Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ..



Η ενασχόλησή μου με το ένδοξο φιλοσοφικό Μηδέν δεν με γλυτώνει από την ανάγκη να ασχοληθώ με τα ποταπά και τετριμμένα πολιτικά μηδενικά που απαρτίζουν την πολιτική σκηνή της χώρας, είτε είναι δεξιά πολιτικά μηδενικά είτε αριστερά.
Θα είμαι σύντομος και ευθύς όπως με γνωρίζετε και δεν θα μασήσω τα λόγια μου.
Η δεξιά στην Ελλάδα χωρίζεται στην λεγόμενη κεντροδεξιά και την φασιστική ή φασίζουσα ακροδεξιά.
Και οι δύο δεξιές της δεξιάς, παρά τις διαφοροποιήσεις διάφορων "εθνικά" σκεπτόμενων και όχι μόνον ακροδεξιών δεξιών είναι διαποτισμένες από την υποταγή τους στο δυτικό ιμπεριαλιστικό μπλόκ. 
Τα διάφορα δεξιοφαντασιωτικά για την ρωσική αρκούδα έχουν την αξία μιας κλανιάς. 
Οι καθαρά δούλοι, και δυτικορατσιστές "κεντροδεξιοί" δεξιοί τα έχουν καλά με τον εαυτό τους, και σε αυτούς τώρα έχουν προστεθεί τα βρωμερά απόνερα που λέγονται ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝ.ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Παραδίπλα υπάρχουν κάτι πολιτικές κουράδες όπως το ΑΡΔΗΝ (Καραμπελιάς) που κάνουν ελεεινό "εισοδισμό" στην "εθνική παράταξη", το δεσποταριό και εν γένει στην ραφιναρισμένη ακροδεξιά. Και αυτοί είναι δουλικά του ΝΑΤΟ, έχουν ακολουθήσει την "εθνική παράταξη" σε όλες της τις χυδαίες ιδεολογικο-πολιτικές εκστρατείες (υπερ του ευρώ και άλλα).
Πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι να πω δηλαδή, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ξεπεράσει κάθε όριο της έννοιας πολιτική απάτη, αν και η πορεία τους ήταν καλά σχηματισμένη εκ των ιδεολογικών θεμελίων τους. 
Τα έχουμε πει όλα αυτά, τώρα έχουμε απλά την ολοκλήρωση της ευρωαριστερής αθλιότητας με την υποταγή στα Μνημόνια κ.λπ
Πάμε εκεί που μας ενδιαφέρει περισσότερο:
Οι αριστεροί αποχωρήσαντες εκ του ΣΥΡΙΖΑ;
Τα χάλια τους. 
Ούτε ένα πραγματικό αυτοκριτικό πλαίσιο, μόνον απολογητική και συγκυριολογία για το τι πήγε στραβά -και είναι και "μαρξιστές" οι κακόμοιροι, ειδικά κάτι ΕΡΕΙΠΙΑ της ύπαρξης όπως οι "σταλινικοί"  της ΚΟΕ (Α-συνέχεια) και η τροτσκιστοειδής ΔΕΑ. 
Τσίπα δεν έχει μείνει, είναι να γελάς ειδικά με τα τερατουργηματικά πονήματα του Ρινάλντι του Νταβανέλου και του αριστερού δικτύου (ή κάπως έτσι, Ιός, αριστεροί ευρωκομμουνιστές, Λάσκος και άλλα κακόμοιρα πλάσματα). 
Ο Γλέζος είναι ο σουρρεαλισμός στα φόρτε του, δεν θα ασχοληθώ με το σύμβολο. 
Να είναι καλά ο άνθρωπος.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; 
Συνύπαρξη ΝΑΡ ΣΕΚ (ΚΕΕΡΦΑ), ακατανόητη συνύπαρξη χωρίς μέλλον κομμουνιστικογενών με το πιό αντιδραστικό και φιλοδυτικό κομμάτι του τροτσκισμού.
Διεθνισμός κάργα και αναμονή της εξέγερσης όπως την θέλουμε όμως, δηλαδή τίποτα, ιδεοληψία κάργα.
Σε όλα τα αριστερά εκ των αριστερών υπάρχει συζήτηση για το Είναι της Δομής της Ουσίας του κινήματος στο αναφορικό πλαίσιο της μη-γεωπολιτικής παράκρουσης, όλα είναι χωριό, χωριό και πάλι χωριό, και μην ακούσετε τίποτα για Τουρκία και Μέση Ανατολή, και αν ακούσετε θα τα λύσει όλα το προλεταριάτο. Μη γίνουμε και εθνικιστές, προς θεού. 
Υπάρχουν και τα Εξάρχεια (αντιφα-αυτονόμ-αναρχια) που το έχουν λύσει το θέμα τους, διαβάζουν το "άθενς βόις" το βρίζουν και ακολουθούν τις αναλύσεις του, όλα είναι ένας παγκόσμιος χυλός και ένας είναι ο εχθρός το εδώ έθνος κράτος, τέλος.
Και τέλος το ΚΚΕ: ζήτω η εργατική τάξη και η λαϊκή εξουσία, ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός-καπιταλισμός ντόπιος και ξένος, δυτικός και ρώσικος, ούτε δραχμή ούτε ευρώ ούτε τίποτα, ελάτε εδώ στην αναλυτική έννοια. Έκταση=Χώρος. Τέλος.
Αν τελικά γλυτώσουμε από έναν ντούρο εθνικισμό αυτό θα είναι απόδειξη ότι υπάρχει θεός. Αλλά δεν υπάρχει...


Έχω μόνο μια πρόταση να κάνω, εντελώς ουτοπική μάλλον, προς τους εργάτες και τους μικροαστούς:
ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ.. 

Ι.Τζανάκος  

4 σχόλια:

 1. Τα (μ-λ) - (Μ-Λ);

  Μέτοικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά είναι τα μουλουδάκια, έχεις δίκιο. Αλλά τα έχουν βάλει στην άκρη και πρέπει να κανουν και αυτά κάτι άλλο (όχι τις βλακείες της α-συνέχειας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ε,ε!Μη μου θίγεις τον Ρινάλντι και τα παιδιά του Δρόμου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν τα θίγω βρε Παπα-Κώστα, απλά είναι παιδιά και θέλουν λίγο το μάλωμά τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..