Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Το Δεξιό Τσίρκο στην Ελλάδα ως το αίτιο ειδικών ψυχιατρικών/ιδεολογικών φαινομένων (Σώρρας)


 Σχόλιο
Ιωάννης Τζανάκος

Περιμένουν οι αριστεροί να υπάρξει κοινωνικό κίνημα και οι "πατριώτες" (εθνικιστές) να υπάρξει εθνικό κίνημα, και να που εμφανίστηκε το πραγματικό κίνημα!
Ένας απίστευτος τύπος που μπλέκει όλα τα παρα-ιδεολογικά κόπρανα της ελληνοκεντρικής ακροδεξιάς με απίστευτες ψευδείς υποσχέσεις σε ανόητους απελπισμένους ή απλά ανόητους, οι οποίες είναι στηριγμένες σε χαλκευμένα απατεωνίστικα χαρτιά, όπου πάει μαζεύει πλήθη και έχει οργανώσει παντού γραφεία και τοπικές οργανώσεις με πυρήνες φανατικών πιστών.
Μιλάμε για τις μεγαλύτερες τοπικές μαζώξεις σε σύγκριση με τις αναιμικές και ολιγάριθμες μαζώξεις των κομμάτων, των κινημάτων κ.λπ
Πρόκειται για ένα φαινόμενο μαζικότητας που επεκτείνεται και εκτός Ελλάδας, στην περίφημη ομογένεια!
Επειδή ο δεξιοφιλελεύθερος χώρος και ο Καραμπελιάς θέλει να αξιοποιήσει πολιτικά την απατεωνίστικη υποσχετική του παράφρονος και απατεώνα ψευδο-Μεσσία (έχουμε ήδη άρθρο του Θ.Μαυρίδη) θα ήθελα να σημειώσω τα χαρακτηριστικά του "κινήματος Σώρρα" που αφορούν και την δεξιά αλλά και την "πατριωτική αριστερά":
1) ιδεολογική προβολή του ιθαγενισμού-ρατσισμού, ήτοι ξεκάθαρος ρατσιστικός εθνικισμός ή υπερεθνικισμός..
2) Αντισημιτισμός..
3) Ψευδο-ελληνοκεντρισμός ή απλά ελληνοκεντρισμός, παγανιστικός μεσσιανισμός..
4) Ιδεολογία της αντι-τοκογλυφίας, θεώρηση δηλαδή του χρήματος-χρέους ως προϊόντος μιας παγκόσμιας τοκογλυφίας η οποία ταυτίζεται με μια "παγκόσμια συνωμοσία" (και ξέρουμε ποιοί είναι συνήθως κατά την θεώρηση αυτή "πίσω" από την "τοκογλυφική συνωμοσία").
Υπάρχει βέβαια μια κοινωνικο-ψυχιατρική διάσταση στο φαινόμενο, η οποία είναι προφανής αλλά καλό είναι να αναλυθεί από ειδικους.

Επίσης, ένα σημαντικό θέμα είναι η αδράνεια του δικαστικού μηχανισμού, αφού υπάρχουν όλα τα στοιχεία που θεμελιώνουν και στοιχειοθετούν αρκετά ποινικά αδικήματα, αλλά εισαγγελέα δεν βλέπουμε να εμφανίζεται. 
Τώρα μάλιστα το θέμα είναι πια δύσκολο για τις δικαστικές αρχές αφού έχουν καταλάβει πολύ καλά ότι η δίωξη και η καταδίκη του τύπου αυτού θα συντελέσει στην ηρωοποίησή του και αυτό δεν το θέλουν. 
Αλλά η ολιγωρία αυτή θα έχει αποτελέσματα, αν τελικά αυτό το πράμα βγεί και στην βουλή.
Και θα βγεί!
Αλλά τέλος πάντων, δεν λέω κάτι καινούργιο.
Αυτό που έχω να επισημάνω τελικά είναι ότι οι άνθρωποι έχουν και την ευθύνη των πράξεών τους, δεν είναι δυνατόν να τους δικαιολογούμε πάντα.
Έκαναν νοματαίους ονοματαίους και ισχυρό κόμμα Ναζί δολοφόνους, έκαναν νοματαίο και ονοματαίο τον Λεβέντη (ας πούμε όμως ότι αυτός είναι τελικά κάπως νορμάλ), θα κάνουν τώρα νοματαίο ονοματαίο και τον Σώρρα.
Δεν έχουν ευθύνη; 
Δεν είναι και ο ίδιος καραγκιόζης ο κάθε "λαϊκός άνθρωπος" που πιστεύει αυτό το πράμα;
Αλλά, μιας και έχουμε τον τελευταίο καιρό ασχοληθεί εντόνως, για άλλους λόγους βέβαια, με τον θεωρούμενο από εμάς αντισημιτισμό/αντισιωνισμό που έχει μολύνει διαχρονικά την ελληνική αστική κοινωνία, δεν ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το θέμα ελληνική ακροδεξιά "σκέψη";
Καλός ο παραλληλισμός που κάνει ο Μαυρίδης του Σώρρα με τον Τσίπρα, αν και κάπως τραβηγμένος, αλλά την ταύτιση της ιδεολογίας των  ακροδεξιών φιδιών με την ιδεολογία του απατεώνα δεν την βλέπει; 
Δεν έχει υπάρξει πραγματικά σοβαρή συζήτηση και διάλογος για την ακροδεξιά ιδεολογία στην Ελλάδα, και αυτή έχει κατορθώσει, και με ευθύνη της ΝΔ κυρίως αλλά και της Εκκλησίας, να αποκτηνώσει διανοητικά μάζες του λαού.
Μιλάμε για πραγματική εγκεφαλική καταστροφή δεξιάς προελεύσεως, που ξεπερνάει άλλους "μέσους όρους" στον ήδη αποκτηνωμένο ιδεολογικά παγκόσμιο χώρο της δεξιάς. 
Η μορφή της ιδιάζουσας ελλαδικής δεξιάς αποβλάκωσης και της πλήρους ανικανότητας της ορθόδοξης εκκλησίας και της δεξιάς (άλλα και των νεο-ορθόδοξων αριστερών εθνικιστών) να κάνουν το στοιχειώδες που κάνουν σε άλλες χώρες, έχει αφήσει έναν χώρο παραπάνω στην αποβλάκωση και τον εκχυδαϊσμό του συντηρητικού λαού.
Όλα αυτά είναι συνέπεια μιας ειδικής οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και συντονίζονται με την γενικότερη κρίση, αλλά περιέχουν και μια ιδιομορφία που προέρχεται από το γεγονός πως ο ελλαδικός συντηρητισμός και η ελλαδική (και ομογενειακή) δεξιά είναι πραγματικά ΕΝΑ ΤΣΙΡΚΟ. Και από αυτό το τσίρκο μέσα θα βγούν άλλα Τσίρκα συνεπέστερα με τον ρόλο του Τσίρκου.


Δεν υπάρχει σωτηρία! Αποθέωση Αρτέμη Σώρρα στην Τρίπολη 

 Δεν υπάρχει σωτηρία για την Ελλάδα...

Αποθέωση από 700 πολίτες στην Τρίπολη για τον Αρτέμη Σώρρα που συνεχίζει να πουλάει παραμύθι υποσχόμενος ότι θα πληρώσει το χρέος της χώρας και ότι δάνεια έχει σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία ο κάθε ψηφοφόρος.
 Το μυστικό για να κινηθεί και να φτιάχνει γραφεία σε όλη τη χώρα είναι ότι ζητά από κάθε απελπισμένο πολίτη που έχει χρέη 35 ευρώ ώστε να κάνει ομαδική αγωγή εναντίον των τραπεζών. 

Ήδη έχει στήσει γραφεία σε αρκετές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην κίνηση Σώρρα έχουν εγγραφεί πάνω από 150 πολίτες μόνο στην Αρκαδία.

Σ’ ένα γεμάτο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, ο Αρτέμης Σώρρας μίλησε για τα οικονομικά όπλα απελευθέρωσης της Ελλάδας, στην εκδήλωση των «Ελλήνων Συνέλευσις».
Την εντυπωσιακή εκδήλωση κάλυψε με ρεπορτάζ το τοπικό site kalimera-arkadia.gr

«Το χρέος δεν είναι υπαρκτό, αλλά εμείς θα πληρώσουμε ό,τι χρωστάμε. Όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να μπουν στην «Ελλήνων Συνέλευσις». Στην Τρίπολη ήδη έχουμε γραφείο και προγραμματίζουμε να λειτουργήσουμε άλλα τρία. 

Ας ξεχάσουμε τις διαφορές μας κι ας ενωθούμε. 

Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Η χώρα στα χέρια των Ελλήνων» είπε ο κ. Σώρρας στην κάμερα του «Καλημέρα Αρκαδία».

Επίσης, ο κ. Σώρρας κάλεσε όλους τους Έλληνες να καταθέσουν την εντολή εξουσιοδότησης προς την εφορία, ζητώντας να πληρωθούν τα χρέη τους μέσα από το λογαριασμό που υπάρχουν τα 600 δις ευρώ.

Μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Σώρρας ο οποίος είπε ότι είναι τιμή του που βρίσκεται στην κεντρική Πελοπόννησο και την Αρκαδία.

Δείτε παρακάτω βίντεο του kalimera-arkadia.gr

 

 Rock star στην Τρίπολη ο Σώρρας - Κουρδιστό Πορτοκάλι

Ενα ακόμη υπαρξιακό ερώτημα συνεπαίρνει τους οξυδερκείς Ελληνες ψηφοφόρους-φορολογούμενους: Ποιος είναι πιο αναξιόπιστος, ο Σώρρας, ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης;

Το κατάφερε κι αυτό το επίτευγμα το πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης. Να συγκρίνεται με τον Σώρρα και να βγαίνει τελευταίο.
Σ’ ένα γεμάτο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, ο Αρτέμης Σώρρας μίλησε για τα οικονομικά όπλα απελευθέρωσης της Ελλάδας, στην εκδήλωση των «Ελλήνων Συνέλευσις».
«Το χρέος δεν είναι υπαρκτό, αλλά εμείς θα πληρώσουμε ό,τι χρωστάμε. Όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να μπουν στην «Ελλήνων Συνέλευσις». Στην Τρίπολη ήδη έχουμε γραφείο και προγραμματίζουμε να λειτουργήσουμε άλλα τρία. Ας ξεχάσουμε τις διαφορές μας κι ας ενωθούμε. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Η χώρα στα χέρια των Ελλήνων» είπε ο κ. Σώρρας στην κάμερα του «Καλημέρα Αρκαδία».
Επίσης, ο κ. Σώρρας κάλεσε όλους τους Έλληνες να καταθέσουν την εντολή εξουσιοδότησης προς την εφορία, ζητώντας να πληρωθούν τα χρέη τους μέσα από το λογαριασμό που υπάρχουν τα 600 δις ευρώ.
Μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Σώρρας ο οποίος είπε ότι είναι τιμή του που βρίσκεται στην κεντρική Πελοπόννησο και την Αρκαδία.
“Είμαστε Έλληνες πολίτες που θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα μας”, ανέφερε ο κ.Σώρρας απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το τι είναι αυτό που τον έκανε να θέλει να βγει μπροστά και να κινήσει τα νήματα, ενώ πρόσθεσε: “Η Ελλήνων Συνέλευσις είναι ο μηχανισμός της ένωσης όλων των Ελλήνων. Είναι μονόδρομος. Είναι η μόνη λύση. Αν η Ελλάδα δεν πτωχεύσει και δεν διαλυθεί δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω και να εγκαθιδρύσουμε την ιδανική Ελλήνων πολιτεία – εκεί που θα τελειώσουν όλες οι φούσκες και όλα τα ψεύδη”.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη τονίζοντας πως “το μοναδικό έθνος στον πλανήτη είναι το ελληνικό. “Άλλο κράτος, άλλο εταιρεία και άλλο έθνος. Λίγα είναι κράτη, άλλα είναι εταιρείες και το μοναδικό έθνος – αποδεδειγμένο με στοιχεία- είναι το Ελληνικό”, τόνισε μεταξύ άλλων.
Αναφορικά με το διακύβευμα που προάγει η Ελλήνων Συνέλευσις υπογράμμισε: “Όλο το διακύβευμα είναι να πάρουν οι Έλληνες στα χέρια τους τη διακυβέρνηση της χώρας τους. Κανένα κόμμα δεν πρέπει να υπάρχει σε καμία Βουλή. 
Όλοι οι Έλληνες άνηκαν σε ένα κόμμα. 
Τι έκαναν αυτά τα κόμματα όμως; Τίποτα. Παντού υπήρχαν ψευτο- ιδεολογίες. Η δημοκρατία δεν έχει κόμματα. 
Έχει εκλέγειν και εκλέγεσθαι. 
Όλοι οι Έλληνες θα είμαστε σε μια Βουλή, όπου θα εκλέγουμε τον αξιότερο από το κάθε Δημοτικό διαμέρισμα που εκπροσωπεί άλλωστε το λαό και το Δήμο”.
Παράλληλα στη συνέντευξη του ο πρόεδρος του φορέα μίλησε και για το χρέος της Ελλάδας ξεκαθαρίζοντας πως το χρέος είναι πλαστικό και πλαστό. “Ουσιαστικά είναι ένα ψεύτικο χρέος. 
Ο εθνικός ΑΕΠ της Ελλάδας είναι πάνω από 1 τρισεκατομμύριο και θα σας το αποδείξω τις επόμενες ημέρες. 
Ακόμα και αν δεχτούμε ότι αυτό το ψεύτικο χρέος υπάρχει και το ξεπληρώσουμε την επόμενη μέρα θα μείνουμε άφραγκοι. 
Ο Ελληνικός λαός έχει τα κεφάλαια για να μετατρέψει την Ελλάδα σε εργοτάξιο για τα επόμενα 50 χρόνια. Για να κάνουμε την Ελλάδα όπως την έχουμε ονειρευτεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος στέλνοντας ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση τόνισε: “Υπόσχομαι πως όποια χρέη διαγράφηκαν θα επιστραφούν επί δέκα. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Είμαστε ξεκάθαροι. 
Η Ελλάδα στα χέρια των Ελλήνων εδώ και τώρα!”.

 

Θανάσης Μαυρίδης Ο Αρτέμης Σώρρας και οι «άλλοι- Liberal

Βρέθηκαν 700 Tριπολιτσιώτες, οι οποίοι (οι Τριπολιτσιώτες γενικώς)  θεωρούνται -κατά τεκμήριο- ευφυείς άνθρωποι και υποδέχτηκαν ως σωτήρα τους τον Αρτέμη Σώρρα! 
Επτακόσιους νοματαίους δεν μαζεύει αυτή την στιγμή στην Τρίπολη ούτε ο Αλέξης ούτε ο Κυριάκος. 
Κυρίες και κύριοι, όπως πάει το πράγμα ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τον κ. Σώρρα στην Βουλή των Ελλήνων.

Επτακόσιοι άνθρωποι πίστεψαν ή έκαναν πως πίστεψαν ότι ο Αρτέμης Σώρρας από την Πάτρα έχει 600 δισεκατομμύρια ευρώ και βάλε και θα σώσει την Ελλάδα και τους ίδιους προσωπικά. 
Ότι θα τους χαρίσει τα χρέη προς τράπεζες και εφορία. 
Το πιο σπουδαίο είναι ότι πιστεύουν ότι τα δισεκατομμύρια αυτά βρέθηκαν αφού ο Μεσσίας Αρτέμης πούλησε… απόρρητη… αρχαία ελληνική τεχνολογία στους Αμερικάνους.

Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο. Και δεν είναι μόνο στην Τρίπολη. 
Ο Αρτέμης Σώρρας διευθύνει με απόλυτη μαεστρία την εκστρατεία του σε όλη την Ελλάδα. 
Το «κίνημά» του έχει ανοίξει γραφεία σε όλη την Ελλάδα και οι οπαδοί του εργάζονται μέρα και νύκτα πόρτα – πόρτα. Ποια Χρυσή Αυγή, ποιος Λεβέντης, ποιο κόμμα Κυνηγών και Ψαράδων. 
Ο Αρτέμης Σώρρας θα είναι το νέο πρόσωπο στην επόμενη Βουλή. Και δεν θα πρόκειται για μία κίνηση αντίδρασης των νεοελλήνων  προς το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. 
Αλλά μία συνειδητή επιλογή από ανθρώπους που πιστεύουν ότι ο Αρτέμης Σώρρας θα τους εξασφαλίσει εισόδημα και σύνταξη από την δική του προσωπική περιουσία!

Τι κι αν οι αμερικανικές αρχές απάντησαν σε σχετικό ερώτημα της Τράπεζας της Ελλάδος ότι τα χρήματα  δεν υπάρχουν, τι κι αν όλη αυτή η ιστορία είναι τραβηγμένη από μαλλιά της πριγκίπισσας στα παραμύθια της Χαλιμάς. 
Το μυστικό της επιτυχίας του Σώρρα είναι το ίδιο με το μυστικό όλων των πολιτικών στην Ελλάδα! 
Σε μία χώρα που έχει πάρει εδώ και δεκαετίες διαζύγιο από την κοινή λογική, ο κόσμος είναι έτοιμος να πιστέψει τα πιο «ακραία». 
Ο Αρτέμης Σώρρας δεν ανακάλυψε τον τροχό. Ταΐζει σανό τον λαό, επειδή ο λαός θέλει αυτή την τροφή και μόνο αυτή.

Και μπορεί κάποιος να λέει τόσο χοντροκομμένα ψέματα; Φυσικά και μπορεί, όπως ακριβώς μπορούσαν και οι «άλλοι». 
Τι είπε ο κ. Σώρρας; Ότι θα χαρίσει τις οφειλές του κόσμου στην εφορία.  
Τι είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ; Σεισάχθεια! Βλέπετε κάποια διαφορά; Τι είπε ο κ. Σώρρας; 
Ότι έχει τρόπο να λύσει τον γόρδιο δεσμό του χρέους. 
Ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ είπαν κάτι διαφορετικό;

Ο κ. Σώρρας είπε και το άλλο, ότι είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. 
Αυτό είναι αλήθεια ότι δεν το έχει πει άλλος. 
Είναι δική του πατέντα. 
Μέχρι χτες ξέραμε ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη είναι ο Bill Gates με 75 δισεκατομμύρια δολάρια. 
Ο Αρτέμης έχει άλλη άποψη. 
Κι εν πάση περιπτώσει, είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα ο καθένας είναι ό,τι δηλώσει. 
Γιατί όχι και ο κ. Σώρρας να μην έχει το δικαίωμα να δηλώνει ότι αξίζει όσο δέκα Bill μαζί; Ότι η δική του δύναμη είναι όση εκείνη δέκα Microsoft;

Αλήθεια! Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει σωτηρία;

Για τους άπιστους ή καλύτερα για τους πιστούς του Μεσσία

Η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε από το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών μία απάντηση για το αν υπάρχουν ή όχι τα χρήματα του Σώρρα. Η απάντηση ήρθε στις 5 Απριλίου του 2013.

Η ερώτηση…

"Η δικηγορική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης Bleakley Platt &Schmidt μας έστειλε αντίγραφο επιστολής (επισυνάπτεται προς ενημέρωση των αμερικανικών αρχών), η οποία απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ και αφορά το άνοιγμα λογαριασμών θεματοφύλαξης και αποθετηρίου υπέρ του Αρτεμίου Σώρρα. 
Με την επιστολή επίσης γνωστοποιείται στους παραλήπτες η κατάθεση συγκεκριμένων Διεθνών Συναλλαγματικών στον εν λόγω λογαριασμό εις πίστωσιν και υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας υπό ορισμένους όρους και προϋποθέσεις. 
Σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε σχετικά με την ύπαρξη – εγκυρότητα των συναλλαγματικών που αναφέρονται στη συνημμένη επιστολή. 
Σας παρακαλούμε επίσης να επιβεβαιώσετε κατά πόσον η διαδικασία γνωστοποίησης και καταχώρισης που περιγράφεται στις δύο τελευταίες παραγράφους της επιστολής συνιστά υποχρέωση απορρέουσα από το δίκαιο των ΗΠΑ".

… κι η απάντηση

"Σε απάντηση του αιτήματός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε, σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ (τα κεφαλαία επέλεξε ο συντάκτης της επιστολής) αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. 
Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία".

"Παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών τηρεί λογαριασμούς ιδιωτών στο σύστημα Treasury Direct που διαθέτει, αυτοί είναι λογαριασμοί τίτλων και όχι καταθετικοί λογαριασμοί όψεως. 
Οι ιδιώτες δεν μπορούν να εκδίδουν εντολή πληρωμής προς τρίτον από λογαριασμό Treasury Direct χρησιμοποιώντας απλή ή διεθνή συναλλαγματική ή οποιοδήποτε άλλου είδους μέσο. Κάθε έγγραφο που αποπειράται κάτι τέτοιο είναι απατηλό"...
Τέλος, ο γενικός επιθεωρητής των ΗΠΑ συνέστησε στην Τράπεζα της Ελλάδος: "αν θέλετε να αναφέρετε το θέμα σε τοπικό επίπεδο, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τις διωκτικές αρχές της χώρας σας".

Θανάσης Μαυρίδης

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρεπάνι

Δρεπάνι
Δρεπάνι..

Ιωάννης Τζανάκος - Ιστολόγια

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Kurdistan & Iran

Nichts

Nichts

Πολιτική και Γεωπολιτική..

Στα όρια..

Ουρανός

Ουρανός

Επιστημονικά και επιστημονικοφανή..