Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Το δοξασμένο έθνος της ΑνατολήςΕνάντια στους Κανίβαλους του Τουρκικού εθνισμού ορθώθηκε ένα αρχαίο έθνος.
Το έθνος των Κούρδων, το δοξασμένο έθνος της Ανατολής.
Ενάντια στα ανθρωποφάγα κτήνη των Μογγόλων και τους βρυκόλακες της Σαουδικής Αραβίας, ορθώθηκε ένα αρχαίο έθνος, το δοξασμένο έθνος της Ανατολής.
Το έθνος των Κούρδων.
Ενάντια στους κτηνανθρώπους της Τουρκικής βαρβαρότητας, ενάντια σε αυτούς που τους άφησαν να υπάρξουν ως κράτος πέραν κάποιας περιορισμένης ενδοχώρας, ενάντια στους δυτικούς υποκριτές, ορθώθηκε ένα αρχαίο έθνος.
Το έθνος των Κούρδων.
 
 
 
Ι.Τζανάκος
 

4 σχόλια:

 1. Ένα είναι το δοξασμένο έθνος της Ανατολής.Οι Πέρσες.Φορείς τεράστιου πολιτισμού.Αν αντί να σπαταλάμε αιώνες(είτε στην Αρχαιότητα είτε στα Αλεξανδρινά είτε στα Βυζαντινά χρόνια)πολεμώντας μεταξύ μας είχαμε καταφέρει κάποιου είδους προσέγγιση,μπορείς να φανταστείς τι τροπή θα είχε πάρει η ιστορία;
  Όσον αφορά τους Κούρδους,ο ασπασμός του σουννιτικού Ισλάμ είναι ο βασικός λόγος που δεν μπορούν να πετύχουν την ανεξαρτησία τους.Για την ώρα τουλάχιστον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμφωνώ και με αυτό. Ο φιλο-ιρανισμός μου είναι γνωστός και είμαι περήφανος για την αγάπη μου για το ιρανο-περσικό έθνος. Διαφωνώ με την πολτική των περσών απέναντι στους εθνικά εθνοτικά αδερφούς τους Κούρδους. Ακόμα και τώρα γίνονται εκτελέσεις στο Ιράν, Κούρδων αριστερών πατριωτών και εθνικιστών. Είναι πραγματικά ακατανόητο πως ένας τόσο σπουδαίος και ευφυής λαός όπως οι Πέρσες δεν αξιοποιεί την συγγένειά του με τους Κούρδους που είναι ένα έθνος που ανήκει στην ευρύτερη ιρανική οικογένεια, για να χτίσει ένα πραγματικό προπύργιο μέσα στην Τουρκία, το Ιράκ και την Συρία. Είναι πραγματικά ανοησία να υπάρχει εθνική καταπίεση των Κούρδων στο Ιράν, και υπάρχει όντως. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι φωτισμένοι ιρανοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι που ψάχνουν τελευταία τις κοινές ρίζες και αναζητείται από Ρουχανί κάποια ευρύτερη πολιτισμική αυτονομία για τους Κούρδους του Ιράν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φοβούνται ότι οι Κούρδοι θα δράσουν ως πράκτορες της Δύσης,διασπαστικά.Ισώς να μην έχουν και άδικο.Τελευταία γίνονται κάποια ανοίγματα όπως την εισαγωγή κουρδικών σπουδών(γλώσσα,ιστορία κλπ)στα πανεπιστήμια της περιοχής των Κούρδων.
  Οι δε Κούρδοι του Ιράκ φαίνονται να συμμαχούν με τους σουννίτες Τούρκους παρά με οποιονδήποτε άλλον.
  Άλλωστε όταν οι Πεσμεργκά μπήκαν στη μάχη κατά του ΙΚ αρνήθηκαν κάθε Ιρανική βοήθεια.
  Στη Συρία πάλι οι Ιρανοί συνεργάζονται με τον Ασάντ ενώ οι Κούρδοι θέλουν αυτονομία ή και ανεξαρτησία.
  Πονοκέφαλος η Μ.Ανατολή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ελπίζω οι Πέρσες να λύσουν το θέμα, αυτοί μπορούν να δέιξουν ευρύτητα πνεύματος σε αντίθεση με τους τούρκους. Οι τούρκοι μια ζωή καθίκια, δεν πανε να λένε οι "διεθνιστές" ό,τι θέλουν. Λίγοι αριστεριστές τούρκοι έχουν τσίπα, οι υπόλοιποι ψηφίσανε αυτόν τον αρχιβρυκόλακα και είναι τώρα λαός για να συνενοηθείς; να πάνε να γαμηθούνε και αυτοί και η κωλοχώρα τους..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..