Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

Kurdistan, Israel, Syria, Russia, USA, Turkey και μια φανταστική κουρδική έξοδος στην Μεσόγειο..


 Οδυσσέας Ελύτης / ΤΡΙΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (1982)..άλλη μια φορά 
χάνεται από την υπόστασή σου 
Έλληνα σκληροτράχηλε
           να εμπνέεσαι άντε..   AD LIBIDUM
Η διαφορά του Έλληνα από τον ελληναρά, σε ποιητική μορφή..
Ας προσπαθήσουμε και αλλιώς..

Δεν υπάρχει δυνατότητα τα ενωμένα καντόνια του Αρφίν και του Κομπάνι να φτάσουν ως την Μεσόγειο Θάλασσα.
Για να γίνει αυτό θα έπρεπε να απωθηθεί ο συριακός στρατός προς τα νότια, να δεχθούν οι κάτοικοι της βορειοδυτικής Συρίας να υπαχθούν υπό την κουρδική εξουσία (YPG) και να γίνει αυτό όλο αποδεκτό από την Τουρκία.
Αυτό λοιπόν το σενάριο ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας.
Το ζήτημα είναι σε ποιές υποκειμενικές σφαίρες φαντασίας ανήκει αυτή η φαντασίωση αλλά και ποιοί την χρησιμοποιούν ως προπαγανδιστικό μέσο και εξυπηρετώντας ποιούς θελητά ή αθέλητα.
Ας δούμε τα ενδεχόμενα:
1) Χρησιμοποποιείται αυτό το ακραία φανταστικό σενάριο για να υπερτονιστεί (στην ελληνική επικράτεια) προπαγανδιστικά η δύναμη των Κούρδων και να πιστέψουν οι εδώ ψευδο-εθνικιστές υπερπατριώτες καλικάντζαροι (της "βάσης") ότι η Τουρκία είναι ένα στάδιο προ της διαλύσεως.
Εντέχνως υπερτονίζεται επίσης η θετική συμβολή των δυτικών δυνάμεων, ώστε να φαντασιώνονται οι εδώ υπερπατριώτες καλικάντζαροι ότι ανάλογη συμβολή θα έχουν (οι δυτικοί) σε μια σύγκρουση της "Ελληνικής Δημοκρατίας" με την Τουρκία.
Πρόκειται για ένα ξαναζέσταμα των προσδοκιών για μια νέα υποσχετική συμμαχία Ελλάδας και δυτικών δυνάμεων για τον γεωπολιτικό διαμοιρασμό των ιματίων μιας διαμελισμένης Τουρκίας.
Πρόκειται φυσικά για μια νεο-νατοϊκή, σκοτεινή και ανόητη προπαγάνδα που πάνω στην βάση κάποιων πραγματικών δεδομένων που επιτείνονται σήμερα ρίχνει το άθλιο σύνθημα για βρώμικη μικρο-ιμπεριαλιστική συμμετοχή του ελληνικού κράτους (και λαού) σε μια πιθανή νέα λύση του χρονίζοντος και άλυτου "ανατολικού ζητήματος".
Πρώτον, το ζήτημα αυτό τίθεται σήμερα με νέους όρους.
Δεύτερον, δεν υπάρχει κανένας Λόγος η Δύση να δώσει στην "Ελληνική Δημοκρατία" το δικαίωμα να παρέμβει στα ανατολικά ζητήματα: Και γιατί οι έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί παράγοντες είναι σιχαμεροί δούλοι του ΝΑΤΟ άρα δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν τίποτα άλλο από το να υπακούουν στα νατοϊκά/δυτικά αφεντικά τους, και γιατί ακόμα και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο διάλυσης υπάρχουν αμεσότεροι και αξιοπιστότεροι πολιτικοστρατιωτικοί σύμμαχοι. 
Ποιοί είναι αυτοί; Μα βέβαια οι ίδιοι οι Κούρδοι, και στο βάθος οι Ισραηλινοί. 
Εκτός από την υποκειμενική αξιοπιστία και των δύο προαναφερόμενων υπάρχει και ένα αντικειμενικό δεδομένο το οποίο το είχαν κάποτε και οι Έλληνες αλλά δεν το έχουν τώρα: 
Οι Κούρδοι και οι Ισραηλινοί έχουν εθνοτική πληθυσμιακή παρουσία στην διαφιλονικούμενη περιοχή, ειδικότερα οι Κούρδοι έχουν εθνοτική πληθυσμιακή παρουσία σε όλες τις εθνοκρατικές ζώνες και πάνω από όλα μέσα στην ίδια την εθνοκρατική ζώνη της Τουρκίας.
Οι Έλληνες μαϊντανοί και χλεχλέδες ορντοντόξ εθνικιστές της πλάκας φαντασιώνονται πάνω στις πλάτες, το αίμα και τις γεωπολιτικές συνωμοσίες άλλων, σοβαρότερων ανθρώπων και σοβαρότερων εθνικιστών. Συνεπαγωγικά:

2) Το φανταστικό σενάριο της εξόδου του Κουρδιστάν στην Μεσόγειο θάλασσα χρησιμοποιείται ως ένα εκφοβιστικό σενάριο μέσα στην ίδια την Τουρκία, για να πεισθεί ο πληθυσμός ότι υπάρχει "κουρδοσιωνιστικό" σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας και ανάπυξης (περαιτέρω) μιάς ακόμα θαλάσσιας δύναμης. 
Η ελληναράδικη και τουρκαλάδικη προπαγάνδα συμπλέκονται άρρηκτα και συνυφαίνονται διαλεκτικά κυρίως λόγω της απεριόριστης βλακείας των Ελλήνων εθνικιστών. 
Δεν θα ήθελα να σκεφτώ κάτι άλλο αφού είμαι σίγουρος πλέον ότι οι "εδώ" είναι ηλίθιοι και τίποτα άλλο σημαντικότερο. 

3) Η ελληναράδικη τουρκαλάδικη προπαγάνδα δεν είναι η μοναδική.
Υπάρχουν και οι σιχαμεροί υπο-υπο-υπάλληλοι του Άσσαντ, και οι παρανοϊκοί οπαδοί της "ευρασιατικής" ρωσοθεωρίας του Ντούγκιν, οι οποίοι αν και δεν αναφέρονται (έντονα ή και καθόλου) στην δυναμική εξόδου του Κουρδιστάν στην Μεσόγειο, πάντως φρίττουν ασσαντικώς με το ενδεχόμενο οι Κούρδοι να γίνουν ένα  "βόρειο Ισραήλ" σφηνωμένο στον χοντρό ρωσο-αραβικό και ρωσο-ιρανικό κώλο τους.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ψευδολόγου και διαδοσία φημών Τ.Μεϊσάν, ο οποίος έχει κατασκευάσει μια ολόκληρη ψευδολογία για την δράση του YPG (PKK) στην βόρεια Συρία στηριζόμενος σε ένα μείγμα αληθινών και ψευδών στοιχείων. 
Υπάρχει βέβαια ανοιχτή συμμαχία μεταξύ ΡΚΚ, Ηνωμένων πολιτειών και άλλων δυνάμεων και "διακριτική" υποστήριξη από την πλευρά του Ισραήλ και ανοιχτή διακήρυξη για μια ομοσπονδιακή ή καντονοποιημένη Συρία, ή ακόμα και για διάσπαση της Συρίας σε 3 ξεχωριστά κράτη: 
Την αλαοϋιτική (σιιτική) και κοσμική Συρία, την σουννιτική Συρία και την Κουρδική Συρία.
Μόνον αυτή η Συρία μπορεί να υπάρξει έτσι κι αλλιώς, αφού και παλαιότερα μόνον αυτή η Συρία υπήρχε. 
Το ζήτημα είναι να φύγει ο Άσσαντ από την ηγεσία των αλαουϊτών και των κοσμικιστών, να εξοντωθεί το ISIS, οι τουρκό- και σαουδαραβο-υποστηριζόμενες σουννιτικές δυνάμεις να αποκτήσουν μιαν πιό νορμάλ φόρμα (έστω προσχηματικά), και οι Κούρδοι να έχουν μιαν διευρυμένη αυτονομία ή ακόμα και ανεξαρτησία.
Όλα τα άλλα, για εξόδους στην Μεσόγειο και για συνωμοσίες των Κούρδων ενάντια στον μακρυλαίμη σφαγέα είναι για ρωσοχάπατους και ελληναραδο-χάπατους.
Αυτό που έχει μια βάση είναι το ενδεχόμενο μελλοντικής διάσπασης της Τουρκίας, αλλά και αυτό ακόμα είναι ένα πολύ περίπλοκο και δύσκολο να συμβεί ενδεχόμενο που προϋποθέτει σχεδόν έναν παγκόσμιο πόλεμο.
Αυτό που επιδιώκουν ειλικρινά όλοι οι Κούρδοι είναι ένα ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος στο βόρειο Ιράκ που θα παίζει τον ρόλο του διεθνώς αναγνωρισμένου εθνοκρατικού πυρήνα, και δύο αυτόνομες περιοχές στην Συρία και την ΝΑ Τουρκία.
Μαζί όμως με τους ελληναράδες και τους τουρκαλάδες φαντασιόπληκτους (ή επωφελούμενους προπαγανδιστικά από θετικές και αρνητικές φαντασιώσεις) ακολουθούν οι γενικά τεμπέληδες νωθροί στην αναλυτική σκέψη "αντι-ιμπεριαλιστές" που δέχονται αμάσητα όλα τα υπερεθνικιστικά σκατολοϊδια για να δείξουν πως άλλη μια φορά ο "ιμπεριαλισμός" κάνει την δουλειά του. 
Ο ιμπεριαλισμός (ειδικά ο δυτικός) την κάνει την δουλειά του μια χαρά, αλλά όχι με τον τρόπο που φαντάζονται συνήθως οι συνηθισμένοι "αντι-ιμπεριαλιστές".
Είναι πολύ πιο "ευφυής"..
Ιωάννης Τζανάκος
μη Ορτοντόξ Έλλην..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εξωτερικότητα..

Εξωτερικότητα..
Εξωτερικότητα..