Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

Τώρα, και λίγο "κουτσομπολιό", από τον "χώρο"...Αυτό το κακό παιχνιδάκι των "αυτο-οργανωμένων" και των δικαιωματιστών και η διαλεκτική που πάνε να δημιουργήσουν με τους συντηρητικούς και τους φασίστες δεν θα έχει καλό τέλος, ούτε πρόκειται βέβαια να μας παρασύρει σε αντιδράσεις ή σε μιαν τήρηση ουδετερότητας.
Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως δεν φανερώνεται μόνο μια ιεραρχία εντός της επικράτειας της "Ελληνικής Δημοκρατίας", αλλά πολλές, τουλάχιστον 2 ιεραρχίες.
Δεν υπάρχει κανένα αυθόρμητο κίνημα αλλά ούτε και τίποτα "σκοτεινές συνωμοσίες".
Και οι δύο αφηγήσεις, αλλά και η τρίτη των ακρ(αι)ο-κεντρώων (που συμπίπτει εν μέρει με την γραφειοκρατική μη αφήγηση της κυβέρνησης), πρέπει να αντιμετωπιστούν με καχυποψία αλλά και ειρωνεία αν είναι δυνατόν.
Υπάρχει ένας οχετός δεξιοσυνωμοσιολογικών "αναλύσεων", ακατάσχετοι λόγοι περί "αδερφοσύνης", ένας τυπικός Λόγος περί "νομιμότητας" και η αλήθεια που βρίσκεται πάντα αλλού, μακριά, σχεδόν έξω από κάθε σημείο της "αφηγηματικής" πραγματικότητας όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.
Δεν σκοπεύω να εμπλακώ στην συζήτηση (ξανά) αλλά να διατηρήσω την απόστασή μου και την απάθειά μου, ειδικά όταν βλέπω υστερικές κραυγές, λυσσασμένες φάτσες, γλυκανάλατα ανθρωπιστικά λογίδρια, σχεδόν από όλους, και τους γνωστούς της συντηρητικής "παράταξης" και τους διάφορους αυτο-οργανωμένους, τόσο αυτο-οργανωμένους που το σύνθημα το έριξαν με άρθρο στο RedNotebook (Ιωακείμογλου) με στρατηγικές θέσεις, υπάρχουν και οι γέφυρες με τους 53, και έχουμε βέβαια επισκέψεις από τους κορυφαίους ιδεολογικούς παπάδες εκ της Εσπερίας. 
Μασάει η κατσίκα ταραμά;
(Μήνυμα: Το ΚΚΕ να προσέξει τις φραξιονιστικές ιντερνετικές συνωμοσίες Μπογιόπουλου, παρατράβηξε το πράγμα, δεν νομίζετε; 
Κάτι έχω ψιλιαστεί, αλλά δεν θα παίξω το παιχνιδάκι του "συνωμοσιολόγου".
Τόσο αφελείς είναι τελικά; απομονώνουν τους πραγματικούς σκύλους και αφήνουν τα "πρόβατα" του αριστερισμού να σουλατσάρουν; να φανταστείς ότι τα λέω -πάλι- εγώ αυτά τα πράγματα.)
Οι δεξιοί έχουν όλη την ευκαιρία να ανασυνταχθούν με τέτοιο "έτοιμο" πράγμα.
Η ελληνική κοινωνία είναι υπερσυντηρητική και οι αφρίζοντες "ανθρωπιστές" τής κάνουν την μεγάλη χάρη να την επιβεβαιώνουν με τα προκλητικά τους καμώματα και την αφέλειά τους.
Προβλέπω μεγάλη ιδεολογική αναταραχή στο μέλλον γύρω από την "φασιστικοποίηση" της ελληνικής κοινωνίας, η οποία είναι υπαρκτή και δεν δικαιολογείται από το γεγονός πως συμβαίνει και "αλλού".
Αλλά αν και τα έχουμε πει και από εδώ, και χαλάσαμε και τις καρδιές μας με φίλους, θα επαναλάβουμε ωστόσο το εξής:
Όταν συνεχίζοντας το θεατράκι σας και την κοινή σκηνική σας παρουσία με όλο τον συρφετό της ακροδεξιάς και του ακραίου κέντρου, όταν λοιπόν συνεχίζοντας θα έρθετε αντιμέτωποι με μια τεράστια μάζα οργής και κοινωνικής αποξένωσης, εγώ (και τι έγινε;) δεν θα είμαι εκεί, ούτε βέβαια από την μεριά της "κοινωνίας" ούτε όμως και από την δική σας μεριά ω "σύντροφοι".
Ελπίζω τότε να μην ασχολούμαι καν με την ενημέρωση και το νετ και την ανάγνωση εφημερίδων, ανακοινώσεων, άρθρων και άλλων σχετικών.
Όποιος θέλει να ανατρέξει στις αιτίες αυτής της αδιαφορίας σε ένα πλαίσιο που δεν αφορά βέβαια ασημαντότητες όπως ο υποφαινόμενος αλλά ευρύτερες ομάδες ανθρώπων, ας ανατρέξει και από "εδώ" αλλά το κυριότερο από όπου θέλει μέσα στο μυαλό του, αν του έχει απομείνει λίγο, που αμφιβάλω. 


Ιωάννης Τζανάκος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan & Iran

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..