Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

Δηλητηριώδης συνάντηση στο "αρχέγονο" της ελληνικής διανοήσεως..(Καστοριάδης, Ψυχοπαίδης, Μπασάκος, Μαρκής)

Το ζουμί είναι στην κριτική του Μπασάκου και την απάντηση του Καστοριάδη:

Κριτική στον Καστοριάδη από τον Κ.Ψυχοπαίδη: 

2 Σχόλια
Ιωάννης Τζανάκος

1.
Είναι όντως λίγο παράξενος ο τρόπος με τον οποίο οι νεωτερικοί διανοούμενοι αντιπαρατίθενται πραγματικά.
Αυτό συμβαίνει μόνο όταν απομακρύνονται ο ένας από τον άλλο, πράγμα που δείχνει και τον μεγάλο βαθμό υποκρισίας που διαπερνάει αυτό το ασαφώς προσδιορισμένο κοινωνικό στρώμα.
Εν πάση περιπτώσει, ας μείνουμε στον ίδιο το διάλογο και την κριτική του Κοσμά Ψυχοπαίδη, και ας παρατηρήσουμε και το βάθος αλλά και την επιφανειακότητά του. 


2.
Αυτό που μπορεί σήμερα να μας φαίνεται ακραίο και συναφές με την ιδεολογία των κυρίαρχων δυτικών και των κυριαρχούμενων υποτελών της "εδώ χώρας", δηλαδή η βίαιη κριτική της "νεοελληνικής ανορθολογικότητας", ήταν όπως βλέπουμε από "τότε" ήδη μια κυρίαρχη ιδεολογία στους κύκλους των διανοουμένων.
Μας τον ετοιμάζανε τον τάφο από τότε οι τύπαροι..  

3 σχόλια:

 1. Αυτοί οι άνθρωποι μισούνε τον Καστοριάδη και ο Καστοριάδης αυτούς, αλλά όλοι μαζί μισούνε τους "υπανάπτυκτους"¨ρωμιούς οι οποίοι μισούνε τους παραπάνω αλλά και τον εαυτό τους...
  Όπως καταλάβατε πρόκειται για μια πολυ αγαπησιάρικη συνάντηση, και αντίθετα από ό,τι ελέχθη ο Μπασάκος είναι ο μόνος που μιλάει ανοιχτά, αν και είμαι πλέον ΣΙΓΟΥΡΟΣ (ας με διαψεύσει, σιγά μην) πως ήταν συνεννοημένος με τον Ψυχοπαίδη να κάνει την ερώτηση ζουμί...
  Κάτι τρέχει στα γύφτικα, απλά να ξέρουμε πως το αφεντικό (δικαίως) στους "ντόπιους" ήταν ο Ψυχοπαίδης..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπάρχει ένας ανθρώπινος τύπος, μπορεί και άνθρωπος, που τους ενώνει όλους.
  Φανταστείτε ένα καφενόβιο τέρας που έχει βάλει και άλλες μορφές μέσα του, πιο φρέσκιες υποτίθεται, και έχει γίνει ένα πραγματικό τέρας φρέντο καπουτσίνο, αριστερο-ακροδεξιο-εθνικο-ορθοδοξο-ακροαριστερο-διεθνιστικο-αρχαιοπληκτο-καντιανο-καστοριαδικος δημοκρατισμός (προσπαθούμε να χώσουμε και λίγο Μπαντιού)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ξέχασα πολλά, διορθώνω συμπληρώνω:
  αυτονομο-καταστασιακο-ντεριντιανο-μεσιανικο-μπενγιαμενικο-αντορνικοφραγκφουρτιανο-ντελεζιανο-αριστερο-ακροδεξιο-εθνικο-ορθοδοξο-ακροαριστερο-διεθνιστικο-αρχαιοπληκτο-καντιανο-καστοριαδικος δημοκρατισμός....πάνω από όλα δημοκρατισμός και ελευθερία για σούπες με σουπιές..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan & Iran

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..