Αυτοκαθορισμός

Αυτοκαθορισμός

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

Η αποκάλυψη του "νοήματος" της συμφωνίας μεταξύ των Τουρκοβρυκολάκων και των μέθυσων νεο-Τσαρικών..


Προλογικό (δηλητηριώδες) σχόλιο
Ιωάννης Τζανάκος


Σιγά σιγά αποκαλύπτεται το ειδικότερο πλαίσιο της (ακόμα) μερικής συμφιλίωσης των Τουρκοβρυκολάκων με τους μέθυσους Τσαρικούς του Ρασ-Πούτιν:
Μπορεί οι ηγεμόνες αυτοί να συγκρούονται στα πεδία των μαχών, οι δε μέθυσοι Τσαρικοί μπορεί να επικαλούνται τις αρχές της Ορθοδοξίας, της τιμής και της ηθικής στις διεθνείς σχέσεις, αλλά ομοιάζουν σε κάτι:
Στο μίσος τους απέναντι στους Κούρδους και τους Εβραίους, όπως αυτό μάλιστα ενισχύεται από την δυσκολία που τους φέρνει η ύπαρξη των Κούρδων και των Εβραίων τόσο στα οικονομικά όσο και στα ευρύτερα γεωστρατηγικά χωροκυριαρχικά ενδιαφέροντα και συμφέροντά τους.
Στους Τούρκους "δεν έκατσε" το σενάριο μιας σειράς εθνοκαθάρσεων, μαζικών δολοφονιών, βιασμών, εκτοπίσεων, σε έμμεση και άμεση συνεργασία με το ISIS, για μια γοργή εγκαθίδρυση ενός σουνιτικού εμιράτου υπό την ηγεμονία τους και την προώθηση μιας νέας μορφής Χαλιφάτου: εμφανίστηκαν οι μέθυσοι νεοτσαρικοί για να υπερασπιστούν τον μακρυλαίμη δολοφόνο και τις βάσεις τους.
Οπότε, αν και συνεχίζουν τον αγώνα για μια μετριοπαθέστερη επικράτηση επί του πεδίου της μάχης, είπαν προσαρμοζόμενοι:
Μήπως να προτείναμε στον μακρυλαίμη (Άσσαντ), και στους Ρώσους, τους Χεζμπολάδες κ' Ιρανούς προστάτες του, να ματαιώναμε τα σχέδια των Κούρδων, των Η.Π.Α και του Ισραήλ, για μια κουρδική ζώνη στο υπογάστριο της τουρκικής επικράτειας;
Και ο μέγας Τσάρος, ο ορθόδοξος βλάξ, το μεγαλείο της συμπλεγματικής ευρασιατικής γεωπολιτικής, είπε "γιατί όχι", τώρα ειδικά που μας παρουσιάζεται το ενδεχόμενο να διευρύνουμε το ρήγμα Δύσης Τουρκίας.
Θα πει κανείς, μα αυτό είναι ο "ρεαλισμός", τα συμφέροντά του (της "χώρας" του, της αυτοκρατορίας του) κοιτάει ο άνθρωπος, ποιό είναι το πρόβλημά σας;
Όχι, δεν συμφωνώ με την "ρεαλιστική" εξήγηση εντελώς (δεν είναι ολότελα λανθασμένη βέβαια), αμφισβητώ την ικανότητα σκέψης των μέθυσων νεο-Τσαρικών.
Τι εννοώ: 
Ας αφήσουμε τις αντι-τουρκικές και αντι-ισλαμιστικές και καλά γελοιότητες του Ρασ-Πούτιν και των μέθυσων νεοσαρικών του, ας υποθέσουμε πως δεν έχει καμία σημασία το ζήτημα της εθνικής δημοκρατικής αυτονομίας του Κουρδιστάν, ας πούμε πως αυτό που προέχει είναι να επικεντρωθεί η ρωσική δύναμη στην ήττα των τζιχαντιστών, ωστόσο μένει κάτι που όπως θα δείτε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών το λέει ανοιχτά, αν και όχι τόσο ανοιχτά για να το καταλάβουν οι μέθυσοι νεοσαρικοί ορθόδοξοι κρετίνοι:
Εφόσον θα ισχύσει η αρχή της πλειοψηφίας, δεν θα υπάρχει "σεκταριστική" ή "εθνική" ή "εθνοτική" υπεροχή όπως λέει, τότε είναι αναπόφευκτο να χάσουν οι Αλαουίτες την εξουσία και ο Άσσαντ και όλη του η σιχαμερή πατριά να φύγει δίνοντας την θέση τους στις σιχαμερές τουρκόδουλες (πλέον) σουνιτικές αραβικές πατριές, που ξεπλυμένες σε κάποιο αντι-τζιχαντιστικό πλυντήριο θα το κάνουν τελικά Σαουδικό και Τουρκικό το "μαγαζί".
Το μόνο που θα έσωζε προοπτικά τους Αλαουίτες είναι ακριβώς αυτό που λένε οι Κούρδοι, προσπαθώντας να το περάσουν και στις Η.Π.Α και το Ισραήλ, δηλαδή μια καντονοποιημένη ομοσπονδιοποιημένη Συρία, ενώ τώρα με τα μεγαλεία του μακρυλαίμη δολοφόνου Άσσαντ και τα ανισόρροπα και μεγαλομανή σχέδια των μέθυσων του Ρασ-Πούτιν, στο τέλος τέλος, αν πέρναγε το σχέδιο της Τουρκίας, θα έμεναν με ένα τίποτα.
Κι όλα αυτά γιατί ο Άσσαντ και ο Πούτιν τα θέλουν όλα, δηλαδή ένα ενιαίο κράτος κυριαρχούμενο πάλι από Αλαουίτες, Ιρανούς, και Ρώσους.
Όσο το θέλουν αυτό θα παίζουν το παιχνιδάκι της Τουρκίας. 
Έξυπνος ο Σουλτάνος.  
Στερείται το παιδί με τα μάσκουλα και την προϋπηρεσία στην KGB.
Βέβαια λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο..
ΧΑ!
  Αποτέλεσμα εικόνας για ισραηλ

O Toύρκος πρωθυπουργός Binali Yıldırım πρότεινε σήμερα για την επίλυση της συριακής κρίσης 3 βήματα δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση καθώς υπάρχει αλλαγή της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και η Άγκυρα επιδιώκει να έχει περισσότερους φίλους. 
Είπε ότι ήρθε η ώρα για την Τουρκία να επανασυνάψει σχέσεις με τη Συρία εφόσον έχει προσεγγίσει με βήματα τόσο το Ισραήλ όσο και τη Ρωσία.
Η λύση έχει 3 βήματα είπε:
  • Θα προστατεύσουμε τα συροτουρκικά σύνορα.
  • Δεν επιτρέπουμε την ανάδειξη και δημιουργία άλλης κρατικής οντότητας στη Β Συρία.Δεν θα υπάρξει στη Συρία κρατική οντότητα του κουρδικού κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης που έχει και το YPG.
  • Επιστροφή των προσφύγων από τις γειτονικές χώρες μετά τη λύση. Οι σύριοι πρόσφυγες θα επιστρέψουν στη χώρα τους μέσα από συγκεκριμένο σχεδιασμό κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Τουρκία που έχει περί τα 3 εκατομύρια σύριους πρόσφυγες,τόνισε.
Η Τουρκία θα συνεργαστεί με άλλους εταίρους της περιοχής για να υπερβούν τα προβλήματα και η λύση θα βασίζεται σε διάφορες αρχές βασισμένες στην ενότητα του συριακού εδάφους και σε μια κρατική δομη που δεν θα βασίζεται στην σεχταριστική ή εθνική υπεροχή πράγμα που σημαίνει ότι και ο Άσαντ δεν θα μπορεί να παραμείνει για πολύ καιρό στην εξουσία. Hurriyet shamtimes 15.8.16
dimpenews.com

Ήδη από τον Ιούνιο του 2016

Στροφή της Άγκυρας υπέρ Άσαντ στην ... - dimpenews.com


H αποφασιστικότητα της Τουρκίας να αποτρέψει τη δημιουργία κουρδικής  αυτόνομης περιοχής στη βόρεια Συρία την οδηγεί στo να ρίξει τους τόνους αναφορικά με την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει να μεταρρυθμίσει την εξωτερική της πολιτική, η οποία παρουσίασε αυξημένη απομόνωσή  αντί ενίσχυση επιρροής.
 Ένας ανώτερος αξιωματούχος του τουρκικού  κυβερνώντος κόμματος της «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» που ζήτησε να μιλήσει υπό την κάλυψη της ανωνυμίας, δήλωσε: «Ο Ασάντ  σίγουρα έχει διαδραματίσει αρνητικό ρόλο. Και εμείς δεν θα αλλάξουμε τη θέση μας σε αυτό, αλλά δεν είναι υπέρ της αυτονομίας των Κούρδων. Μπορεί να μην είμαστε  αρεστοί  ο ένας στον άλλον, αλλά σε αυτό το θέμα, υποστηρίζουμε την ίδια πολιτική. »
Στην εποχή του Νταβούτογλου, η Άγκυρα επέμενε στην αποχώρηση του Άσαντ, ως το μόνο τρόπο που θα επέφερε τη  σταθερότητα στη Συρία και ο Ερντογάν ήταν ένας από τους πλέον επικριτές του Άσαντ, αλλά τώρα οι αναλυτές ισχυρίζονται ότι οι συνθήκες στο τερέν έχουν αλλάξει καθώς οι Κούρδοι αύξησαν τον έλεγχό τους στις παραμεθόριες περιοχές, και θα μπορούσε αυτή η εξέλιξη να σηματοδοτήσει άλλες οπτικές. Ήδη κάποιες ημέρες  μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο μήνα, ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπεν Αλί Γιλντιρίμ, δήλωσε ότι η χώρα του έχει επιτακτική ανάγκη ν΄ «αυξήσει τους φίλους της και να μειώσει τους εχθρούς της», σε μια σιωπηρή παραδοχή ότι οι πολιτικές του προκατόχου του Αχμέτ Νταβούτογλου προκάλεσαν την περιθωριοποίηση της .
Ο τούρκος πρωθυπουργός Binali Yildirim σε συνέντευξή του που εμφανίστηκε την Παρασκευή στη Hürriyet εμφανίζεται ως αναθεωρητής και επιδιώκει όπως δηλώνει την καλή γειτονία ως και με τη Συρία. « Israël, Syrie, Russie, Egypte : δεν μπορεί να υπάρχει μόνιμη αντιπαλότητα ανάμεσα σε αυτές τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο ή τη Μαύρη Θάλασσα ».Για το κουρδικό τόνισε : « η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας είναι σημαντική για εμάς. »
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Ερμηνείες της ιστορίας..

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..