Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Ο λαός, οι λαοί και οι "διανοούμενοι"..Υπάρχει μια σιγουριά εντός σου αν πιστέψεις στον λαό. 
Στον λαό σου. 
Όλες αυτές οι αμφιβολίες που έχουν σπείρει οι εχθροί του λαού θέλοντας να διαλύσουν την έννοια του λαού, από όποια σκοπιά κι αν εννοούν αυτή την διάλυση, διαλύονται αν κρατήσεις γερά μέσα σου την καθημερινή εικόνα της ζωής. 
Όλες οι έννοιες είναι σχετικές, ρευστές, συνεχώς καθοριζόμενες από την ιστορική διεργασία, αλλά η έννοια του λαού θα παραμείνει όσο υπάρχει ανθρώπινη κοινωνία γιατί αντανακλά την καθημερινή ζωή των μαζών και των ατόμων στους κόλπους τους, την συνέχεια της ύπαρξής τους, την σοφία της ζωής αυτής, τον νου που υπάρχει μέσα τους ακόμα και δια των όποιων αθλιοτήτων και λαθών. 
Τα λάθη είναι του λαού, η κατάργηση των λαθών είναι του λαού. 
Ο λαός είναι ένα ενιαίο πρόσωπο πέρα από τις εσωτερικές ταξικές και κοινωνικές αντιθέσεις, πέρα από την ολιγαρχική ή δημοκρατική οργάνωσή του σε πολιτεία.
Αυτές οι αντιθέσεις και οι αλλοτριώσεις είναι υπόθεση του λαού, αυτός τις βιώνει αναγκαστικά ή αυτός τις επιλέγει, αυτός τις καταργεί. 
Η κατάργηση ή η επαναστατική υπέρβαση των αντιθέσεων μέσα στον λαό είναι υπόθεση δική του και όχι των αποστατών διανοουμένων ή κάθε νάρκισσου ατομικιστή εφήβου μέχρι να μεγαλώσει αν μεγαλώσει.
Αυτό που μένει μετά από όλα είναι το πρόσωπο του λαού, η ενιαία ουσία του, η αντοχή του στον χρόνο, ό,τι και να λένε οι εχθροί του λαού, οι εχθροί των μαζών.
Οι λαοί έρχονται σε συγκρούσεις ή ζούνε σε ειρηνική αδιαφορία δίπλα ο ένας στον άλλον ή ενώνονται σε ευρύτερες συσσωματώσεις αναλόγως των ιστορικών κοινωνικο-οικονομικών και κοινωνικο-πολιτισμικών συνθηκών και μορφοποιήσεων, σχηματίζοντας μερικές φορές και νέους λαούς, νέα έθνη.
Υπάρχει μια διαλεκτική της σχέσης των λαών και μια διαρκής επικοινωνία μεταξύ τους, αλλά οι λαοί είναι ξεχωρισμένοι από εθνικές και ειδικότερες γλωσσικο-πολιτισμικές διαφορές.
Δεν υπάρχει ένας παγκόσμιος λαός ή μια παγκόσμια κοινωνία παρά μόνον ως αφαίρεση. 
Αυτή η αφαίρεση δεν στερείται συγκεκριμένου περιεχομένου, αλλά παραμένει αφαίρεση όσο δεν περιέχει το συγκεκριμένο της εθνικής και λαϊκής ιδιαιτερότητας του κάθε λαού και της κάθε εθνότητας.
Τα διάφορα σεχταριστικά ιδεολογήματα για έναν και μοναδικό παγκόσμιο λαό, για μια παγκόσμια κοινότητα που θα χωνέψει και θα καταργήσει μέσα σε μια παγκόσμια οντότητα τους ξεχωριστούς λαούς εξυπηρετούν πολλά και διάφορα ιδεολογικά και εξουσιαστικά συμφέροντα. 
Από νεοταξίτες ψυχοπαθητικούς διανοούμενους (τούς "μετα-ανθρώπους"), πολυεθνικές επιχειρήσεις, θεοκράτες οικουμενιστές (όπως οι ισλαμοφασίστες), μέχρι μεγάλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις που θέλουν στην πραγματικότητα να δημιουργήσουν ένα ενιαίο αυτοκρατορικό έθνος/μετα-έθνος με εσωτερικές και εξωτερικές ιεραρχίες πατάσσοντας κάθε ατίθασο επιμέρους λαό, έθνος ή εθνότητα υποτάσσοντάς τους στα κυρίαρχα έθνη της αυτοκρατορίας ή στην πολιτική και οικονομική ελίτ των ψυχοπαθών "κατασκευαστών" που την διοικεί.
Τα λάθη των μικρότερων και ατίθασων εθνών, οι στερεότυπες αντιλήψεις που κυκλοφορούν και σε αυτά (όπως σε όλες τις κοινωνικές συλλογικότητες), οι εθνοτικοί ρατσισμοί που αναπτύσσονται και εκεί, χρησιμοποιούνται σήμερα από τις κυρίαρχες αυτοκρατορικές ελίτ για να ενοχοποιήσουν αυτά τα έθνη, για να πατάξουν ιδεολογικά την φλόγα που σιγοκαίει μέσα τους για ανεξαρτησία και απόσπαση από την αυτοκρατορία.
Αυτά τα λάθη υπερτονίζονται επίσης από τις αριστερίστικες και φιλελεύθερες διανοητικές ελίτ, είτε αυτές είναι κοινωνικά περιθωριακές είτε είναι μέσα στην μεγαλοαστική τάξη, για να παταχθεί ο λαός και το έθνος, για να βυθιστεί στη σιωπή και την ντροπή, και να υλοποιηθεί το εθνοκτονικό όραμά τους για μια κοινωνία που θα είναι φτιαγμένη όπως ένα χυλός, ένα τέλειο έδαφος για ατομικιστές διανοούμενους υπηρέτες και τσιμπουκωτές των υπερεθνικών αυτοκρατορικών αφεντάδων, η ιδανική "πόλη" για αυλικούς στις πορνικές αυλές τους, διασκεδαστές και γλύφτες, γελωτοποιούς και ποιητές της "οικουμενικής ανθρωπότητας".
 
 
 
Ι.Τζανάκος     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..