Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Το PKK και εμείς. Σημεία πυρός για την ελληνική προδοσία και τον ελληνικό αντιφα φασισμό (1)Αν και ακόμα βρίσκομαι σε ένα σημείο της έρευνάς μου που δεν επιτρέπει την τελική κρίση γύρω από σημαντικά σημεία της ελληνο-κουρδικής υπόθεσης, μπορώ ωστόσο χρησιμοποιώντας την Λογική και τα εργαλεία της επιστημονικής διαλεκτικής μεθοδολογίας να συγκροτήσω μερικά σημεία πυρός για να κάψω ήδη από τώρα όλους τους εδώ εμφανείς και αφανείς προδότες του Ελληνικού και Κουρδικού εθνικού αντι-ιμπεριαλιστικού αγώνα. 
Τα γεγονότα τρέχουν και δεν πρόκειται να παραμείνω στην θεωρητική έρευνα και τις θεωρητικές απορίες.
Θα ασκήσω σε αυτό το πλαίσιο, με κάθε σεβασμό και κατανόηση, κριτική και στο ΡΚΚ, μιάς και είναι προφανές πως η αριστερή διεθνιστική-πατριωτική στρατηγική-τακτική του έχει φτάσει στα όριά της.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να παραθέτουμε τα σημεία:
 
1. 
Ο Κουρδικός αγώνας στην τουρκική επικράτεια σε ένα κρίσιμο σημείο της ανάπτυξής του, όταν έγιναν αντιληπτά τα όρια της ικανότητας του αντάρτικου να επιτύχει την άμεση απόσχιση του Κουρδιστάν από την φασιστική Τουρκία, με ευθύνη του ηγέτη Α.Οτσαλάν συγκρότησε ή προσπάθησε να συγκροτήσει μια ευρύτερη εθνική συμμαχία με την Ελλάδα, όχι αποκλειστικά με το έθνος-κράτος αλλά με όλο το ελληνικό έθνος στην προοπτική συντριβής του Τουρκικού κεμαλικού και "ισλαμο"φασιστικού φασισμού και της καταπολέμησης του αμερικανοσιωνιστικού φασισμού. 
Η κίνηση αυτή περιείχε στοιχεία άγνοιας και ερασιτεχνικής υποτίμησης των κινδύνων, εφόσον ο ελληνικός παράγοντας ήταν σε μεγάλο βαθμό διαβρωμένος από την νατοϊκή και σιωνιστική οντότητα και οι μυστικές υπηρεσίες, ο στρατός, τα αριστερά και κεντροαριστερά "προοδευτικά" κόμματα παρά τις δημόσιες διακηρύξεις ήταν προσδεδεμένα είτε στην αμερικανοσιωνιστική και την "ευρωπαϊκή" οντότητα είτε ήταν απόλυτα προσαρμοσμένα στην σοσιαλιμπεριαλιστική παρηκμασμένη Σοβιετική Ένωση. 
Παρά τον ενθουσιασμό του και ο "απλός" ελληνικός λαός είχε στην πραγματικότητα "εγκαταλείψει τα όπλα" προσαρμοζόμενος στην τότε ανερχόμενη αστικο-καταναλωτική "σοσιαλιστική" προοπτική. 
Η όλη υπόθεση στηρίχθηκε τελικά σε κάποιες "υψηλές" και "υπόγειες" επαφές της ηγεσίας του ΡΚΚ με το διαβρωμένο από τους αμερικανοσιωνιστές και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές ελληνικό εθνικό αστικό κράτος.
Σαν κίνηση η κίνηση της ηγεσίας του ΡΚΚ δεν ήταν εντελώς λαθεμένη στα πλαίσια της ρεαλιστικής προσέγγισης της πολιτικής, αλλά και στα πλαίσια της ιστορικο-πολιτισμικής συγγένειας του Ελληνικού και Κουρδικού λαού πάνω στις βάσεις της δημοκρατίας, της ελευθερίας και των αντιτουρκικών εθνικών αγώνων.
Αυτό που δεν σταθμίστηκε σοβαρά, λόγω και κάπως δικαιολογημένης άγνοιας ήταν η επιρροή των αμερικανοσιωνιστών και των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και ευρύτερα της Δύσης στην συγκρότηση του ελληνικού κράτους και της ελλειμματικής ελληνικής εθνοτικής-εθνικής συνείδησης.
Οι Έλληνες, άρχουσα τάξη και λαός, παρά τα προβλήματα που τους δημιουργούσε πάντα η Δύση είχαν και έχουν ακόμα μια βαθιά εξάρτηση από το φαντασιακό μιας ευρωπαϊκής και δυτικής καταγωγής αλλά και από την ίδια την Δύση σε πρακτικό επίπεδο σε όλη την νεώτερη ιστορία της εθνικής και εθνοκρατικής τους συγκρότησης. 
Αυτό που οι Κούρδοι ίσως θα ήθελαν, μια εθνική προοδευτική ανάταση και με την βοήθεια της Δύσης, οι Έλληνες το έχουν βιώσει με μια εσωτερικευμένη όμως μερικές φορές αναξιοπρέπεια, που φτάνει ως τις μέρες μας με την εμμονή τους να πιστεύουν ακόμα και τώρα πως οι δυτικοί και οι αμερικανοσιωνιστές ιμπεριαλιστές τους έχουν για κάτι άλλο εκτός από ανάλωση και εξαφάνιση στο βάθος του ιστορικού χρόνου.
Τα αποτελέσματα αυτής της νέας ελπιδοφόρας και τραγικής ιστορικής επαφής Ελλήνων και Κούρδων τα γνωρίζουμε από την κατάληξη της άθλιας προδοσίας στην Κένυα, χωρίς όμως να έχουμε σκύψει, 'Ελληνες και Κούρδοι αντι-ιμπεριαλιστές (εθνικιστές και μη), στα πραγματικά γεγονότα, στις παράξενες πτυχές αυτής της τελικής καταστροφής. 
Υπάρχουν κενά σε αυτή την ιστορία τα οποία θα τα εκθέσω σιγά σιγά και θα κάνουν πολλούς παράγοντες μέσα στην αριστερά και την δεξιά να ιδρώσουν από αγωνία και ντροπή, ακόμα και εκείνοι που φαίνονται να μην έχουν άμεση σχέση με τα γεγονότα.
Δεν θα γλυτώσουν οι προδότες εύκολα από την εξονυχιστική έρευνα.
 
 Θα κάνουμε την παράθεση των σημείων της έρευνας σημείο σημείο. 
Μην αγνοείτε τον τίτλο που βάλαμε στην μικρή έρευνά μας, έχει...νόημα
(Συνεχίζεται)Ι.Τζανάκος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..