm near Moscow in 1955. Credit Mark Redkin/FotoSo...
    Πριν από 1 ημέρα

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..